Tepláky ovládnou rok 2024.

Tepláky ovládnou rok 2024. Zdroj: Instagram @annelauremais @alexachung @lara_bsmnn

Adidas, 1900 Kč, zalando.cz
Nike, 59,99 eur, nike.com
Adidas, 1700 Kč, zalando.cz
H&M, 429 Kč, hm.com
Adidas, 1600 Kč, zalando.cz
25
Fotogalerie

Ani džíny ani retro kapsáče! Letos budou všechny stylové ženy nosit tyto pohodlné kalhoty

Odhoďte džíny, zapomeňte na oblekové kalhoty i Y2K cargo pants. Na módní výsluní přichází extra pohodlný kousek, který vás překvapí netradičním stylingem i spoustou možností, kam ho unosit. Jste připraveni na novou éru tepláků?

Mysleli jste si, že postpademická doba, kdy jsme ještě několik měsíců po skončení lockdownů bez problému po venku chodili v pohodlných teplácích a úpletových domácích setech, dávno pominula? Zdání klame. Po dvou letech upínání se k městské eleganci i kontroverzním trendům z přelomu milénia v čele s kapsáči a baggy džíny se na scénu vrací tepláky. Jsou cool, pohodlné a unosíte je do města, do práce i na víkend v přírodě.

TIP NA VIDEO: Retro tepláky seženete také v second handech. Které stojí za návštěvu?

Video placeholde

Je to právě jejich styling, který na začátku roku 2024 překvapuje ze všeho nejvíc. Módní influencerky i all time fashion gurus v čele s Alexou Chung si v posledních měsících oblíbili především barevné retro modely od značky Adidas s rovnými či širšími nohavicemi. Rozhodně k nim ale nenosí vytahané mikiny nebo vloni tak trendy rugby trička, naopak. Párují je především s elegantními kousky a doplňky, které outfitu dodávají na aktuálnosti a pořádném šmrncu a nápadu.

Tendenci kombinovat na první pohled neslučitelné styly v módě pozorujeme už delší dobu. S příchodem retro tepláků se ale tento styling dostává na novou úroveň. Představte si outfit, v němž se spojí bavlněné kalhoty do gumy, vintage kožená bunda či dlouhý vlněný kabát a elegantní balerínky nebo špičaté boty na podpatku. Divočina? Možná, ale zatraceně dobrá divočina. Oblékání má znamenat radost a vyjádření vlastní osobnosti. Nebojte se proto na sklonku nudné zimy zaexperimentovat, podlehněte trendy barvám, jako je vínová, sytě červené, baby blue nebo kobaltová, a vneste do ulic trochu barvy a osobitosti. Inspirace pro vás máme dost.

Jak nosit tepláky a nevypadat při tom, jako že jdete do fitka nebo jedete na chalupu?

Kde seženete trendy tepláky do města? Podívejte se do galerie v úvodu článku.