..

.. Zdroj: Asklepion

Elixír mládí: kyselina hyaluronová

Kdo by neznal kyselinu hyaluronovou? Tato tělu vlastní látka se přidává do mnoha kosmetických přípravků. Své nezastupitelné místo má i v estetické medicíně, kde se využívá k intenzivní hloubkové hydrataci a vyhlazení vrásek.

Spotřeba kyseliny hyaluronové extrémně roste. Je to dáno její velkou popularitou a s tím spojeným nárůstem pracovišť, které její aplikaci nabízejí. Buďte však při výběru takového místa obezřetní. Ne všude narazíte na odborníky. „V některých případech jsou lékaři v aplikaci kyseliny hyaluronové výborně školeni. Ale najdou se i odvážlivci, kteří se do toho pouštějí bez jakéhokoli vzdělání, dokonce ani nejsou lékaři, takže to někdy může být nebezpečné byť laciné,“ říká doc. MUDr. Roman Šmucler, CSc., majitel Institutu Asklepion.

..
.. | Zdroj: Asklepion

Proč je kyselina hyaluronová pro pleť blahodárná?

Kyselina hyaluronová má výjimečnou schopnost vázat na sebe velké množství vody, a tím dokonale hydratovat kůži, zlepšovat její texturu a vyhlazovat jemné vrásky. Její gelová (zasíťovaná) forma se používá k vyplnění hlubších vrásek, vpadlých jizev nebo ke konturování obličeje. Často řeší problém úzkých či nesouměrných rtů, zvýrazňuje lícní kosti nebo remodeluje ustupující bradu. Léčebné a omlazující účinky kyseliny hyaluronové se využívají také v gynekologii. Těhotenství, porody a menopauza jsou úzce spojeny s řadu bolestivých a nepříjemných tělesných změn. Aplikace kyseliny hyaluronové dokáže ženám ulevit: léčí inkontinenci, zmírňuje bolestivé jizvy a ulevuje od pálení a svědění pochvy.

Výhoda kyseliny hyaluronové? Dočasný účinek

Přijde vám toto tvrzení zvláštní? Není. Dermatologové se trvalým výplním vyhýbají velkým obloukem. A to proto, že mohou způsobovat alergické reakce, chronické záněty nebo jiné nežádoucí účinky. Zároveň je třeba si uvědomit, že proces stárnutí je postupný a nezadržitelný. Praxe ukázala, že s tím, jak okolní kůže stárne a ochabuje, projevují se trvalé výplně na pokožce jako neestetické hrbolky a povrchové nerovnosti, které lze odstranit pouze chirurgicky. Dermální výplně na bázi kyseliny hyaluronové jsou vstřebatelné, jejich účinek je tedy dočasný. Navíc při neuspokojivého výsledku lze kyselinu hyaluronovou okamžitě rozpustit.

..
.. | Zdroj: Asklepion

Proti vráskám funguje komplexní péče o pleť

Ideální dermatologická péče o pleť nespočívá v jednom ošetření, ale v komplexní a pravidelné péči. Stárnutí probíhá jak na povrchu kůže, tak v jejích hlubších vrstvách a je spojeno s úbytkem kolagenu, elastinu a kyseliny hayluronové stejně jako s tvorbou pigmentových skvrn či vrásek. „Na našem pracovišti nabízíme pacientům kombinaci 4 nejúčinnějších ošetření podle typu a stavu pleti, která se vzájemně skvěle doplňují a zajistí, že pokožka bude do hloubky hydratovaná, bez vrásek, žilek, pigmentací a dlouhodobě omlazená obnovenou tvorbou kolagenu. Tedy 4 prověřené postupy vybrané konkrétnímu klientovi na míru pro vyhlazení vrásek, hydrataci a sjednocení tónu pleti," říká MUDr. Hana Smutková, primářka oddělení dermatologie Asklepion.