Kde nakoupíte módní kousky z této inspirace? Podívejte se do fotogalerie.

Kde nakoupíte módní kousky z této inspirace? Podívejte se do fotogalerie. Zdroj: Instagram @elodieromy,@maryljean a @keziacook

& Other Stories, 179 eur, stories.com
Toteme, 410 eur, toteme-studio.com
Massimo Dutti, 2595 Kč, massimodutti.com
Reserved, 259 Kč, reserved.com
Damson Madder, 27 eur, asos.com
20
Fotogalerie

Od pondělí do pátku: 5 stylových tipů, jak proměnit nudný zimní outfit v cool kombinaci

A je to tady. Dlouhé zimní období, kdy se teploty pohybují kolem nuly a nad módním vyzněním outfitu definitivně vítězí požadavek, aby v něm především bylo teplo. O to víc se nyní nabízejí hřejivé módní kousky nebo dekorativní doplňky, které umožňují výborný kompromis – být důkladně nabalená a současně vánočně naladěná.

Pondělí: Kožíšek

Faux fur kožíšky se stávají spolehlivým party svrchníkem, jelikož outfitu dodávají tu správnou opulentní texturu. Stejně tak ale mohou ozvláštnit každodenní kreace složené z jednoduchého svetru, džínů a kotníkových bot. Pokud vsadíte na barevný kousek, můžete ho tónově sladit v duchu aktuální estetiky s ostatními doplňky. Přírodní modely zase působí jako vzácný vintage poklad a zpravidla si říkají o maximální jednoduchost.

TIP NA VIDEO: Jak do šatníku zakomponovat trendy pokrývky hlavy?

Video placeholde

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 5

Úterý: Beranice

Menší, ale o to nápadnější – tak by se dala v porovnání s kožíškovým kabátem definovat beranice, jež se stává novou módní obsesí. Po loňských funky fuzzy bucket hats tak nyní přichází vintage varianta, která se vyznačuje klasickým kulatým tvarem a přírodními barvami (byť je samozřejmě faux fur). Pravda, má poněkud sibiřský nádech, ale můžete si představovat třeba Keiru Knightley ve filmu Anna Karenina (2012).

Pokračování 3 / 5

Středa: Dekorativní svetr

Prosinec je mimo jiné měsícem fair isle svetrů. Díky jejich dlouhé historii (a nejspíš také budoucnosti) si je zamilovaly i minimalistky a zastánkyně nadčasových šatníků. Fungují totiž jako sváteční ozvláštnění uniformních zimních outfitů, aniž by přitom působily na sílu – stačí vsadit na decentní barvy. Fair isle svetry se navíc staly tak oblíbenými, že letos definitivně z řady kolekcí vytlačily fenomén ugly christmas jumpers.

Pokračování 4 / 5

Čtvrtek: Klapky na uši

Jestli nejste typ na čepice, barety či balaklavy, neboť se vám pod nimi mastí vlasy a svědí vás čelo, pak vás možná osloví chundelaté klapky na uši. Ty jednak dokážou navodit dojem zimního módního hygge, současně navazují na podzimní vlnu dívčího preppy stylu. Jestli jste zvyklá nosit běžně velká sluchátka přes hlavu, nebude to pro vás až takový výstup z komfortní zóny – spíše dilema, čemu dát přednost.

Pokračování 5 / 5

Pátek: Mašle do vlasů

Mašle do vlasů jsou aktuálně masivním trendem, který pronikl už i do českých ulic. Není se čemu divit, jsou extrémně líbivé a současně se nabízí celá řada variant – od maxi mašlí s ultra dlouhými pentlemi až po mini stužky v podobě drobných sponek, které můžete libovolně rozprostřít v účesu. Nejjednodušší a současně asi nejoblíbenější je varianta ustřižené tenké stuhy, která připomíná dárkovou mašli. Anebo jí skutečně je.