Čím okořenit jednoduchou podzimní uniformu s džínami?

Čím okořenit jednoduchou podzimní uniformu s džínami? Zdroj: Instagram @lucywilliams02, @camille_pidoux a @linda.sza

Kašmírová balaklava, & Other Stories, 59 eur, stories.com
Vlněný kabátek, Cos, 175 eur, cos.com
Tuxedo blejzr, Cos, 290 eur, cos.com
Oversize džíny, Motel Rocks, 70 eur, motelrocks.com
Kšiltovka, Sporty & Rich, 1450 Kč, sportyandrich.com
25
Fotogalerie

Od pondělí do pátku: Jak správně nosit nízké boty s džíny, aby outfit nevypadal nudně?

Také se vám stává, že na podzim a s nadcházející zimou vždy ustrnete na kombinaci oblíbených džínů a těch nejpohodlnějších bot? Klidně je noste dál, nicméně poradíme vám, jak tuhle každodenní uniformu trochu okořenit – ať už skrze nevšední doplňky či vrstvení.

Pondělí: Trendy barva

Jestli je v posledních týdnech nějaká barva opravdu trendy, aniž by se jednalo o vyprázdněnou floskuli, pak je to červená. V podzimním světle dostává příjemný karmínový nádech, který se stává vítaným kořením nejrůznějších outfitů. Jestli chcete vyrazit klasicky v džínách a teniskách či mokasínech, přidejte trochu rudého akcentu v podobě doplňků – mezi nejoblíbenějšími se aktuálně hřejí šály, ponožky či barety, stejnou službu prokáže ale i červený svetr vykukující zpod kabátu.

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 5

Úterý: Pokrývka hlavy

Mohlo by se zdát, že dalším tipem je pro změnu modrá, ale v tomto případě se zaměříme na doplňky v podobě pokrývky hlavy, které se mohou stát pomyslnou korunkou na jinak předvídatelném outfitu. Buď můžete jít sportovnější cestou a ve stylu princezny Diany nasadit k elegantnímu kabátu zdánlivě nepatřičnou baseballovou kšiltovku, anebo zkusit třeba baret či klobouk v retro stylu. S klesajícími teplotami bude potřeba zateplovat – balaklava současně dodá outfitu příjemnou pletenou texturu i lehce edgy siluetu.

Pokračování 3 / 5

Středa: Luxusní textura

Luxusní v tomto smyslu neznamená, že musí jít o drahý kousek. Outfit pozvedne na novou úroveň i vintage kožíšek ze second handu, popřípadě dostupnější teddy coat, který sám o sobě už nevyžaduje příliš nápadné strojení. Další možností je přidat vinylový lesk, který vytváří dojem nenucené elegance v retro stylu – ať už v podobě výrazného kabátu či kabelky. V prvním případě půjde o drobný akcent, v druhém o solitér, který už nechce soupeřit s žádným dalším kouskem oblečení.

Pokračování 4 / 5

Čtvrtek: Elegantní kontrast

Klasické džíny se dají nosit na sto způsobů. Jedním z těch, který vás podrží při jakékoli pracovní schůzce, na rande v luxusní restauraci, ale i na neformální party, je kombinace s elegantním večerním blejzrem. O správné módní napětí se postarají například samet nebo ostré smokingové klopy, proporce dodají ramenní vycpávky. Také doplňky mohou být v příkrém kontrastu k džínové nenucenosti. Stačí přidat výraznější náušnice anebo balerínky s ozdobnými cvočky. Zkrátka basics, které nejsou tak úplně basic.

Pokračování 5 / 5

Pátek: Oversize střihy

Když pohodlí, tak pořádné. Obligátní džíny s nízkými botami doslova získají nový rozměr, pokud jim ho dodáte – například ve formě objemné prošívané bundy (v tomto směru už po několik podzimních sezón udává tón „zvonkový“ model značky The Frankie Shop). Také samotné džíny mohou být nositelem objemu a spolu s ním i nové siluety. Oversize dojem můžete podpořit i vrstvením krátkých šatů přes kalhoty a současně kratší bundy typu bomber, díky které tento styling lépe vynikne.

Kde seženete módní kousky v podobném duchu? Podívejte se do fotogalerie úvodu článku.