Kde koupíte módní kousky v podobném duchu? Podívejte se do fotogalerie.

Kde koupíte módní kousky v podobném duchu? Podívejte se do fotogalerie. Zdroj: Instagram @lara_bsmnn, @sofiaboman a @lenafarl

Kabát, Cesare Gaspari, 9362 Kč, zalando.cz
Kardigan, Reformation, 6300 Kč, thereformation.com
Mokasíny, Sézane, 150 eur, sezane.com
Punčocháče, Calzedonia, 429 Kč, calzedonia.cz
Sukně, Zara, 545 Kč, zara.com
15
Fotogalerie

Jak dodat zimnímu outfitu novou energii? Vyzkoušejte 6 mikrotrendů, které vás proberou z módní letargie

Také na vás padá „módní“ zimní únava? Není se čemu divit, mrazivé počasí nás připoutává k péřovým bundám, zatímco štěrkem posypané chodníky si žádají odolnou obuv. Už teď se ale můžeme těšit na malé oteplení a spolu s ním i na potenciální refresh každodenních outfitů. Přinášíme inspiraci na mikrotrendy, které aktuálně hýbou světem sociálních sítí. Zaujme vás některý?

Grandpa chic

Dle Pinterestu je tohle jeden z prvních trendů roku 2024, který zaznamenává strmý narůst obliby mezi tiktokovou generací. Grandpa chic, respektive Eclectic Grandpa, jak zní alternativní název, je estetikou, která v dámské módě kombinuje seriózní kousky typu kostkovaná saka, pletené vesty, manšestráky, mokasíny a (ne)dioptrické brýle a již na přehlídkách prosazuje třeba značka Miu Miu. Má blízko k preppy stylu i office core, nicméně tentokrát se ze střední či kanclu posouváme do seniorních let. Inspirace? Nic méně cool než módní editorialy a reklamy z devadesátých let!

TIP NA VIDEO: Celý outfit ze second handu? Inspirujte se, jak na to.

Video placeholde

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 6

Šedé punčocháče

Ještě jsme se nenabažili červených či vínových punčocháčů, a už je tu další barevný trend. Módní influencerky, které v posledních týdnech a měsících shodně propagovaly zmíněné odstíny, nyní přesedávají na neutrální verzi šedých (že by kašmírových?) punčocháčů, která lépe zapadá do mrazivých lednových dnů. Styling je ale jinak stále stejný – v duchu dominantní girly estetiky ani tentokrát nechybějí minisukně, nad kterými maminky starostlivě kroutí hlavou, a také boty, které jsme donedávna vytahovaly až na jaře – balerínky, Mary Jane nebo čím dál populárnější slingback lodičky.

Pokračování 3 / 6

Vínové tenisky

Trend pop of red, který letos na podzim a v zimě naplno zasáhl snad všechny myslitelné módní doplňky, se nevyhnul ani teniskám. Po povinné koketerii s klasickou červenou se v tomto případě nakonec ustálil u zemitějšího odstínu vínové. Oblíbený štíhlý model Adidas Samba tak na trůně opět střídá o kapku robustnější silueta Gazelle, přičemž největší poptávka je právě po kombinaci bordó s praktickou tmavou podrážkou. Pro vyváženost by se měl tento odstín ještě aspoň jednou v outfitu zopakovat – buď v podobě dalšího doplňku nebo třeba svetru.

Pokračování 4 / 6

Leopard + červená

Ani zmíněný trend červených doplňků se ještě neloučí, naopak nabírá na síle. Na pomoc si k tomu bere nejklasičtější zvířecí vzor, který buď milujete, nebo ho zkrátka neumíte nosit. Leopard přitom jen klame „tělem“ – působí sice opulentně a výstředně, ale jak radí stylistka Allison Bornstein, nejlépe ho začleníte do šatníku, když o něm budete uvažovat jako o jednom ze základů. Kombinace s červenými doplňky jen potvrzuje, že leopard je ve skutečnosti krotký vzor, který dokáže vykouzlit na první pohled přitažlivé a současně nadčasové outfity.

Pokračování 5 / 6

Adidas tepláky

Loňský tiktokový trend bloquette se rovněž ještě neloučí a pro letošní rok nabízí nové kombinace. Připomeňme, že tento styl odívání eklekticky páruje sportovní kousky (ideálně s retro nádechem) a koketní či roztomilou dívčí estetiku. Jako základní stavební kámen outfitu se tentokrát nabízejí sportovní kalhoty, které můžete v duchu kontrastního stylingu doplnit třeba ladylike koženou bundou, bardot čelenkou, balerínami nebo náušnicemi ve tvaru mašle. Inspiraci se meze nekladou, snad jen zimní varianty bloquette jsou barevně poměrně minimalistické.

Pokračování 6 / 6

Tmavě hnědé kožíšky

Kdo touží v mrazivém počasí po opravdu teplém a přitom stylovém svrchníku, nemá příliš na výběr. Jednou z možností je péřovka, která ale brzy unaví, tou druhou je kožíšek, jenž dodává dojem slavnostní opulence i zachumlání ve stylu hygge. V případě faux fur kabátů se v poslední době nejvíc prosazuje přírodní vzhled. Do popředí zájmu se dostává zejména tmavě hnědá, která si překvapivě dobře rozumí jak s černou a obligátním denimem, tak i s červenými doplňky. Současně vyvrací mýtus, že minimalismus je strohý – nemusí být, kožíšková textura mu dodává na atraktivitě.

Kde koupíte módní kousky v podobném duchu? Podívejte se do fotogalerie v úvodu článku.