Kde koupíte úpletové sety v tomto stylu?

Kde koupíte úpletové sety v tomto stylu? Zdroj: Instagram @vendelasvensson a @1811eighteenoneone / Profimedia.cz

Kardigan, 75 eur, sukně, 65 eur, Lichi, lichi.com změna
Rolák, 5595 Kč, sukně, 4595 Kč, Massimo Dutti, massimodutti.com
Svetr, 699 Kč, sukně, 549 Kč, Zara, zara.com
Kardigan, 65 eur, sukně, 55 eur, Lichi, lichi.com
Svetr, 2295 Kč, sukně, 2295 Kč, Massimo Dutti, massimodutti.com
33
Fotogalerie

Tento outfit vás nebude nikde škrtit: Zamilujete se do oděvu, který nosí i princezna Catherine?

Jestli princezna Catherine trendy rovnou nediktuje, tak je přinejmenším stvrzuje. Platí to i o úpletovém setu složeném ze svetru a sukně, v němž se nedávno předvedla na veřejnosti. Komu tento typ oděvu doposud připadal poněkud neuchopitelný, ten v budoucí britské královně nyní možná nalezne inspiraci. Protože i když jsou pandemie a éra pletených úborů dávno za námi, tento módní hit se stále drží. Proč se vyplatí do něj investovat?

Jedno jsme si z období pandemie přece jen odnesli: I když chceme vypadat elegantně, stejně tak je pro nás důležité pohodlí. A právě tyhle dvě vlastnosti se skvěle snoubí v podzimních setech složených ze svetrů nebo nejrůznějších úpletových topů a sukní. K vidění byly také v rámci podzimních přehlídek, nicméně návrháři se přece jen odvázali trochu víc, než jak tento trend nakonec uchopily dostupnější módní značky.

TIP NA VIDEO: Jak na podzim a v zimě vrstvit oblečení?

Video placeholde

Gabriela Hearst podzim/zima 2023
Gabriela Hearst podzim/zima 2023 | Zdroj: Profimedia.cz

Christian Dior podzim/zima 2023
Christian Dior podzim/zima 2023 | Zdroj: Profimedia.cz

Emilia Wickstead podzim/zima 2023
Emilia Wickstead podzim/zima 2023 | Zdroj: Profimedia.cz

Zatímco molo ovládaly zemité tóny a retro vzory, v běžnějších kolekcích jsou aktuálně k vidění spíše monochromní kombinace s jasnou převahou základních barev, které spíš osloví minimalistky a milovnice aktuálního trendu quiet luxury – a právě této variantě dala přednost i princezna Catherine, jež si do šatníku pořídila krémový komplet francouzské značky Sézane.

Princezna Catherine v úpletovém setu francouzské značky Sézane.
Princezna Catherine v úpletovém setu francouzské značky Sézane. | Zdroj: Profimedia.cz

Princeznin model patří k těm nejtypičtějším: základním topem totiž bývá ležérní svetr nebo kardigan, zatímco úpletová sukně dodává sofistikovanější a ženštější nádech. Nejčastěji bývá pouzdrového střihu, nicméně sluší jí i plisé, které v kombinaci s jemnou pleteninou získává neokoukaný ráz. Tip: Takovou kombinaci má aktuálně v nabídce i česká návrhářka Jana Mikešová, jejíž kousky pořídíte ve vinohradském Studiu Kvartýr.

Primárním smyslem úpletových setů je nosit je současně – jako jednu z řady jednoduchých podzimních uniforem, které současná móda nabízí. Z obstojné nabídky si můžete vybrat volnější střihy, v nichž si budete celý den připadat jako zabalení do deky, nebo strukturovanější, které se více hodí pro formálnější denní příležitosti – což ostatně stvrdila i Catherine. Že následně můžete tyto kousky i rozdělit a užít si další módní kombinace, asi netřeba dodávat.

Kde pořídíte úpletový set se sukní? Podívejte se do fotogalerie v úvodu článku.