Modrá košile

Modrá košile Zdroj: Instagram @lucky__girl_h, @silvanaruiu a @josefienweyns

Arket, 59 eur, arket.com
Arket, 69 eur, arket.com
Arket, 79 eur, arket.com
Arket, 89 eur, arket.com
Cos, 69 eur, cos.com
25
Fotogalerie

Óda na modrou košili: 6 neodolatelných kombinací, jak tento základ šatníku nosit v roce 2024

Před rokem a půl zpopularizovala modrou košili Miuccia Prada, která ji učinila základním stavebním kamenem takzvaného Miu Miu setu – ikonickým outfitem se stala zejména kombinace se skládanou minisukní. Letos je vše jinak a modrá košile opět funguje především jako spolehlivý základ šatníku. S jakými trendy ji budeme vídat letos?

S korporátní šedou

Nudný odstín, který evokuje korporátní šeď, se stal překvapivým hitem minulé sezony. Nejčastěji jsme ho vídali v monochromní podobě nebo ve spojení s červenými akcenty, které ho dokázaly atraktivně rozzářit. Nově ho můžete kombinovat třeba právě s modrou košilí, která svým odstínem evokuje barvu oblohy. Zachováte tak byznysové vyznění outfitu, přitom mu však dodáte projasňující element. Přílišnou serióznost „shodíte“, když necháte košili volně přes kalhoty, nebo k saku obléknete džíny.

TIP NA VIDEO: Které second handy v Praze stojí za návštěvu?

Video placeholde

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 6

S bohémským semišem

Další atraktivní spojení nabízí kombinace světle modré košile se zemitými tóny hnědé. Letos je bude nejlépe zastupovat semiš, který se na výsluní vrací společně s trendem boho chic – a ten se nejvíc inspiroval právě v „semišových” sedmdesátkách. Spojení modré košile a retro materiálu (třeba v podobě saka, bundy nebo sukně, kterých budou za chvíli plné obchody) může působit harmonicky, zejména pokud vsadíte na ležérní džínovou košili, anebo outfitu dodávat roztomile usedlý preppy charakter.

Pokračování 3 / 6

S bílým topem a kalhotami

Jarní a zejména letní počasí bude přát i ultimátně french chic kombinaci, kterou je modrá košile ve spojení s bílými kalhotami nebo džínami. Noste ji ležérně rozepnutou přes tílko a celý outfit doplňte buď mokasínami, anebo později sandály na klínku. Prázdninovou náladu podtrhnou i detaily jako třeba slaměný shopper nebo výběr košile s tenkým modrým proužkem, který v tomto outfitu supluje oblíbený bretaňský vzor. Alternativou bílých džín pro změnu mohou být lněné kalhoty v pískovém odstínu.

Pokračování 4 / 6

S kravatou

Následující inspirace opět dokazuje, jak perfektně spolu rezonují modré a bílé komponenty, přitom však nabízí zcela jiný styl. Ústředním doplňkem se tentokrát stává kravata, která outfit posouvá do byznysové roviny, ovšem s kreativním přesahem. Už loni byly vázanky díky přehlídkám velkým módním hitem, nicméně z pochopitelných důvodů se nestaly masovým doplňkem. Noste je tradičně s košilí zapnutou až ke krku, na vážnosti můžete lehce ubrat třeba výběrem bot – co zkusit roztomilé baleríny?

Pokračování 5 / 6

S červenou

Akcenty červené se staly masivním trendem poslední sezony, nicméně stále čekají na objevování i v rámci jarních kombinací. Příznačně se opět nabízí spojení červené s modrou košilí (pamětníci nyní potlačí vzpomínku na pionýrskou uniformu). Pokud je „smíříte“ nějakým černým základem, získáte kombinaci, kterou míváme tendenci vnímat jako klasickou. Naopak hravější outfit – ve stylu skandinávského eklektismu – vznikne, když spojíte červenou s proužkovanou košilí.

Pokračování 6 / 6

Eklektický mix

Jestli hledáte inspiraci, jak modrou košili nosit už nyní, kdy ještě teploty nejsou dostatečně „jarní“, pojďte se inspirovat starým dobrým vrstvením s pleteninami. Využijte přitom různých délek, aby spodní cípy košile pokud možno výrazněji přesahovaly svetr nebo vestičku. Opět platí, že aby outfit nepůsobil příliš usedle, můžete ho rozsvítit nějakým „nepatřičným“ doplňkem, nebo vsadit na mix stylů – třeba sportovní s vintage.

Kde seženete skvělé modré košile? Podívejte se do galerie v úvodu článku.