Jaké kabáty vládnou letošní zimě.

Jaké kabáty vládnou letošní zimě. Zdroj: Instagram @anoukyve @modedamour @coco_floflo

H&M, 6999 Kč, hm.com
Jakke, 554 eur, jakke.co.uk
Mango, 4999 Kč, mango.com
Arket, 259 eur, arket.com
Toteme, 880 eur, toteme-studio.com
40
Fotogalerie

Zima se ještě neloučí: Tohle je 5 kabátů, které byste měli právě teď obléct

Začátek nového roku je v módě většinou zasvěcený výhledům, které mapují, co budeme oblékat na jaře. To ale neznamená, že by zimní kolekce byly na ústupu, naopak. V nadcházejících dnech nás čeká citelné ochlazení, a tak je namístě si zrekapitulovat pětici trendů, které se tuto sezónu vepsaly do podoby kabátů. Nečekejte žádnou nudu, na druhou stranu je nutné uznat, že následující modely nepatří mezi žádné sezónní výstřelky – jsou minimalistické a bez problémů je unosíte i v následujících letech.

Dlouhý hnědý

Pokud stále zvažujete nákup nového svrchníku, na první příčce vašeho wish listu by se měl objevit jednoduchý kabát pánského střihu v čokoládovém odstínu. Tuto zimu sesadil z módního piedestalu tradiční černou verzi a během chvíle se stal symbolem dostupného módního luxusu, který lze stejně dobře kombinovat jako klasický long black coat.

Tip pro nadcházející měsíce: Na jaře hnědá krásně vynikne i na kožené verzi trenčkotu.

TIP NA VIDEO: Klíčové trendy letošní zimy. Které kousky by vám neměly chybět v šatníku?

Video placeholde

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 5

Dlouhý černý

Hnědá barva sice vládne letošní zimě, to ale neznamená, že by se klasický černý kabát stáhl do ústraní. Letos bodují především modely s výraznými rameny, v rovném střihu a s délkou sahající až po kotníky. Pro extra trendy vibe kabát doplňte o dlouhé kožené černé rukavice, kotníkové boty s ostrou špičkou a stříbrné doplňky.

Pokračování 3 / 5

Se šálou

2 v 1 je vždycky dobrý nápad. A v letošním pojetí krátkého kabátku s všitou šálou ve stejném odstínu to platí dvojnásob. Za tímto trendem stojí stockholmská značka Toteme, jež každý rok přijde alespoň s jedním významným prvkem, který během pár měsíců bez okolků převezmou módní řetězce. Cenově dostupnější varianty tak právě teď naleznete i třeba v H&M nebo v Zaře (tipy na konkrétní produkty najdete v galerii v úvodu článku).

Pokračování 4 / 5

Faux fur

Umělé kožíšky nikdy z módy zcela nevyšly, v každé sezóně se ale vrací v trochu jiné podobě. Zatímco ještě před pár lety se módní influencerky oblékaly do modelů v sytých barvách a s výraznými vzory, letošním trendům vládne minimalismus a přirozenost. Čokoládovým a oříškovým tónům sekundují žíhané světlé varianty, které se svou podobou zatím nejvíc přibližují pravým kožichům – jen s tím rozdílem, že v tomto případě kvůli marnivosti nemusí platit zvířata nejvyšší daň.

Tip: Pokud jsou na vás faux fur kožichy už trochu moc, zkuste verzi s beránkovým lemováním nebo kabát zdobený kožíškovými klopami.

Pokračování 5 / 5

Vyteplený

Co vás v zimě zahřeje kromě vlněného kabátu? Samozřejmě ten prošívaný! Letošní modely se nesou na vlně extra měkkého zateplení a svým vzhledem připomínají spíše deku než „dlouhou bundu do města“. Velké oblibě se též těší modely s páskem a s délkou sahající až ke kolenům (nebo klidně i pod ně).

Tipy, kde pořídíte krásné trendy kabáty, najdete v galerii v úvodu článku.