Kde seženete módní kousky s retro nábojem?

Kde seženete módní kousky s retro nábojem? Zdroj: Instagram @sylviemus_, @maralafontan a @lucywilliams02

Capri kalhoty, Paola Cossentino x NA-KD, 45 eur, na-kd.com
Capri kalhoty, Laagam, 1100 Kč, laagam.com
Čelenka, Asos Design, 9 eur, asos.com
Čelenka, NA-KD, 15 eur, na-kd.com
Kožená bunda, Nudie Jeans, 400 eur, nudiejeans.com
14
Fotogalerie

Kontroverzní i nezapomenutelné: Těchto 6 retro trendů letos ovládne vaše šatníky

Že se móda neustále vrací v čase, už asi nikoho nepřekvapí. Navzdory překotnému technologickému vývoji máme stále jen dvě ruce a dvě nohy, takže je skoro nemyslitelné přijít s něčím zbrusu novým, co by lidé zároveň chtěli nosit. Na druhou stranu, pohled do minulosti nám dává možnost objevovat módu v novém kontextu. A přiznat si, že zbrusu nové trendy mnohdy nejsou potřeba. Na které retro návraty se můžete těšit v letošním roce?

Retro tepláky

Trendy z přelomu milénia nepřestávají fascinovat. Současnou mladou generaci oslovuje především jejich až troufalá ležérnost, která se hodí i do dnešní složité doby a svádí k vymýšlení nových kombinací. Jedním z kousků, které zažívají návrat na výsluní, jsou tepláky se sportovními pruhy. Nemají manžety, což je opravňuje i k nošení do města.

TIP NA VIDEO: Retro trendem jsou i baleríny. Znáte jejich historii?

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 6

70s kožená saka

Koženým blejzrům trvalo dlouho, než se z 90. let vrátily do našich šatníků, proto by byla škoda, kdyby se trochu nezdržely. Aktuální trendy se však obracejí ještě hlouběji do historie a přinášejí z ní koženásaka projmutějšího střihu, se zapínáním na prsou a v příjemných hnědých tónech. Vedle hladké kůže zažije v roce 2024 svůj moment slávy i semiš!

Pokračování 3 / 6

80s trička

Oversize trička s vintage nábojem se rovněž stanou předmětem zájmu, zejména pro ty, které baví lovit v second handech. Už loni jsme se znovu zamilovali do takzvaných rugby triček, která se vyznačují polo límečkem a barevnými širokými pruhy. Jestli je vám bližší spíš hudba než sport, pak můžete z útrob šatníku směle vylovit i band tee.

Pokračování 4 / 6

Bardot čelenka

Tento trend nás ve velkém zasáhl už loni v zimě a od podzimu opět začíná sílit. Látkové čelenky jsou módním odkazem na francouzskou hereckou ikonu Brigitte Bardot, která se s nimi objevila dokonce ve dvou filmech. Klasická černá čelenka působí chic a současně dokáže zachránit i bad hair day nebo zkrotit odrůstající ofinu.

Pokračování 5 / 6

Capri kalhoty

Capri kalhoty neboli tříčtvrťáky se do kolektivní paměti zapsaly jako kontroverzní trend, ke kterému už není radno se vracet. Inu... Móda se neptá, a tak letos oslaví masivní comeback. Potvrzují to jak jarní přehlídky, tak módní influencerky, které už je testují na dovolených. A právě v oblasti prázdninové módy budou mít capri největší potenciál.

Pokračování 6 / 6

Peplum

Peplum neboli projmutý střih, který se následně rozšiřuje, provází neprávem špatná pověst. Ano, volnější střih pod prsy maskuje partii břicha, což svého času zavánělo „zaručeným řešením pro určitý typ postav“, nicméně současně umí být i velice slušivý. Obzvlášť když se vedle romantických blůz prosazují i elegantní peplum kabátkové topy.