Street style ve Stockholmu (hudebnice Fiona Jane)

Street style ve Stockholmu (hudebnice Fiona Jane) Zdroj: Profimedia.cz

Co s odrostlou ofinou? Letí vlny à la Farrah Fawcett!

Ach, kadeřnictví! Kdy se do nich zase dostaneme? Mezitím je třeba trochu po domácku improvizovat. Přerostlá ofina, co s ní? Jestli nechcete brát do ruky nůžky a v čelence si připadáte jako blázen, zkuste inspiraci 70. léty.

Jeden z nejikoničtějších účesů sedmdesátek je připisován americké herečce Farrah Fawcett, která proslula doslova lví hřívou – podtočenou na několika úrovních směrem ven včetně ofiny, což účesu dodávalo neuvěřitelný objem a plasticitu. Tak výrazný objem dnes samozřejmě není potřeba, stejně jako si dnes nikdo nečeše „zelí“ a la Brigitte Bardot, i když i její look stále inspiruje.

Farrah Fawcett
Farrah Fawcett | Zdroj: Profimedia.cz

Co si však můžeme z účesu Farrah Fawcett odnést i v roce 2021, je práce s ofinou. Pokud ta vaše už přerůstá a potřebujete vypadat upraveně, vezměte do jedné ruky fén a do druhé kulatý kartáč a podtočte ofinu směrem ven. Nezapomeňte přitom zvednout vlasy i na temeni, aby účes získal hezký přirozený objem. Zbylé délky můžete nechat přirozeně vlnité, popřípadě je navlnit jednoduše tak, že je předem na noc zapletete do copů a ráno pročešete prsty. Účes ideálně dolaďte suchým sprejem pro zvýraznění textury vlasů (tak zvaný texture spray).

Švédská módní influencerka Matilda Djerf (foto níže), známá pro svou krásnou hřívu, vln dociluje i tím, že délky natáčí na širokou kulmu (předtím používá termo sprej na ochranu vlasů). Na ofinu, která jí zasahuje až na špičku nosu, ale kulmu nebere. Nejprve ji pomocí hřebenu navlhčí a poté vezme do ruky plochý kartáč a fén. Při fénování pročesává ofinu vždy na jednu stranu a poté na druhou, dokud není vyfoukaná do hladka. Poté ji uprostřed jen prsty uhladí do stran, jak to má ráda, a je to (video je k zhlédnutí na jejím Youtube kanále).