Kalhoty

Kalhoty Zdroj: Instagram @romillanh, @femmeblk a paola.ambre

Balzac Paris, 130 eur, balzac-paris.com
H&M, 2999 Kč, hm.com
Zara, 699 Kč, zara.com
Pieces, 1020 Kč, zalando.cz
NA-KD, 45 eur, na-kd.com
14
Fotogalerie

Uvězněná v džínách? Zkuste 3 šik alternativy, které vycházejí z největších trendů sezony

Sešly se tři největší trendy sezony a přemýšlely, co by tak ještě mohly ovládnout – zní to sice jako začátek otřepaného vtipu, nicméně celkem to vystihuje aktuální situaci v módě. Leopard, červená a šedá barva se totiž skutečně aktuálně přetahují o první místo na piedestalu trendů. A nyní mimo jiné nabízejí odpověď, co nosit, když vás omrzí klasické džíny.

Leopardí kalhoty

Leopardí tsunami je aktuálně na vzestupu a bere s sebou vše, co potká. Například zakladatelka módní značky Rouje Jeanne Damas má v kanceláři i leopardí koberec. Ale zpět ke kalhotám. Právě ty se na jaře hlásí o slovo jako trendy kousek, který uvidíte na sociálních sítích všude, zato v obchodech bude neustále „sold out“. Přitažlivost tohoto zvířecího vzoru spočívá ve vyváženosti – je současný i klasický, výrazný, a přitom neutrální. Konkrétně kalhoty nejlépe vyniknou s trenčkotem i svetříky v „hygge“ odstínech, jako je krémová, béžová či teplá šedá.

TIP NA VIDEO: Jak si poskládat originální outfit? Zkuste to v second handu!

Video placeholde

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 3

Červené kalhoty

Také červená barva, které jsme si v minulé sezoně užily dostatek, se na jaře zkouší zalíbit i skrze kalhoty. Po éře všudypřítomných rudých punčocháčů jde vlastně o přirozené pokračování. Navíc v podobném duchu můžete červené kalhoty i kombinovat. Základem je spojení s černou (a potažmo bílou), které jim dodá devadesátkový náboj. Naopak vysloveně současně bude působit color block s korporátně šedou – tyhle dvě barvy jsou jako jin a jang mezi současnými trendy. Červená aktuálně koketuje i s leopardím vzorem, který můžete pro změnu zapojit v podobě doplňků.

Pokračování 3 / 3

Šedé kalhoty

A do třetice jedna klasika posledních let, která se ale ani v letošním šatníku rozhodně neztratí. Korporátní šedá se nevzdává své vlády a nabízí se jako alternativa obligátních džínů. Investice do klasických oblekových kalhot nikdy nebude marná a jestli jste ji ještě nepodnikla, tak možná nazrál čas. Unosíte je v elegantním i mírně sportovním duchu, samozřejmostí je stále i monochromní kombinace se sakem. Krásně se v tomto outfitu bude vyjímat i klasická modrá košile. Naproti tomu, pokud sáhnete po krémovém topu – třeba v podobě pletené vestičky – můžete do outfitu přidat ještě „touch of red“ v podobě kabelky či tenisek s vínovými pruhy.