Kde letos koupíte nejkrásnější šaty a sukně ve vánočním duchu?

Kde letos koupíte nejkrásnější šaty a sukně ve vánočním duchu? Zdroj: Instagram @amybell, @venswifestyle a @rebeccaferrazwyatt

& Other Stories, 79 eur, stories.com
& Other Stories, 79 eur, stories.com
& Other Stories, 99 eur, stories.com
& Other Stories, 149 eur, stories.com
& Other Stories, 149 eur, stories.com
45
Fotogalerie

45 nejkrásnějších šatů a sukní, které jsou jako stvořené ke stromečku i na večírek

Malý reminder: Přesně za čtyři týdny bude Štědrý den a to je skvělá příležitost zamyslet se nad vánočními outfity – takovými, které se hodí na slavnostní předvánoční setkání i přímo ke stromečku. Nejvíc inspirace tentokrát najdete ve fotogalerii, kam jsme posbírali na pětačtyřicet kousků.

Když se řekne vánoční outfit, každý si asi představí něco trochu jiného. Někdo třpytivé šaty na večírek, jiný zase legendární svetr se sobem. Každopádně pravdou je, že ať už se bavíme o jakékoli příležitosti spojené se svátky, tahle módní kategorie je rok od roku čím dál nabitější. Vedle vánočních šatů se tak postupem času staly stejně populární i podobně laděné sukně – ideálně flitrové nebo aspoň z lesklého materiálu, které hrají typickými odstíny červené, zlaté či stříbrné. A právě o šatech a sukních bude nyní řeč.

TIP NA VIDEO: Anketa: Kolik letos plánujete utratit za vánoční dárky?

Video placeholde

Aktuální trendy vánoční módě vysloveně nahrávají, a to skrze červenou barvu, jejíž popularita na sociálních sítích i ve společnosti aktuálně kulminuje (stačí si vzpomenout na poslední outfit princezny Catherine, který obletěl svět – šaty s mašlí, pelerínovým kabátem a kloboukem). Rudé šaty nebo sukni ke stromečku si tak klidně můžete pořídit s vědomím, že je unosíte i mimo sváteční sezónu – a bude to platit minimálně do poloviny roku 2024. Do nálady se přirozeně strefují i sametové kousky, jejichž hebký lesk se nejčastěji snoubí právě s tmavými odstíny barev, které si spojujeme s Vánocemi – zelenou, zlatou či zmíněnou červenou.

Šaty ve vánočním stylu mohou být různorodé, nicméně oproti klasickým party kreacím mívají zpravidla dlouhé rukávy nebo midi délku, které jednoznačně určují, že jde o zimní sváteční oděv. Vedle sametu se prosazuje také satén, který rovněž dodává přiměřený lesk, ale i brokátová výšivka, lurexový třpyt nebo zimní květinový vzor – do vánoční estetiky překvapivě dobře zapadá stále populární motiv rudých růží. A k magické atmosféře nejoblíbenějších svátků roku se skvěle hodí také trochu niche, ale roztomilý vzor hvězdiček. Za rok jako když je opět najdete!

Nejkrásnější sváteční šaty a sukně z aktuálních kolekcí najdete v galerii v úvodu článku.