Bílá mini

Bílá mini Zdroj: Instagram @bbcvl, @annawinck a @chlosertoyou

Gimaguas, 109 eur, gimaguas.com
Gimaguas, 125 eur, gimaguas.com
Motel Rocks, 42 eur, motelrocks.com
Motel Rocks, 45 eur, motelrocks.com
Motel Rocks, 46 eur, motelrocks.com
15
Fotogalerie

Bude to opět láska? Loňskou nejpopulárnější sukni letos vystřídá její krátká verze

Zatímco loni v létě se instagramová módní komunita zamilovala do maxi bílé sukně s romantickým nádechem, letos se o totéž pokouší její krátká verze. V čem je specifická a jak ji nosit, až nastane čas?

Každý rok má své specifické mikro trendy – úzce definované módní kousky, které z různých důvodů oslovují vlivnou módní komunitu. Loni v létě jsme se například zamilovali do romantické bílé maxi sukně, kterou můžeme vnímat jako signál, že se do módy vrací boho styl. Letos se bude objevovat znovu, nicméně konkurovat jí bude mini verze, která na sebe bere nejrůznější podoby i styly. Proč ale právě teď specificky letí krátká bílá sukně? Vysvětlení je několik.

TIP NA VIDEO: Kde najdete nejlepší second handy v Praze?

Video placeholde

Předně za tímto trendem stojí módní značky Miu Miu a Loewe, které bílé frivolní minisukně uvedly ve svých posledních kolekcích jako protiváhu serióznímu preppy stylu. Nelze opomenout ani návrháře Jacquemuse a jeho Le Chouchou kolekci z Versailles, která nastolila trend balónových mikro sukní i spodničkové koketérie. Stále ještě v módě doznívá i něžná estetika balletcore. A zájem o bílé minisukně nyní bezesporu přiživí i herečka Zendaya, jež aktuálně promuje svůj nejnovější film z tenisového prostředí Challengers (Rivalové).

Miu Miu jaro/léto 2024
Miu Miu jaro/léto 2024 | Zdroj: Profimedia.cz

Loewe jaro/léto 2024
Loewe jaro/léto 2024 | Zdroj: Profimedia.cz

Jacquemus
Jacquemus | Zdroj: Profimedia.cz

Iga Swiatek a Zendaya na trunaji Indian Wells Masters (březen 2024)
Iga Swiatek a Zendaya na trunaji Indian Wells Masters (březen 2024) | Zdroj: Profimedia.cz

Vedle balónových či skládaných bílých minisukní se specificky začínají objevovat i kanýrové, které nejvíc připomínají onen romantický trend z loňského léta – jen s ještě výraznějším boho nábojem. Mohou být z různých splývavých materiálů včetně krajky, ty nejzajímavější pak mohou disponovat asymetrickými postranními volány, které připomínají vlečku (viz model z přehlídky Loewe). Pro nadcházející týdny možná tyto sukně nenajdou využití, ale to se změní, jakmile nastane sezóna hudebních festivalů – kterou už v polovině dubna symbolicky startuje kalifornská Coachella.

V souladu s tím se bezesporu můžeme těšit na osvědčené kombinace s kovbojskými kozačkami, band tees, křiváky s omšelým finišem i semišové bundy s třásněmi. I zde totiž móda následuje osvědčené pravidlo – čím roztomilejší kousek, tím spíš si říká o kontrastní styling. Inspirací mohou být i následující outfity z Instagramu.

Kde koupíte stylovou bílou minisukni? Podívejte se do fotogalerie v úvodu článku.