Jaká sukně ovládne rok 2024?

Jaká sukně ovládne rok 2024? Zdroj: Instagram @linda.sza @edaowofashion @annelauremais

Sandro, 5950 Kč, zalando.cz
Stradivarius, 549 Kč, stradivarius.com
Zara, 699 Kč, zara.com
H&M, 529 Kč, hm.com
& Other Stories, 79 eur, stories.com
30
Fotogalerie

Stane se tato sukně nejmilovanějším módním kouskem roku 2024? Tady je 5 způsobů, jak ji nosit

Sukně rozhodně z módy nikdy nevyšly, nadvláda širokých kalhot a džínů v posledních letech ale byla nesporná. Teď se ovšem karty obrací a na scénu se dere elegantní mini, jejíž stoupající popularita jde od konce roku 2023 strmě vzhůru společně s trendem barevných punčocháčů. Který konkrétní model minisukně bude dominovat nové sezóně a jak ho nosit?

Odpověď je jasná: na scénu se vrací skládaná minisukně, kterou bychom ještě zhruba před rokem a půl označili za nudnou a trochu zastaralou. Po delší době o sobě dala vědět během loňského léta, kdy se stala součástí trendy estetiky tenniscore, jejíž sláva kulminovala (nepřekvapivě) v době konání Wimbledonu. Bílé skládané sukýnky ovšem s příchodem chladnějších dní odešly do pozadí a nahradily je verze v preppy stylu – kostkované, mnohdy doplněné o červené nebo vínové punčocháče, vintage bundu či oversize blejzr, pletenou vestu, bílou košili a kravatu.

TIP NA VIDEO: Jak správně vrstvit oblečení?

Video placeholde

Akademicky laděný preppy se těší oblibě i po příchodu roku 2024. Způsobů, jak nosit skládanou mini, se ale teď nabízí víc. Tady je pět nápadů na každodenní kombinace, s nimiž zvládnete konec zimy i nadcházející přechodné období, které nás postupně zavede až do jara.

Tipy na trendy outfity se skládanou sukní najdete v dalších kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 6

Kožený upgrade

Jak už bylo zmíněno v úvodu, preppy styl vládne dnešní zimě. Ze škatulky hodné školačky se ale dá vystoupit a zároveň v outfitu zachovat cool studentský ráz. Vlněnou sukni stačí vyměnit za koženou variantu, která se postará o rebelský punc celé kreace. K ní pak přidejte svetr, zpod něhož necháte vykukovat košilový límeček. Pokud si libujete v módě inspirované 60. léty, vyměňte svetr za tenčí rolák ve výrazném nebo naopak zemitém odstínu. Pak už jen stačí přidat punčochy, Mary Jane balerínky a přes ramena přehodit třeba vintage koženou bundu.

Pokračování 3 / 6

Umírněná Mob Wife

Trend takzvaných Mob Wife právě teď ovládá módní svět. Estetika vycházející z drsných manželek mafiánů, jež si libují ve výrazných špercích, krajce, leopardích kožíšcích a kožených rukavicích, ovšem nemusí být po chuti každému – navíc se hodí především na večerní události. Nic ovšem nebrání tomu vzít si z tohoto trendu jen několik prvků a těmi svůj outfit dozdobit. V případě černé mini sukně se tak doslova nabízí kombinace s černým svetrem či halenkou a dlouhým vlněným kabátem. Kreaci pak „nakopněte“ pomocí masivních šperků (zejména náušnic) a kožených rukavic. Pro sexy efekt klidně přidejte ještě vysoké kozačky, v nichž vám nebude zima a zároveň tím splníte nároky na přitažlivou módní eleganci.

Pokračování 4 / 6

Stylová na víkend

Čeká vás pohodový víkend spojený s brunchem, návštěvou muzea nebo koncertu? To chce kapku ležérnosti. Dobrou zprávou je, že roztomilou mini sukni bez problému můžete spárovat i s volnočasovou mikinou, čímž v outfitu vytvoříte zábavný protiklad stylů. Kombinaci pak dotvořte ještě několika sportovními prvky – nabízí se barevná kšiltovka, tenisky ve stejném odstínu nebo třeba vysoké bílé ponožky. Vše pak završte ještě velkou leteckou bundou s beránkem, která zajistí, že ani během chladnějšího únorového rána nezmrznete.

Pokračování 5 / 6

Šedý monochromatismus

Sivé odstíny se v posledních měsících staly subtilní protiváhou k syté červené a vínové, které si podmanily zimní trendy. Pokud si s výraznými barvami nerozumíte, zkuste tuto příjemnou kombinaci tón v tónu. Šedou mini vybalancujte chunky svetrem a navrch přidejte buď vlněný kabát nebo oversize blejzr. Pokud chcete outfitu dodat hloubku, pohrajte si s různými odstíny šedé, nicméně kombinace bude vypadat stylově i v jednotném tónu. Jestli nás totiž zatím móda 2024 učí jednu věc, tak je to fakt, že šedá vystupuje ze své nudné škatulky a stává se extra žádanou a cool.

Pokračování 6 / 6

Cool preppy

Výčet možných outfitů by přece jen nebyl úplný bez zmínky o preppy stylu. I zde ale můžete udělat krok vpřed a kombinaci okořenit prvkem z jiné kategorie. Ke kostkované skládané sukni přidejte klasickou bílou košili, tentokrát ji ovšem slušňácky nezastrkujte, ale nechte ji volně viset přes sukni (a klidně nechte první a poslední dva knoflíčky rozepnuté). Přidejte ledabyle uvázanou kravatu, chunky mokasíny nebo Mary Jane lakovky, bílé ponožky a vše završte koženým bomberem. Hotovo!

Kde seženete trendy skládané sukně? Podívejte se do galerie v úvodu článku.