Od prvního vibrátoru až po kinky myšlenky. Zápisky o sexu je pravidelný sloupek Edity Formanové o sexu, ženském těle a sexualitě.

Od prvního vibrátoru až po kinky myšlenky. Zápisky o sexu je pravidelný sloupek Edity Formanové o sexu, ženském těle a sexualitě. Zdroj: iStock.com / Grafika: Kristýna Dobeš Moučková

Sexuální manuál (nejen) pro muže: Jak dovést ženu k orgasmu?

Bezhlavé přirážení, ultra rychlé prstění ani zbytečná síla mnoho žen k orgasmu ještě nedovedly. Ženské tělo při sexu funguje trochu jinak než to mužské, potřebuje čas a dostatek něhy. Pánové a samozřejmě také dámy, pokud máte občas pochybnosti, zda je vaše partnerka při sexu spokojená, tady je malý manuál, který vám oběma může v posteli pomoci – a to jak v prohloubení vztahu, tak v navýšení počtu zasloužených orgasmů.

Komunikujte, poslouchejte a nestyďte se

Možná je to klišé, ale možná taky vůbec. Radu, že komunikace je v partnerství i v sexu zásadní, jste nejspíš slyšeli už milionkrát. A já vám ji – než se pustíme do prvního oficiálního bodu manuálu – mileráda zopakuji po milionprvé. Nemůžete a ani byste neměli očekávat, že si lehnete s partnerkou do postele a vše do sebe zaklapne přesně jako v peprné filmové scéně. Přesné pojmenování toho, co se vám líbí a co máte rádi, je důležité nejen v počátcích zamilovanosti, ale i v dlouholetých vztazích. Člověk se vyvíjí a jeho potřeby stejně tak.

TIP NA VIDEO: Historie erotických hraček. Kdy vznikl vibrátor a co dovedlo k orgasmu Kleopatru?

Video placeholde

Ani jeden z vás by v sobě neměl dusit, že chce zkusit nějakou méně konvenční praktiku. Nestyďte se mluvit o svém kinku. Možná vás to překvapí, ale váš protějšek vám do hlavy nevidí, a pokud se mu/jí neotevřete, může se jen domnívat, co vás baví, a co naopak nikoliv. Klidně si společně udělejte menší konverzační chvilku, kdy si otevřeně popovídáte o svých tužbách. Pokud cítíte, že se stydíte, dejte si k rozhovoru sklenku vína, případně povídání rovnou přetavte do praktické „zkoušky“, která se může proměnit v předehru.

Nemusíte jít hned na věc

Pamatujete si dobu prvních sexuálních zkušeností, kdy jste strávili klidně celou hodinu pouze líbáním a hlazením? Možná jste se v té době ještě trochu báli udělat krok k dalším sexuálním praktikám, ale to dobré z toho byste si do intimního života mohli přinést i teď. Základ k budování vzrušení jednoduše zní: nikam nespěchejte. Nemusíte hned ženě strkat ruku mezi nohy. Předehra zahrnující pouze a jen polibky, hlazení a necking je velmi důležitá. Žena potřebuje dost času na to, aby se zcela uvolnila, a tohle je přesně to, díky čemu jej získá.

Nepodceňujte orální sex, vážně

Možná si myslíte, že jste opravdovými přeborníky na orální sex. Ale ruku na srdce, kolikrát jste svůj protějšek orálně dovedli až k orgasmu? Jistě, ne každý orál musím končit vyvrcholením, ale je dost možné, že partnerka přejde k jiné praktice čistě jen proto, že ji to, co jste jí v rozkroku dělali, nebavilo. Jednou z nejčastějších příčin „blbého“ orálu je špatná práce s jazykem. Klitoris není kámen, na který je potřeba vyvíjet enormní tlak. Ve skutečnosti je tomu přesně naopak. Nepoužívejte k dráždění pouze špičku jazyka – to totiž může bolet nebo být minimálně dost nepříjemné. Místo toho zapojte celou plochu a netlačte. Stejně tak byste neměli spěchat. Budujte vzrušení, hlaďte partnerku po stehnech, využijte ruce, prsty, a hlavně všechno dělejte jemně a s citem. Zapomeňte na okamžitou penetraci bez předchozí stimulace. Dráždění rukou ani jazykem není žádný závod v hnětení těsta ani přetlačování v posilovně, kdo má větší sílu.

I prstění má svá pravidla

Když už padla zmínka o stimulaci pomocí prstů, tak se u ní ráda ještě na chvíli zastavím. Vaše prsty nejsou všemohoucí ani nesimulují penis či dildo, nelze proto očekávat, že poté, co je zasunete do vagíny, se vaše partnerka ihned přiblíží k orgasmu. A nedovede ji k němu ani okamžité rychlé přirážení. Prsty uvnitř naopak využijte k vyvinutí tlaku na poševní stěnu. Úplně nejlépe uděláte, když bříška prstů zvednete směrem nahoru pár centimetrů za poševním vchodem, kde se nachází G-bod. Když v tomto místě vyvinete prsty tlak a začnete rukou lehce hýbat sem a tam, bude vaše partnerka víc než spokojená.

Neměňte tempo ani pohyb

Máte z porna naučené, že stačí do ženy zasunout prst nebo párkrát rychle přejet jazykem po klitorisu, a dostaví se orgasmus? V tom případě vás zklamu, takto ženské tělo nefunguje. O jemné předehře a citlivosti, která je mnohem lepší než horlivost, jsem už psala v předešlých odstavcích. Teď bych ovšem chtěla zmínit ještě jednu důležitou věc. Muži mají občas pocit, že musí být kreativní, a zejména při orálu či prstění mají tendenci neustále měnit tempo i celkový pohyb. Nedělejte to. Tím pouze uhasíte to, co jste v ženě už zažehli. Pokud vám partnerka dává najevo, že se blíží orgasmus, je to pro vás pokyn, že máte pokračovat přesně v tom, co zrovna děláte. Nic prosím v tento moment neměňte. Vedete si dobře, byla by škoda to pokazit.

Bezhlavým přirážením ženu do kolen nedostanete

Ano, intenzivní rychlovka není občas na škodu. Zeptali jste se ale někdy své partnerky, zda se jí vaše bezhlavé přirážení líbí? Pokud zní odpověď ano, je vše v pořádku. Je ale dost možné, že ji bezhlavé „bušení“ k orgasmu nikdy nedovede. Opět opakuji, že sex není žádný závod. Nebojte se pomalejších rytmických pohybů, pracujte s pánví a zkuste různé intenzity i rychlosti přírazů. Uvidíte, co vám oběma sedne nejlépe, a dost možná objevíte zcela nové tempo, které bude pro oba mnohem zábavnější a méně rutinní.

Dotazy nejsou pro slabochy

Zeptat se svého protějšku, co se mu líbí nebo zda se mu líbí to, co právě děláte, není žádná slabost. Pokud si myslíte, že se v takovou chvíli ztrapníte, tak jsou vaše obavy zcela mylné. Otázky ve stylu Líbí se ti to? Co chceš dělat teď? Můžu dělat tohle? jsou zcela v pořádku a namístě. Navíc díky nim můžete vytvořit mnohem intenzivnější sexuální pouto a pocit bezpečí, který je k maximálnímu prožití a užití si sexu velmi důležité.