Nejhezčí minimalistické šaty z aktuálních kolekcí najdete ve fotogalerii.

Nejhezčí minimalistické šaty z aktuálních kolekcí najdete ve fotogalerii. Zdroj: Instagram @camille_pidoux, @aidabadji_ a @valentorya

& Other Stories, 99 eur, stories.com
& Other Stories, 119 eur, stories.com
Adoore, 150 eur, adoore.se
Adoore, 165 eur, adoore.se
Adoore, 185 eur, adoore.se
35
Fotogalerie

Takhle vypadají nejlepší šaty roku 2024! Na jaře je unosíte s trenčkotem, teď s džíny a rolákem

Na jarní kolekce je ještě brzy, nicméně právě teď jsou obchody plné mezisezónních kousků, které se vyznačují minimalismem nebo přinejmenším nadčasovějším designem. Pojďte s námi zalovit konkrétně v šatech a najít perfektní model, který unosíte už nyní a díky kterému budou vaše základy šatníku zase o něco pevnější.

I v roce 2024 přetrvá obliba jednoduchých úpletových šatů, které se zejména v zimním období staly vděčným pilířem šatníku. Bývají elegantní, ale i hřejivé a pohodlné, navíc jsou perfektním příkladem day-to-night dress, tedy šatů, které se hodí na pracovní schůzky stejně jako na večerní skleničku. Vedle klasických střihů, ať už přiléhavějších či volnějších, se v kolekcích sem tam objevují i siluety s vysokými rozparky, které přímo vybízejí k nošení přes kalhoty nebo džíny. To je mimochodem jeden z dosud neotřelých způsobů, jak unosit šaty, i když klesnou teploty pod nulu.

TIP NA VIDEO: Jak v zimě donekonečna vrstvit oblečení? Inspirujte se!

Video placeholde

K dalším neméně populárním šatům, které se dají nosit v průběhu celého roku, patří jednoduché košilové. Ty mohou mít celou řadu střihů či designů, nicméně k zimnímu vrstvení se lépe hodí volnější áčkové či oversize siluety. Šaty navíc můžete mít zespodu rozepnuté a opět je nosit i přes kalhoty. Anebo pod ně navrstvit jednobarevný tenký rolák, popřípadě přes ně přehodit ještě svetr nebo vestu. Přirozeně se hodí do pracovního šatníku a pleteniny jim dodají trendy preppy rozměr.

V zimě překvapivě dobře unosíte i minimalistické šaty na ramínka nebo ve stylu muscle tee, které akcentují ramena. Na řadu opět přichází vrstvení s tenkým rolákem, outfit díky němu pak působí seriózně i intelektuálně, což se hodí zejména v práci.

Výběr šatů v minimalistickém duchu najdete ve fotogalerii v úvodu článku.