Francouzky radí: Které kousky by vám neměly chybět v jarním kapsulovém šatníku?

Francouzky radí: Které kousky by vám neměly chybět v jarním kapsulovém šatníku? Zdroj: Instagram @melodiebance @vikilefevre @annelauremais

Trenčkot, Arket, 199 eur, arket.com
Halenka, La Veste, 220 eur, lavestelaveste.com 2
Tenisky Gazelle, Adidas, 2699 Kč, adidas.cz
Trenčkot, Rouje, 350 eur, rouje.com
Cardigan, COS, 99 eur, cos.com
20
Fotogalerie

Co by vám nemělo chybět v jarním kapsulovém šatníku? Podle Francouzek je to těchto 10 kousků

Funkční, efektivní, stylový. Kapsulový šatník vychází z jednoduchých kousků, které můžete mezi sebou libovolně kombinovat, a jednoduše tak z mála vytvořit mnoho zábavných kombinací. Které kousky by vám, pokud se řídíte tímto minimalistickým módním principem, neměly během jara ve skříni chybět? Inspirujte se Francouzkami, které vědí, jak správně namixovat trendy s nadčasovostí.

Trenčkot

Umíte si vůbec představit jaro bez trenčkotu? Francouzky rozhodně ne. Když zvolíte volnější model, můžete pod něj vrstvit oblečení dle libosti. Kromě tradiční béžové varianty určitě zvažte také investici do koženého či alespoň koženkového kousku, který vám do šatníku vnese punc elegance a luxusu.

TIP NA VIDEO: Jak nosit trenčkot? Tady je několik nápadů!

Video placeholde

Článek pokračuje v následujících kapitolách.>>>

Pokračování 2 / 10

Kardigan

Jarní vrstva, která vás ráno ochrání před chladem. Letní doplněk, který si večer na zahrádce přehodíte přes ramena. Absolutní must-have podzimní módní výbavy. Zimní kousek, který se perfektně vrství. Kardigan jednoduše využijete po celý rok. Základem je, aby byl vyrobený z kvalitní vlny nebo kašmíru. Z barev pak ideálně zvolte jeden kousek v neutrální barvě a jeden ve výraznějším odstínu, který vám do outfitu vnese hravost.

Pokračování 3 / 10

Oblekové kalhoty

Vysoký pas, volné nohavice a délka sahající pod kotníky. Elegantní kalhoty, které byste vždy měla zvýraznit ještě koženým páskem, se stanou nedílnou součástí vašeho pracovního šatníku, ale stejně dobře si budou rozumět i jen s obyčejným bílým tričkem. Kromě černé klasiky se zkuste poohlédnout také po pinstripe modelu s tenkým proužkem či letní variantě v krémovém odstínu.

Pokračování 4 / 10

Oversize bílá košile

Jednoduchá bílá košile je absolutní základ, o tom není pochyb. Nebojte se ale do šatníku přidat také její oversize verzi nebo romantický model s nabíranými rukávy, který můžete nosit třeba pod pletenou vestu a na dovolené přes plavky.

Pokračování 5 / 10

Kabátek se zvířecím vzorem

Zvířecí vzor není laciný módní výstřelek, ale základ šatníku, který se dobře kombinuje a za podpory minimalistických kousků nakopne jakýkoliv outfit. Zvolit můžete buď aktuálně trendy leopardí vzor nebo třeba zebří pruhy na hnědém základu. A pokud je na vás vzorovaný kabátek či sako moc, zakomponujte zvířecí motiv do doplňků – třeba v podobě kabelky.

Pokračování 6 / 10

Rovné džíny

Trendům sice mohou vládnout volné nohavice a baggy střihy, Pařížanky ale moc dobře vědí, že největší módní kouzlo se ukrývá v rovných modrých džínech sahajících po kotníky. Unosíte je k teniskám, lodičkám i botám na podpatku a nezradí vás ani v případě, kdy je společně s elegantní halenkou vytáhnete do práce. Jednoduše: sázka na jistotu.

Pokračování 7 / 10

Pussy bow halenka

Romantické, retro, dráždivé. V minulosti se halenky s mašlí u krku, jež se v angličtině označují jako pussy bow, staly symbolem emancipace žen. Dnes platí za stálici v dámském šatníku, která si nejlépe rozumí s kalhoty s vysokým pasem i klasickými džíny. Nebojte se přes ně přehodit ještě sako, ze kterého necháte mašli vykukovat – efektní outfit budete mít hotový doslova hned!

Pokračování 8 / 10

Florální kabátek

Folklorní a bohémské motivy se do podoby jarních kabátků propisují už druhou sezónu v řadě – a jsou to právě Francouzky, které tento hit zařazují do svého šatníku na pravidelné bázi. Není se čemu divit, florální kabátek vám v outfitu poslouží jako výrazný solitér, kterému stačí jednoduchý základ, a zároveň vám do kreace vnese příjemnou dávku romantiky a něžnosti.

Pokračování 9 / 10

Vínové doplňky

Jak dostat do jednoduchého outfitu barvy? Vsaďte na staronovou metodu slazení doplňků do jednoho tónu. Aktuální trendy i šatník Francouzek velí, že tímto odstínem by měla být elegantní vínová, která krásně vynikne na sportovnějších kouscích, jako jsou tenisky nebo kšiltovky, ale dokonalou souhru vytvoří také s imitací krokodýlí kůže na kabelkách či kotníkových botách na podpatku.

Pokračování 10 / 10

Mary Jane lakovky

V 60. a 70. letech je proslavila Twiggy a Jane Birkin, jejich historie ale sahá až do počátků 20. století. Boty pojmenované po komiksové postavičce platí za esenci pařížského stylu a v posledních dvou letech jsou masivním trendem, který se propisuje do každodenních i večerních looků. Ty nejlepší modely seženete u francouzských značek Carel a Jonak a kromě tradičního černého páru rozhodně unosíte i červenou, krémovou nebo stříbrnou verzi.

Kde pořídíte podobné kousky? Podívejte se do galerie v úvodu článku.