Jaké šaty si lze vypůjčit? Podívejte se do fotogalerie.

Jaké šaty si lze vypůjčit? Podívejte se do fotogalerie. Zdroj: Archiv The Dress Prague, Anamé a Fashionteka

Kika Vargas, The Dress Prague, půjčovné 6900 Kč, thedressprague.com
Rebecca Vallance, The Dress Prague, půjčovné 6900 Kč, thedressprague.com
Just Cavalli, The Dress Prague, půjčovné 9900 Kč, thedressprague.com
Norma Kamali, The Dress Prague, půjčovné 4900 Kč, thedressprague.com
Pinko, The Dress Prague, půjčovné 6900 Kč, thedressprague.com
32
Fotogalerie

Půjčovny společenských šatů: Kam se obrátit, když potřebujete model na ples nebo na předávání cen?

Půjčit si šaty na společenskou událost, jako je ples nebo třeba předávání nějakých cen, dnes není považováno za nouzovou variantu, ale za rozumný a udržitelný přístup k módě. Vždyť k čemu vám budou šaty, které plánujete vynést jen na jednu konkrétní příležitost? Proto ještě než v některém z e-shopů zmáčknete tlačítko „objednat“, pojďte se podívat, jestli tu pravou nádheru neseženete spíše v některé z pražských půjčoven. Tady jsou naše tipy, kam zajít.

The Dress Prague

Poměrně novým přírůstkem na pražské scéně je půjčovna The Dress. Ta láká zákaznice nejen na širokou škálu šatů, ale i střihů a velikostí, což při výběru bývá často kamenem úrazu a zdrojem stresu. Půjčovnu, která se nachází přímo v srdci Prahy na Staroměstském náměstí, založily dvě úspěšné manažerky – Barbora Snopková Haberová a Simona Joklová, které do týmu přizvaly i další profesionály. The Dress tak vedle šatů nabízí i kompletní servis přípravy na společenskou akci – nechybí péče stylistů, profesionální líčení a česání, samozřejmostí je i sklenka sektu na uvítanou. Půjčovné se nejčastěji pohybuje kolem 7 tisíc. Šaty si můžete předem prohlédnout v katalogu na webu.

Více na thedressprague.com

TIP NA VIDEO: Jak si vytvořit jednoduchý drdol na ples?

Video placeholde

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 4

Fashiontéka

Sympatická půjčovna Fashiontéka, kterou založily dvě kamarádky Lucka a Eliška, se zaměřuje na udržitelné značky – z lokálních zde najdete třeba kousky od Jany Mikešové, Josefiny Bakošové, Lay Sedlákové, Leedy, Odivi nebo značky WeConcept. Ze zahraničních zde nově můžete sehnat kousky americké udržitelné značky Reformation. Fashiontéka byla až donedávna vděčným řešením, jak sehnat jednoduché elegantní šaty na stylovou veselku v přírodě nebo odpolední párty. Nyní už ale nabízí také pár slavnostnějších kousků, ve kterých můžete vyrazit i plesat. A ceny jsou víc než příznivé – mrkněte ve fotogalerii.

Více na Fashionteka.cz

Pokračování 3 / 4

Anamé

Značka Anamé, kterou založila eventová manažerka Andrea Eichingerová, na českém trhu prorazila v době pandemie díky teplákovým soupravám z biobavlny. Nyní se čím dál víc orientuje na společenský oděv – její kousky například nechyběly ani na štendrech stylistek v Karlových Varech, kde je vynesly herečka Tereza Ramba nebo modelka Veronika Kašáková. Anamé se specializuje na jednoduché střihy, základem jsou dlouhé slip šaty, které si můžete zapůjčit například ve zlaté barvě, anebo minimalistické s hlubokým výstřihem na zádech (viz níže). Sortiment oživují i modely s trendy prvky, jako jsou výstřihy na zádech nebo peříčkové lemování. Půjčovné se pohybuje mezi 7 a 9 tisíci korunami.

Více na Aname.cz/pujcovna

Pokračování 4 / 4

Soline

Toužíte po něčem světovém? Po šatech, které na sobě měla i Lily Allen nebo Helen Mirren? V tomto směru dokáže dokonale uspokojit poptávku butik Soline, který založila Michaela Verbeek a který najdete v pražské Dušní ulici. Předtím ale můžete omrknout veškerou nabídku na webu – výhodou je, že jednotlivé kousky můžete filtrovat podle velikosti, barvy, ceny, ale i příležitosti. Najdete zde modely od značek Diane von Furstenberg, Badgley Mischka, Halston Heritage, ale i Jenny Packham, což je oblíbená návrhářka princezny Catherine. Za zapůjčení dáte kolem 6 tisíc korun.

Více na Soline.cz

Jaké šaty si v těchto půjčovnách můžete zapůjčit konkrétně? Podívejte se do fotogalerie v úvodu.