Svatební šaty od Zuzany Kubíčkové

Svatební šaty od Zuzany Kubíčkové Zdroj: Facebook / Zuzana Kubíčková

Svatební šaty od Sobje
Svatební šaty od Ta Lucie
Pod značkou Sobje tvoří návrhářka Iva Burkertová s Terezou Plášilovou
Svatební šaty od Zuzany Kubíčkové
Svatební šaty od Ta Lucie
13
Fotogalerie

Jednou za život! Nejkrásnější svatební šaty od českých návrhářů

Anebo třeba osmkrát, stejně jako Elizabeth Taylor. A protože každá z nás chce pro svůj velký den ty nejkrásnější šaty na světě, překládáme vám přehled českých návrhářů, díky nimž si svůj sen o dechberoucí svatební róbě můžete splnit.

Pokračování 2 / 5

Delikátní Zuzana Kubíčková

Svatební šaty od Zuzany Kubíčkové
Svatební šaty od Zuzany Kubíčkové | Zdroj: Martin Faltejsek

Tvorbu této osobité návrhářky poznáte. Ve svých kolekcích je věrná ženskému stylu, najdete u ní něhu i hravost a její šaty spíš než extravagantně vyznívají více klasicky. Ráda pracuje s krajkami – velmi jemnými, nic okázalého – i když nevěsty, které za ní přicházejí, většinou nechtějí nic strohého, spíš očekávají nějakou zdobnost.

Svatební šaty od Zuzany Kubíčkové
Svatební šaty od Zuzany Kubíčkové | Zdroj: Facebook / Zuzana Kubíčková

Nejčastěji tak vznikají šaty z lehkých materiálů, například krajky s hedvábným šifonem nebo mušelínem. Siluetu samozřejmě volí individuálně podle postavy, šaty typu korzet + obří sukně a la dort u ní ale nečekejte. Všechny svatební šaty z dílny Zuzany Kubíčkové jsou jedinečným kouskem vzniklým přímo na míru pro danou osobnost a svatbu. Cena se pohybuje od 35 tisíc do nekonečna. Co ji momentálně baví? Krátké šaty a klasický bílý odstín.

Pokračování 3 / 5

Nespoutané Sobje

Svatební šaty od Sobje
Svatební šaty od Sobje | Zdroj: archiv Sobje

Značka Sobje je na trhu novinkou. Vznikla jako mladší sestra již zavedené Odivi a zaměřuje se právě na svatební, společenskou a družičkovskou tvorbu. Návrhářka Iva Burkertová a její dlouholetá kamarádka Tereza Plašilová se ve svých kolekcích drží modelů, které vynikají svým minimalistickým zpracováním, vzdušností, ale také důrazem na udržitelnost. Snaží se například používat výhradně materiály z lokální produkce.

Svatební šaty od Sobje
Svatební šaty od Sobje | Zdroj: archiv Sobje

Jednotlivé kousky vám samozřejmě individuálně upraví a skvělé je i to, že díky své jednoduchosti je využijete v šatníku i po svatbě. Navíc si tým Sobje můžete najmout, aby byl nevěstě při ruce i na samotné svatbě – dokáže zařídit profesionální vizážistku, styling a dodá i svou dvorní fotografku Anetu Benediktovou. Cena šatů je 15–25 tisíc korun.

Pokračování 4 / 5

Inovativní Petiteé

Šaty od Petiteé
Šaty od Petiteé | Zdroj: Facebook / Petiteé

Návrhářkou stojící za Petiteé je Petra Pitelková. A jaké šaty u ní najdete? Miluje pohodlné a splývavé střihy, ráda používá hedvábí, krajky, a pokud chcete ještě něco navíc, ručně vám na šaty vytvoří ilustraci nebo výšivky na přání. Její tvorba vyznívá velmi současně a potrpíte-li si vysloveně na trendy záležitosti, satisfakce se dočkáte i v tomhle ohledu. I přesto ale její šaty vypadají stále velmi něžně a žensky.

Šaty od Petiteé
Šaty od Petiteé | Zdroj: Facebook / Petiteé

Tvoří přímo pro konkrétní zákaznice, klasickým procesem konzultací a zkoušek, tak aby šaty dokonale padly postavě i povaze své nositelky. Jednoduché dlouhé se pohybují od 14 000 Kč, šaty s krajkami a aplikacemi složitějších střihů nad 20 000 Kč. Celý proces od prvotní schůzky po finální předání trvá zhruba 2 až 3 měsíce. Na fotkách můžete vidět šaty z nové kolekce, doplněné šperky Elišky Lhotské.

Pokračování 5 / 5

Osobitá Ta Lucie

Svatební šaty od Ta Lucie
Svatební šaty od Ta Lucie | Zdroj: Facebook / Ta Lucie

Ctí hlavně jednoduchost, ženskost, lehkost, kvalitu, výjimečnost, eleganci, čistý styl a propracované detaily. Každé šaty vnímá Lucie Tatýrková jako unikát a snaží se, aby přesně vystihly a podtrhly danou nevěstu. Zkrátka s ní naprosto souzněly. Pořídit u ní ale můžete i již hotové modely bez předchozího procesu.

Svatební šaty od Ta Lucie
Svatební šaty od Ta Lucie | Zdroj: Facebook / Ta Lucie

Zásadně pracuje s přírodními materiály, miluje hedvábí, bavlnu nebo len. Jak sama říká, svatba je pro ni nádhernou oslavou lásky, ten den funguje úžasná magie a ji velmi baví být při tom. Ceny se pohybují průměrně od dvaceti do padesáti tisíc korun.

Článek připravil magazín OK!