Jak v zimě kombinovat kabáty? Vsaďte na tradiční i netradiční doplňky.

Jak v zimě kombinovat kabáty? Vsaďte na tradiční i netradiční doplňky. Zdroj: Instagram @rebeccaferrazwyatt, @lara_bsmn a @glameramo

Balaklava, Buffet, 75 eur, buffetclothing.com
Balaklava, Cos, 59 eur, cos.com
Balaklava, Cos, 115 eur, cos.com
Balaklava, Damson Madder, 41 eur, asos.com
Brož, Cos, 45 eur, cos.com
25
Fotogalerie

Od pondělí do pátku: Období nudných dlouhých kabátů je tu. Jak je nosit zábavně?

Zima je z hlediska vymýšlení outfitů nejnáročnějším obdobím. I ten sebelepší totiž nakonec překryjete dlouhým kabátem, který se na následující tři měsíce stane denní uniformou. Jak ji aspoň trochu rozbít a nepřipadat si každý den stejná? Máme pro vás pět nenásilných tipů, které vycházejí z jednoduché hry s doplňky.

Pondělí: S koženým páskem

Zavinovací kabáty mívají standardně k dispozici pásek, zatímco většina kabátů rovného pánského střihu se naopak obejde bez něj. V obou případech však platí, že chcete-li trochu oživit stávající look, můžete svůj kabát doprovodit tenkým koženým páskem v odlišném základním odstínu. Podtrhne siluetu i celkové elegantní vyznění outfitu.

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 5

Úterý: S balaklavou

Balaklava je pokrývkou hlavy, která je sice už třetím rokem na špici zimních trendů, zatím se však nestala masovou záležitostí a pro nositele je stále tak trochu výstupem z komfortní zóny. Tím spíš dokáže outfit posunout na novou úroveň – na rozdíl od klasické čepice. Barevná bude působit roztomile, zatímco černá je víc egdy.

Pokračování 3 / 5

Středa: Se světlými kalhotami

Představte si svou základní zimní uniformu s oblíbeným kabátem, svetrem, džínami a kotníkovými botami či teniskami – a pak džíny vyměňte za světlé kalhoty, které jste nosila v létě. Ideální je v tomto případě off-white odstín, který outfit prozáří a dobře si bude rozumět s černým, šedým, hnědým, khaki, ale i tmavomodrým kabátem.

Pokračování 4 / 5

Čtvrtek: Se „špatnými“ botami

Módní koncept wrong shoe theoryse rozšířil díky stylistce Allison Bornstein, která je mimo jiné proslulá tím, že hledá způsoby, jak oživit stávající šatník, aniž byste si museli pořizovat něco nového. Přidat k dlouhému elegantnímu kabátu například zářivé sportovní tenisky je ukázkový případ, který aktuálně trenduje i na Instagramu.

Pokračování 5 / 5

Pátek: S broží

V zimě možná nastane čas oprášit jeden z největších hitů počátku letošního roku – látkové 3D růže. Tentokrát ovšem namísto krku připněte květinu na klopu svého kabátu. Tento malý stylingový update využijete mimo jiné v případě zimních svateb, zatímco na běžné nošení je určena například krásná brož ve tvaru loga Saint Laurent.

Kde nakoupíte módní kousky v tomto stylu? Podívejte se do fotogalerie v úvodu článku.