Barvy jara

Barvy jara Zdroj: Instagram @francescaperks, @lara_bsmnn a @audreyafs

Kardigan, Sézane, 125 eur, sezane.com
Sukně, & Other Stories, 79 eur, stories.com
Košile, Reformation, 4200 Kč, thereformation.com
Mary Jane boty, Augusta, 5200 Kč, augustathebrand.com
Košile, Zara, 699 Kč, zara.com
20
Fotogalerie

Unavená všudypřítomnou červenou? Tyhle „protivné“ barvy ji brzy nahradí

Touch of red, pop of red nebo v překladu červené akcenty – jeden z největších trendů posledních sezón vrátil do módy lehkost, čitelnost a líbivost, aniž by přitom působil banálně. Naučil nás objevovat radost z doplňků včetně punčocháčů či mašlí do vlasů a připomněl nám, že dobrý styling nemusí být komplikovaný. Jeho čas se teď nicméně naplňuje i vzhledem k tomu, že s jarem si spojujeme spíše jiné odstíny. Jaké ho nejspíš nahradí?

Pretty pink

Sice máme za sebou „Barbie rok“, to ovšem neznamená, že jsme se růžové už přesytili. Jeden z nejkrásnějších jarních motivů bývají tradičně rozkvetlé třešně sakury, které vládnou jemným pastelovým odstínem. A přesně takový se nyní hlásí na pozici nové „barvy sezóny“. Nejde samozřejmě o žádnou novinku, růžové mohérové svetry či svrchníky se v kolekcích objevují každý rok. Nyní však přichází i styling à la touch of pink, kombinace se žhavým leopardím vzorem anebo s džíny ve stylu Y2K.

TIP NA VIDEO: Jaké outfity lze sestavit ze super úlovků ze sekáče?

Video placeholde

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 3

Butter yellow

Žlutá barva evokuje slunce a nabíjí nás energií, přesto někomu může být sytý kanárkový odstín protivný a nekompatibilní se stávajícím šatníkem. O to víc možná potěší zpráva, že žlutá se letos na jaře vrací i v jemném a delikátním odstínu butter yellow, se kterým lze pracovat jako se základní barvou (nemá tak daleko k béžové). Světle žlutá se bude krásně vyjímat na jarních kabátech, zatímco sytější odstín se opět nabízí ke stylingovým hrátkám ve stylu pop of yellow – tedy žluté akcenty v outfitu.

Pokračování 3 / 3

Fresh green

Na jaře se o slovo přirozeně bude hlásit i zelená, kterou si neodmyslitelně spojujeme s probouzením přírody. Do šatníku ji opět můžete zakomponovat skrze klasický jarní svrchník (třeba trenčkot nebo sako), dále se intuitivně nabízí i květinový vzor, jenž může mít klidně až retro nádech. Nejčastěji se ale opět budeme setkávat s kombinacemi ve stylu zelených akcentů. Ke slovu se už nyní sytý odstín připomínající travnaté hřiště, jenž se objevuje zejména ve spojení se sportovními kousky.

Kde koupit módní kousky v tomto stylu? Podívejte se do fotogalerie v úvodu článku.