Kde koupíte stylový kabát v čokoládové barvě?

Kde koupíte stylový kabát v čokoládové barvě? Zdroj: Instagram @sylviemus_, @laraaceliaa a @linda.sza a @anoukyve

& Other Stories, 249 eur, stories.com
Arket, 169 eur, arket.com
Cos, 250 eur, cos.com
Cos, 290 eur, cos.com
Cos, 750 eur, cos.com
25
Fotogalerie

Jediný kabát, který letos konkuruje klasickému černému. A v outfitu působí luxusněji!

Podzimní přehlídky předpovídaly, že jedním z největších trendů sezóny bude klasický černý maxi kabát. To se částečně vyplnilo, nicméně nečekaně mu konkuruje příbuzný odstín, který má jednu velkou výhodu: oproti černé působí ležérněji, ale současně outfitu dodává luxusnější náboj.

Když je v módě řeč o kabátech, zpravidla za základ považujeme černý nebo velbloudí model. Jde o historicky prověřenou zkušenost, tyto kousky v podstatě nevycházejí z módy. Konkrétně černý je pak zásadním svrchníkem nejen na denní nošení, ale především slouží jako elegantní vrstva přes společenské outfity, které si žádá party sezóna. Přestože mu letošní přehlídky předpovídaly velkou popularitu, ulice a potažmo móda na Instagramu se nakonec přiklonily k jinému odstínu – jak si všiml britský módní magazín Who What Wear, nenápadným vítězem sezóny se nakonec stává hnědá varianta.

TIP NA VIDEO: Jak na podzim a v zimě vrstvit oblečení?

Video placeholde

Výhodou hnědého kabátu oproti černému je, že zůstává minimalistický, nicméně outfitu dodává příjemnou „měkkost“ a delikátnost, kterou si obvykle spojujeme s luxusními materiály. Současně může mít i žádoucí vintage náboj – zejména jakmile dojde na kožené nebo kožíškové kousky. Na rozdíl od velbloudího odstínu se tmavší hnědá lépe páruje například s šedou, ale dobře si rozumí i se zmíněnou černou, tmavomodrou, vínovou nebo červenou. Jak vidno, módní influencerky však nakonec nejvíc sázejí na příjemnou kombinaci tón v tónu – například tmavohnědý kabát párují se světlejšími koženými kalhotami, kabelkou nebo šálou.

Kde koupíte stylový hnědý kabát? Podívejte se do fotogalerie v úvodu článku.