Ohrnuté džíny jsou na sklonku zimy megatrendem!

Ohrnuté džíny jsou na sklonku zimy megatrendem! Zdroj: Instagram @annelauremais @kimturkington_ @anoukyve

Agolde, 369 eur, agolde.com
Free People, 119 eur, freepeople.com
Free People, 119 eur, freepeople.com
Mango, 1599 Kč, mango.com
Zara, 1199 Kč, zara.com
31
Fotogalerie

Jak vylepšit nudné džíny? Zkuste tento jednoduchý trik, který si zamilovaly módní influencerky

Éra baggy džínů stále trvá a některé z nás možná široký střih už začíná trochu nudit. Módní expertky na sklonku zimy přišly s jednoduchým, zato efektním vylepšením, které nakopne i stokrát omílaný outfit, a ještě vás uchrání před mokrými chodníky a loužemi. O čem je řeč?

Móda občas dokáže být bizarní a některé influencerky mají sem tam tendence objevovat již objevené. Jejich poslední stylingový „vylepšovák“ ale funguje velmi dobře. Řeč není o ničem jiném než o prostém ohrnování nohavic u širokých džínů. Má vůbec smysl o něčem tak triviálním psát článek? Ano, neboť právě sledujeme zrození nového mikrotrendu, který cloumá sociální sítěmi.

TIP NA VIDEO: Jak nosit různé střihy džínů?

Video placeholde

Módní obchody samozřejmě na tento trend ihned naskočily a do svých kolekcí zařadily džíny, které již efektní ohrnutí mají hotové. Stejně tak si ale samozřejmě poradíte i doma – nohavice stačí ohrnout tak vysoko, jak jen chcete, lemy poté můžete ještě rychle přežehlit, aby vše drželo na svém místě, případně konce přiznaně zajistit spínacím špendlíkem.

Výhodou tohoto vylepšení džínů je, že kromě aktuálně oblíbených červených a vínových ponožek a cool punčocháčů dá krásně vyniknout jakékoliv trendy obuvi. Influencerky ohrnuté džíny nosí k balerínkám, do nichž (dle počasí) klidně ještě obléknou vlněné ponožky. Ohrnuté nohavice si nicméně budou rozumět i s oblíbenými slingback lodičkami s volnou patou a ostrou špičkou, roztomilými Mary Jane lakovkami nebo také barevnými teniskami či kotníkovými botami. S příchodem teplejších měsíců pak samozřejmě můžete do módní hry zahrnout i kožené žabky nebo nazouvací mules s kačenkovým podpatkem.

Inspirace: S čím kombinovat ohrnuté džíny podle módních influencerek?

Kde seženete džíny s ohrnutými nohavicemi, případně modely, které se hodí k této úpravě? Odpověď najdete v galerii v úvodu článku.