Jak kombinovat „latte outfity“?

Jak kombinovat „latte outfity“? Zdroj: Instagram @pernilleteisbaek, @madina_mariposa a @linda.sza

Šaty, & Other Stories, 149 eur, stories.com
Sukně, Reformation, 5300 Kč, thereformation.com
Search...
Folders
0 Total Folders
Assets
35 Total Assets
Manšestráky, Sessun, 3599 Kč, nila.cz
Kašmírový svetr, & Other Stories, 199 eur, stories.com
Šaty, Adoore, 140 eur, adoore.se
34
Fotogalerie

S krajkou, copánkovým vzorem i metalicky stříbrnou: Jak v zimě nosit světlé barvy?

Světlé barvy si zpravidla spojujeme se sezónou jaro/léto, nicméně i na podzim mají své opodstatnění a kouzlo. Nejlépe na nich totiž vynikají módní textury, které obvykle souvisejí s pohodlím a příjemnými pocity. Jak světlé odstíny vrstvit a s jakými trendy kousky je můžete nosit právě teď?

Nosit na podzim světlé barvy má samozřejmě i svá úskalí – minimálně je potřeba sledovat předpověď počasí. Kdo už někdy vyrazil do deště například v bílých džínách, bezesporu také ví, že tím je v podstatě obětoval. Během dnů, kdy nehrozí podzimní plískanice, se však můžete klidně odvázat a kombinovat i různé delikátní odstíny nebo výraznější textury.

TIP NA VIDEO: Jak na podzim a v zimě vrstvit oblečení?

Video placeholde

Pro vrstvení světlých odstínů neexistuje žádné přísné pravidlo, nicméně pokud chcete přece jen nějaký klíč, můžete se držet rady britské stylistky Lydie Tomlinson, která v outfitech nejčastěji sází na kombinaci tří barev. Byť v tomto případě nejde o výrazné odstíny, i jemné tóny dokážou outfitu dodat potřebnou hloubku a plastičnost. Co se týče konkrétních odstínů, inspirací se často stávají obligátní odstíny ve stylu café latté.

Jako základ vám ideálně poslouží off-white neboli „špinavější“ odstín bílé, který můžete následně mixovat s velbloudím odstínem béžové. Doplňky mohou být tmavě hnědé i černé, anebo naopak zářivě bílé – třeba v případě tenisek. I drobný detail, jako třeba zlaté knoflíky na kabátku, dodají ten správný akcent. Minimalistky pro změnu mohou vyzkoušet french chic kombinaci – bílé džíny s šedým kašmírovým svetrem a světle hnědým kabátem. Konkrétní inspiraci najdete ve videu a na fotografiích níže.

Klíčem k sestavování světlých podzimních outfitů může být také přidání jednoho kousku s bohatší texturou. V tomto případě se nabízejí například oblíbené copánkové svetry nebo vesty, zatímco v botách vás pro změnu mohou hřát tlusté žebrované ponožky. Další oblíbenou podzimní texturou je dlouhodobě shearling neboli beránek. Hitem aktuální sezóny jsou zejména světlé beránkové kabátky s kontrastním zapínáním v duffle stylu, nicméně stejně tak se hodí i letecké bundy se světlou semišovou kůží, popřípadě doplňky v tomto stylu.

Jak kombinovat světlé barvy v duchu aktuálních trendů? To se dočtete v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 4

Metalické kalhoty

Stříbrné metalické kalhoty definují letošní party sezónu podobně jako červené punčocháče – jsou magicky přitažlivé a lákavé tím, že si na ně netroufne každý. Jednou z možností, jak je nosit, je kombinace s civilnějšími světlými kousky, které jejich blyštivou opulenci „srazí“ trochu k zemi. Ideální na odpolední sváteční setkání!

Pokračování 3 / 4

Krajková sukně

Transparentní sukně se stále drží na módním vrcholu a soudě dle přehlídek na příští jaro a léto z něj jen tak nesestoupí. K oku lahodícím kombinacím patří zejména spojení bílé krajkové sukně a hřejivé pleteniny tón v tónu. Teprve doplňky rozhodnou, jestli půjde o outfit na odpolední kávu s kamarádkou, nebo klidně na vánoční večírek.

Pokračování 4 / 4

Svetr s norským vzorem

Dekorativní norský vzor v přírodních tónech je dalším kouskem, který si říká o hygge kombinaci se světlými kalhotami – ať už jde o klasické džíny, manšestráky nebo úpletové kalhoty. Nejenže spojení kávové palety s vánočním vzorem působí luxusně, ale ještě navíc je jako stvořené pro útulný pobyt na horské chatičce.

Kde koupíte krásné podzimní a zimní kousky v krémových odstínech? Podívejte se do galerie v úvodu článku.