Kde koupíte módní kousky v tomto stylu?

Kde koupíte módní kousky v tomto stylu? Zdroj: Instagram @keziacook a @charlottesimone

Baleríny, Sézane, 155 eur, sezane.com
Kabát, Ganni, 395 eur, ganni.com
Kalhoty, Sézane, 115 eur, sezane.com
Kardigan, Rouje, 185 eur, rouje.com
Náušnice, & Other Stories, 29 eur, stories.com
16
Fotogalerie

Žádná lacinost ani módní pravidla. 4 nové způsoby, jak letos nosit nejoblíbenější zvířecí vzor

Leopardí vzor je módní klasikou, kterou ale hodně lidí stále neumí zařadit do každodenních outfitů. Sázkou na jistotu bývá kombinace s černou, současné trendy však nabádají k výraznějším kreacím. Jak ho budeme nosit v roce 2024?

S červenou barvou

Líbivá móda červených akcentů povyšuje na novou úroveň a na pomoc si bere leopardí vzor. Předcházela tomu podzimní sezóna, která přinesla nečekaně harmonickou kombinaci červené a hnědé. Asi nepřekvapí, že leoparda ve spojení s odstínem cherry red si takřka okamžitě oblíbily stylové Francouzky – jen kromě pověstné rudé rtěnky tentokrát přidávají i svetry, šály, punčocháče či ponožky. Způsob, jakým si uchovávají nezbytnou ležérnost, je však stále stejný – modré džíny klasického střihu, pohodlné boty, praktická malá kabelka, jemný make-up a co nejpřirozenější vlasy.

TIP NA VIDEO: Jak si sestavit outfit ze second handu?

Video placeholde

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 4

Jako punčocháče

Leopardí vzor je také odpovědí na otázku, jaké se letos budou nosit punčocháče. V poslední sezóně se tento efektní doplněk vyhoupl mezi největší hity, a není divu. Je to asi ten nejdostupnější způsob, jak si pořídit zbrusu nový „outfit“. Po nápadných krajkových, červených, vínových nebo aktuálně šedých kouscích se nejnovějším hitem mohou stát právě leopardí. Do současné preppy a girly estetiky vnášejí špetku rebelie, nicméně stále se objevují i ve spojení s typickými atributy, jako jsou volné svetry, kabelky na rameno, mini sukně a střevíce Mary Jane.

Pokračování 3 / 4

Ve stylu Mob Wife

Styl quiet luxury je mrtev, přivítejte Mob Wife. Nejde samozřejmě o nic jiného než další z řady tiktokových trendů, který právě objevil Ameriku, respektive Itálii. Odkazuje totiž na styl zámožných manželek mafiánů, kteréznáme třeba z filmů režiséra Francise Forda Coppoly, jenž se mimochodem k novému trendu nedávno sám vyjádřil na Instagramu – prý ho inspiroval styl jeho sestry. Ve zkratce se s Mob Wife pojí vše, co považujeme za eleganci v opulentním podání – leopardí vzory, kožichy, masivní zlaté šperky, podpatky, rudé nehty, dramatické linky či bohatá hříva.

Pokračování 4 / 4

Ve stylu Skandinávek

S leopardím vzorem si zpravidla spojujeme atributy jako divokost či svůdnost. Nosit se ale dá i způsobem, který bude vyvolávat zcela jiné emoce či představy. Už několik let nás o tom přesvědčují Skandinávky, které obecně prosluly mixováním různých stylů – příznačně třeba romantických šatů s chunky teniskami. V případě leoparda se nabízí vyvážit ho ležérními střihy a zdánlivě nekompatibilními barvami či vzory. Výsledek může být podivuhodný, ale také okouzlující – zejména se hodí pro pohodové víkendy, kdy chcete vypadat trochu uvolněně, tedy ve stylu „jen jsem na sebe něco hodila a šla“.