Jennifer Garner

Jennifer Garner Zdroj: archiv firem

Jennifer Garner & její péče o pleť: Které rituály nikdy nevynechá?

Jak o svou pleť pečuje herečka, trojnásobná maminka a vítězka loňské ankety Nejkrásnější žena světa, Jennifer Garner? Možná vás překvapí, že si nepotrpí na žádné předražené krémy, ale naopak dává přednost osvědčené klasice, kterou pořídíte klidně i v drogérii. 

Sice jí táhne na padesátku, ale pleť by jí mohly závidět i o polovinu mladší ženy. Jennifer Garner (48) se loni právem stala nejkrásnější ženou světa, tedy alespoň podle každoroční ankety magazínu People. Její velkou devízou je přirozená krása. Herečka si ve volném čase neláme hlavu s líčením, a přesto vypadá skvěle. Svou zásluhu na tom má samozřejmě i pravidelná a důkladná péče o pleť, na které si Jennifer zakládá. Co patří do jejích beauty rituálů a na jakou pečující kosmetiku nedá dopustit?

Opalovací krém je základ

V dospívání trávila Jennifer hodně času na slunci a dá se říct, že opalování bylo skoro jako její koníček. Navíc s rodiči trávila hodně času na lodi, kde byla neustále vystavená přímému slunci. O několik let později však zjistila, že její pleť je nadměrně vysušená a předčasně stárne. Od té doby nevyjde ven, aniž by měla na obličeji ochranný krém s vysokým UV faktorem. Ten používá celoročně i jako základ pod make-up. Podle Jennifer je naprosto nejlepší vsadit na krém, která chrání jak před UVA paprsky, které způsobují stárnutí kůže, tak i před UVB, které mohou způsobit spálení. To splňuje opalovací krém od Neutrogeny, na který nedá dopustit.

Dokonalé čištění

Jennifer přiznala, že byly chvíle, kdy používala odličovací ubrousky, které ovšem její pleti vůbec neprospívaly. Bylo to jen ve stavech nouze, kdy se v noci vracela například z významného předávání cen. Dnes už to má tak, že i když se vrátí domů až k ránu, nikdy nevynechá dvojitý čistící rituál. Make-upu se zbavuje přípravkem na bázi oleje, pleť pak dočistí gelem nebo micelární vodou. Důkladné čištění pleti nepodceňuje ani ve dnech, kdy žádná líčidla nepoužívá.

Proti stárnutí jedině retinol

Retinol je forma vitamínu A, která je (nejen) podle Jennifer Garner jediným způsobem, jak bojovat proti stárnutí pleti. Retinol může být obsažen v pleťových i očních krémech, sérech, ale třeba také v samostatných kapslích. Sama Jennifer však říká, že trvalo poměrně dlouho, než našla ten správný produkt, který plně vyhovoval její citlivé pleti. Pokud tedy vybíráte první přípravek s retinolem, vsaďte na nižší koncentraci, která je právě ve zmiňovaných pleťových krémech nebo sérech.

Jennifer kombinuje noční krém s obsahem retinolu s denními přípravky s kyselinou hyaluronovou, která pleť perfektně hydratuje. V tomto případě opět nedá dopustit na přípravek od Neutrogeny, konkrétně na Hydro Boost Water Gel, který stojí něco málo přes 300 korun.