Jak vypadat opravdu elegantně každý všední den?

Vypadat elegantně každý všední den, aniž by to znamenalo nepohodlí, je touhou většiny žen. Ačkoliv elegance není pouze o tom, co nosíme, ale také o tom, jak se prezentujeme, přece jen vhodně vybrané oblečení a doplňky hrají velmi důležitou roli. Čemu byste při jejich výběru měla věnovat pozornost, abyste dosáhla dokonalého výsledku?

Volte kvalitní materiály

Volba materiálu oblečení výrazně ovlivní jeho celkový vzhled a váš pocit pohodlí. Materiály, jako je hedvábí, kvalitní bavlna nebo kašmír, jsou odolné, prodyšné a pohodlné na nošení. Zkrátka nikdy nezklamou.

Materiál různých kousků oblečení by měl být samozřejmě vhodně volen v závislosti na ročním období, počasí a příležitosti. V létě se zaměřte na lehké a prodyšné materiály, na zimu jsou lepší zase ty silnější a třeba i huňaté. Výběrem kvalitních materiálů investujete nejen do vzhledu a pohodlí při nošení, ale také do dlouhé životnosti oděvů.

Barvy a střih podle vašeho vkusu

Pohodlí a eleganci pomůže zajistit rovněž správný střih. Střih oblečení by měl být takový, aby lichotil vaší postavě a umožňoval vám volný pohyb. Nosí se jak těsné oblečení, tak i to velmi volné. Opravdu záleží jen na vašich preferencích. Pokud nechcete příliš experimentovat, neuděláte chybu, když budete mít v šatníku kousky, které vám sednou „tak akorát“ – nejsou příliš těsné ani volné.

I v případě barev jde hlavně o to, co se vám líbí. Barvy by tedy měly být v souladu s osobním stylem. Zároveň by měly odpovídat příležitosti. Naštěstí u většiny příležitostí neplatí žádná pravidla, které barvy se hodí a které ne. Výjimkou může být dress code daný vaším zaměstnavatelem nebo nějaká společenská akce. Každopádně pokud budete barvy kombinovat, snažte se o vytvoření harmonického výsledku, ať výsledek nepřipomíná klaunský kostým.

Tip:Elegantní a pohodlné oblečení všeho druhu seženete na vyhledávači módy Modio.cz.

A co boty?

Zapomenout nesmíme ani na boty. Příkladem komfortu a elegance jsou stylové tenisky, které se staly velmi flexibilní součástí šatníků, respektive botníků. Ačkoliv jsou spojovány především s casual stylem, správně zvolený pár tenisek můžete kombinovat i s formálnějším oblečením nebo šaty.

Při výběru tenisek je zvlášť důležité si je vyzkoušet a ověřit si, zda v nich bez problémů vydržíte třeba i celý den na nohou. Také by měly být vyrobeny z kvalitního materiálu, jako je kůže, aby vám vydržely a po měsíci nošení se nerozpadly. Až když vám budou takové odolné tenisky dobře sedět na nohou, přichází čas řešit jejich barvu a to, jak se hodí k oblečení z vašeho šatníku.

Doplňky pro dokonalý výsledek

Různé doplňky jsou klíčovým prvkem elegantního vzhledu. Jsou pověstnou třešničkou na dortu, která celý outfit oživí a dodá vám osobitý charakter.

Ať už jde o šperky, šátky, pásky nebo hodinky, měly by být zvoleny s ohledem na celkový styl a příležitost. Méně je často více, proto byste měla být opatrná a vybírat pouze takové doplňky, které vhodně doplňují váš outfit a nestrhávají na sebe veškerou pozornost. Tak docílíte perfektně vyváženého vzhledu.

Kabelka – jedině kožená

Velmi výrazným a navíc praktickým doplňkem je kabelka. Co se týká materiálu, tak stejně jako u bot neprohloupíte s kůží. Kožená kabelka je symbolem elegance a stylu a dokáže okamžitě povýšit jakýkoliv outfit.

Při výběru kožené kabelky porovnávejte kvalitu použitého materiálu a dávejte pozor, aby nebyla vyrobena z nekvalitní koženky, která se rychle potrhá. Kabelka musí velikostně odpovídat vašim potřebám – musí tedy být dostatečně prostorná, aby se do ní vešly všechny nezbytnosti, které nosíte stále u sebe. Nepořizujte si však příliš velkou kabelku, akorát by byla zbytečně těžká.

Minimalistický make-up a nenáročný účes

Kromě oblečení a doplňků dbejte také na to, abyste měla upravené vlasy, a starejte se o svou pleť. Nemusíte mít nijak složitý účes, který by potřeboval nadměrně častou péči kadeřnice, ale mastné a neučesané vlasy nebudí dobrý dojem. Pokud se líčíte, bohatě stačí minimalistický make-up zaměřený na zdůraznění přirozené krásy.

Autor textu: Eliška Procházková