S jakými odstíny kombinovat Peach Fuzz, barvu roku 2024?

S jakými odstíny kombinovat Peach Fuzz, barvu roku 2024? Zdroj: Profimedia.cz / Grafika: Kristýna Dobeš Moučková

Šaty, Sleeper, 9710 Kč, the-sleeper.com
Kardigan, Rouje, 175 eur, rouje.com
Svetr, Mango, 899 Kč, mango.com
Balerínky, Rouje, 195 eur, rouje.com
Co-ord set, Reformation, 4650 Kč a 5250 Kč, thereformation.com
30
Fotogalerie

Jak nosit v roce 2024 trendy barvu Peach Fuzz? Zkuste kombinaci s těmito 6 odstíny

Institut Pantone v prosince vyhlásil očekávanou prognózu pro rok 2024. Jako barvu, jež by si měla podmanit následujících 12 měsíců, označil hřejivou Peach Fuzz, evokující přirozenost světlé kůže a podmaňující si všechny smysly. Barva je to navýsost líbivá, nabízí se ale otázka, s čím ji kombinovat. Tady je šest odstínů, které si s ní budou rozumět.

Mátově zelená

Hitem byla okolo roku 2013, kdy jsme ji s radostí kombinovali s dalšími pastelovými odstíny, včetně hřejivé broskvové. Teď se tato módní nostalgie vrací v plné síle. Je ovšem sofistikovanější a líbivější. Tomuto barevnému kombu sednou především minimalistické střihy. Barvy nebudou působit rušivě ani teatrálně v případě, kdy v outfitu necháte dominovat jednu z nich a druhou využijete pouze v detailech, případně na doplňcích. Inspirovat se můžete třeba blejzrem s retro nádechem z jarní kolekce Dries van Noten.

Dries Van Noten jaro/léto 2024.
Dries Van Noten jaro/léto 2024. | Zdroj: Profimedia.cz

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 6

Červená

Cherry red na plné čáře ovládla druhou polovinu roku 2023. Vzdávat se jí ale nemusíte ani v nadcházejících měsících. V případě kombinace s Peach Fuzz ale buďte opatrní a volte ji pouze v decentní míře. V outfitu nechte hrát prim jemnou broskvovou a dramatičnost dodejte pouze pomocí drobnějších červených akcentů – třeba v podobě bot nebo kabelky.

Stella McCartney jaro/léto 2024.
Stella McCartney jaro/léto 2024. | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 3 / 6

Bílá

Sněhově bílou nikdy nic nezkazíte. Aby ovšem outfit v této jemné kombinaci vynikl, pohrajte si s volbou materiálu. Bílé dodejte módní říz a hloubku pomocí krajky či jiné hrubší látky, která vytvoří líbivý kontrast textur. Bát se v tomto případě nemusíte ani třpytivých detailů či šperků.

Bora Aksu jaro/léto 2024.
Bora Aksu jaro/léto 2024. | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 4 / 6

Béžová

S broskvovou platí za příbuzné odstíny, které ovšem dohromady tvoří příjemný kontrast neutrality s pastelovou jemností. V outfitu nechte dominovat zemitou béžovou a Peach Fuzz využijte na doplňcích, případně jako základní vrstvu. Na jaře bude velmi dobře fungovat kombinace broskvového topu či halenky, přes kterou přehodíte klasický béžový trenčkot.

Alberta Ferretti jaro/léto 2024.
Alberta Ferretti jaro/léto 2024. | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 5 / 6

Růžová

Růžová a Peach Fuzz by se daly označit za vzdálenější příbuzné. V tomto případě se ale nemusíte omezovat jen na pastelové tóny. S trendy broskvovou si totiž bude velmi dobře rozumět i starorůžová, popřípadě malinová s příměsí šedé.

MSGM jaro/léto 2024.
MSGM jaro/léto 2024. | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 6 / 6

Pastelová žlutá

Pastelové tóny na jaře? Dechberoucí, řekla by Miranda Priestly z kultovního snímku Ďábel nosí Pradu. Pravdou ale zůstává, že romantické pudrové tóny se k sobě prostě hodí. Kombinace Peach Fuzz se světlou žlutou sice může působit jako přeslazené módní divočina, výsledný efekt je ale velmi lichotivý. Klíčem k úspěchu je totiž opět kontrast materiálů – zatímco broskvová vynikne na lesklém saténu, pastelově žlutá se bude vyjímat na matném šifonu či organze.

Stella McCartney jaro/léto 2024.
Stella McCartney jaro/léto 2024. | Zdroj: Profimedia.cz

Kde seženete módní kousky v barvě roku 2024 a k ní se hodících odstínech? Podívejte se do galerie v úvodu článku.