Kde koupit módní kousky v tomto duchu? Na tipy se podívejte do fotogalerie.

Kde koupit módní kousky v tomto duchu? Na tipy se podívejte do fotogalerie. Zdroj: Instagram @lydiajtomlinson

Blazer, Pixie Market, 8650 Kč, pixiemarket.com
Džíny, Arket, 89 eur, arket.com
Boty, Reformation, 10 900 Kč, thereformation.com
Bomber, Cos, 175 eur, cos.com
Čelenka, I'm With The Band, 1079 Kč, im-with-the-band.com
27
Fotogalerie

Nejlepší módní tip letošní zimy? Stylistka ukazuje jednoduchý klíč, jak vrstvit oblečení

Britská stylistka Lydia Tomlinson je známá díky praktickému a názornému přístupu k módě. Svých 1,7 milionu sledujících baví svižnými videy, v nichž ukazuje, jak se jednoduše oblékat pro různé příležitosti nebo jak se při sestavování outfitů vyvarovat chyb. Největší ohlas v poslední době vzbudil její tip na zimní vrstvení – originální, a přitom tak jednoduchý. Jak na něj?

Způsobů, jak v zimě vrstvit oblečení, je hromada, nicméně přinejmenším při ranním spěchu je dobré mít v záloze logický klíč, co s čím funguje. Zpravidla se vyplácí vsadit na souhru barev, kontrast střihů, popřípadě na párování pánských a ženských elementů. Stylistka Lydia Tomlinson nicméně nyní přichází s dalším neotřelým pohledem – zaměřuje se na tvary. „Hranatý versus kulatý. Tohle kompletně změní způsob, jakým uvažujete o stylingu,“ pronáší na začátku videa, ve kterém má na sobě černý basic rolák, volné šedé džíny a bílé tenisky Adidas Samba.

TIP NA VIDEO: Jak vrstvit oblečení v zimním období?

Video placeholde

Následně představuje dvě možné verze rozvíjení téhož outfitu. „U prvního outfitu používám kousky, které spojují jemné zaoblené tvary,“ komentuje Tomlinson, zatímco si vlasy stahuje černou strečovou čelenkou a doplňuje ji masivními zlatými náušnicemi ve vintage stylu. K tomu si bere černý faux fur kožíšek a malou zaoblenou kabelku ve stylu vaku a na závěr ještě přidá sluneční brýle s oválnými obroučkami. Kousky, které svými tvary akcentují měkkost, podle stylistky působí hravě a ležérně. Na party nebo na rande jako stvořené!

Následně se vrací k základnímu outfitu ve složení roláku a džínů, ke kterým namísto tenisek obouvá špičaté kotníkové boty. Vlasy dělí uprostřed pěšinkou a stahuje je do ulízaného drdůlku. Náušnice ve stylu chunky kruhů vyměňuje za čtvercové a na sebe si bere dlouhý černý kabát s výraznými rameny. Hranatý outfit korunuje kabelkou ve tvaru obdélníku a brýlemi s ostřeji řezanými obroučkami. Takto sestavený outfit podle Tomlinson působí vytříbeně a elegantně a hodí se pro chvíle, kdy chcete působit profesionálně a organizovaně.

Samozřejmě ani styling na základě tvarů není nikterak závazný – nemusíte se tedy nutně držet jen jedné linie. Sama Tomlinson v dřívějších outfitech kombinovala třeba bomber s ostře řezanými rameny a kabelku ve tvaru půlměsíce nebo kabátek s oblými raglánovými rukávy a k němu obdélníkovou messenger bag.

Stylistka tak nabízí způsob, jak na oblékání nahlížet z nového úhlu – a kombinovat jednotlivé kousky promyšleně a současně zábavně. I tohle je totiž cesta, jak prozkoumat svůj styl a naučit se nakupovat s větším rozmyslem. A 20 tisíc lajků jí jen dává za pravdu.

Kde pořídíte módní kousky, které se hodí pro zábavné módní vrstvení? Podívejte se do galerie v úvodu článku.