Co se bude nosit na letošních večírcích?

Co se bude nosit na letošních večírcích? Zdroj: Profimedia.cz

Co se bude nosit na letošních večírcích?
Šaty, Zara, 799 Kč, zara.com
Psaníčko, Cos, 79 eur, cos.com
Punčocháče, Zara, 399 Kč, zara.com
Šaty, & Other Stories, 299 eur, stories.com
76
Fotogalerie

Velký party manuál: 12 největších trendů, které se budou nosit na letošních večírcích

S listopadem oficiálně startuje nejen předvánoční období (vivat Mariah Carey), ale také sezóna večírků – tedy přinejmenším v obchodech, které se již naplnily zbrusu novými party kolekcemi. Jaké trendy budou letos klíčové? Které barvy, materiály a střihy nejvíc zazáří? A na jaké kombinace vsadit, když si potrpíte na kvalitní minimalistický základ? To vše a mnohem více se dozvíte v následujícím přehledu dvanácti pilířů letošní party season. Nezapomeňte nahlédnout také do fotogalerie, kde najdete nebývalé množství tipů na nákupy.

Samet

Samet je králem party outfitů. Nesnaží se oslnit za každou cenu, přesto vás pohltí svou hebkou a elektrizující krásou. Na podzimních přehlídkách byl hojně zastoupen v podobě šatů nejrůznějších střihů – od plně zahalujících až po slip dresses, kde pronikal do krajkové výšivky. Jedním z nejefektnějších společenských outfitů je také sametový kalhotový oblek (popřípadě jeho komponenty separé). Co se týče barev, je to na vás – dekadentní černá je základ, bordó má svůdný náboj, ale hitem jsou i tóny zelené, zlaté či šedé.

TIP NA VIDEO: Nosí se ještě tělové punčocháče? Podívejte se, co si myslí módní stylistka.

Video placeholde

Co se bude nosit na letošních večírcích?
Co se bude nosit na letošních večírcích? | Zdroj: Profimedia.cz

Alberta Ferretti podzim/zima 2023
Alberta Ferretti podzim/zima 2023 | Zdroj: Profimedia.cz

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 12

Červená

Jestli je samet králem mezi materiály, tak červená je pro tuto sezónu královnou všech barev. Zamilovala si ji jak návrhářská obec, tak i móda ulice a nyní přichází její čas zazářit i v rámci party sezóny (u nás ji symbolicky minulý týden zahájila Eva Pavlová v rudé velké večerní). Klasická červená se bude rozlévat do celých outfitů včetně doplňků, stejně tak se ale může stát „třešničkou“ na večerním looku – třeba v podobě kabelky nebo bot. Ostatně, ne nadarmo se tomuto odstínu na sociálních sítích říká cherry red.

Ganni podzim/zima 2023
Ganni podzim/zima 2023 | Zdroj: Profimedia.cz

Fendi haute couture podzim 2023
Fendi haute couture podzim 2023 | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 3 / 12

Metalické kalhoty

Připoutejte se prosím, letíme do vesmíru! Alespoň na chvíli díky metalické space módě, která překvapivě ovládla i dostupnější kolekce z rychlých řetězců. Konkrétně se objevuje v podobě stříbrných kalhot s volnými rovnými nohavicemi. Ty se dají nosit dvojím způsobem. Módní stylistka Allison Bornstein si je umí představit jako součást all-grey outfitů, které nyní zaplavují sociální sítě. A pak je tu samozřejmě jejich nesporný party potenciál – stačí k nim přidat jen klasickou bílou košili nebo sexy černý top.

Stine Goya podzim/zima 2023
Stine Goya podzim/zima 2023 | Zdroj: Profimedia.cz

The Attico jaro/léto 2024
The Attico jaro/léto 2024 | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 4 / 12

Off-shoulder

Jeden z nejefektnějších a zároveň nejefektivnějších trendů (ve smyslu minimálního úsilí) je bezesporu bardot výstřih. Ale zažeňte myšlenky na uvolněnou boho romantiku – do módy se tentokrát vrací v podobě přiléhavých šatů a topů, které sofistikovaně podtrhují ženskou siluetu. V denní módě mívají podobu pohodlných pletenin, v té večerní se můžete těšit na klasické malé černé i jednoduché topy, kterým mnohdy nechybí efektní řasení, sametový půvab anebo party třpyt. Černá je základ, barvám se ale meze nekladou.

Tory Burch podzim/zima 2023
Tory Burch podzim/zima 2023 | Zdroj: Profimedia.cz

Gauchere podzim/zima 2023
Gauchere podzim/zima 2023 | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 5 / 12

Červené punčocháče

Vraťme se ještě jednou k trendu červené barvy, který se letos objevuje i ve specifické podobě – mimo jiné jako transparentní punčocháče. Protože v denní módě se nyní velké popularitě těší červené ponožky, dá se předpokládat, že rudé silonky budou následovat, a módní přehlídky tuto prognózu jen podporují. Tento netradiční doplněk byl hodně populární v 60. letech, kdy Mary Quant a další návrháři prosadili do módy minisukně. Aktuálně se však nenosí v retro stylu, nýbrž současným outfitům dodávají edgy náboj.

Coperni podzim/zima 2023
Coperni podzim/zima 2023 | Zdroj: Profimedia.cz

Gucci podzim/zima 2023
Gucci podzim/zima 2023 | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 6 / 12

Džíny a košile deluxe

Také vás láká představa, že si zkrátka obléknete džíny a bílou košili? A proč ne?! Této myšlenky se po svém zmocnil i Pierpaolo Piccioli z módního domu Valentino, byť jeho haute couture džíny byly ručně pošité korálky. Hlavním poselstvím je ale zde kontrastní styling, který si oblíbila i stylistka Allison Bornstein a jenž spočívá v jednoduché myšlence: Základní kousky zkombinujte s výraznými party šperky a doplňky. Módní dům Valentino zaujal dlouhými chandelier náušnicemi, Versace latexovými rukavicemi.

Valentino haute couture podzim 2023-2
Valentino haute couture podzim 2023-2 | Zdroj: Profimedia.cz

Versace podzim/zima 2023
Versace podzim/zima 2023 | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 7 / 12

Třásně

Neexistuje střihový prvek, který by rozvlnil šaty lépe než třásně. A kde jsou třásně, tam by také neměl chybět tanec. Návrháři v poslední době hodně experimentují s odhalováním nohou – od „nahých“ transparentních sukní až po třpytivé hot pants, které však reálně bude chtít obléknout málokdo. Třásně mají v tomto případě mnohem větší potenciál – jsou rozvernější než samostatný rozparek, ale poskytují i určitou míru zahalení (zvláště ty široké). A v neposlední řadě se stávají i ozdobným prvkem party topů.

Alexander McQueen podzim/zima 2023
Alexander McQueen podzim/zima 2023 | Zdroj: Profimedia.cz

Michael Kors podzim/zima 2023-2
Michael Kors podzim/zima 2023-2 | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 8 / 12

Crop topy

Nadcházející party sezóna samozřejmě představí celou plejádu různých party topů – od flitrových bralette přes variace na oblekové vesty až po lurexové roláky. V rámci přehlídek se nicméně několikrát opakovaly i černé krajkové, sametové nebo flitrové crop topy s delšími rukávy, které poskytují vyváženou dávku romantiky a edgy stylu, a přitom nepůsobí „okoukaně“. Netřeba dodávat, že si skvěle rozumí třeba s černou balónovou sukní a elegantními kalhotami, ale na party outfit dokážou pozvednout i džíny.

Frederick Anderson podzim/zima 2023
Frederick Anderson podzim/zima 2023 | Zdroj: Profimedia.cz

Zimmermann podzim/zima 2023
Zimmermann podzim/zima 2023 | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 9 / 12

Ultra dlouhé náušnice

Coco Chanel údajně říkávala, že než žena vyjde z domu, měla by se zastavit před zrcadlem a sundat jeden z doplňků. Jen tak zamezí tomu, že její outfit bude „příliš“. Pokud byste si hypoteticky měli vzít jen na party jeden šperk, měly by to letos vyhrát ultradlouhé chandelier náušnice s masivními krystaly. Pierpaolo Piccioli je na své haute couture přehlídce nasadil všem modelkám a šlo o jeden z nejzářivějších doplňků celého týdne módy. Také Olivier Rousteing z Balmain nabídl svou variaci ve stylu „víc je víc“.

Valentino haute couture podzim 2023
Valentino haute couture podzim 2023 | Zdroj: Profimedia.cz

Balmain podzim/zima 2023-2
Balmain podzim/zima 2023-2 | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 10 / 12

Tuxedo topy

Party sezóna je samozřejmě lemována společenskými eventy, které vyžadují různou míru elegance. Na noblesnější notu dokážou zahrát takzvané tuxedo topy, které si berou základ ze smokingu či oblekového saka, současně si však ponechávají funkci topu. Na rozdíl od sak tak nabízejí svůdnější linii dekoltu či projmutou peplum siluetu, která si říká o kombinaci s balónovou i pouzdrovou sukní, popřípadě černými tapered kalhotami. V neposlední řadě bude tuxedo top efektním protikladem k již zmiňovaným džínům.

Carolina Herrera podzim/zima 2023
Carolina Herrera podzim/zima 2023 | Zdroj: Profimedia.cz

Balmain podzim/zima 2023-3
Balmain podzim/zima 2023-3 | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 11 / 12

Zvony

Zvony sice mají legitimní místo i v každodenní módě, více prostoru však dostávají v kolekcích protknutých večerním třpytem. A není divu, však si je také dodnes spojujeme s disco érou skupiny ABBA nebo třeba s tehdejším stylem zpěvačky Cher. Výhodou dlouhých flare kalhot je, že opticky vyvažují a prodlužují siluetu, takže si v nich člověk připadá elegantnější a štíhlejší. Zatímco na přehlídkách byly k vidění regulérní zvony, dostupnější party kolekce nabízejí i mírnější rozšíření nohavic „na botu“. Flitry jim ovšem nechybí!

Michael Kors podzim/zima 2023
Michael Kors podzim/zima 2023 | Zdroj: Profimedia.cz

Balmain podzim/zima 2023
Balmain podzim/zima 2023 | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 12 / 12

Mašle na botách

Také mezi party botami bychom našli mnoho variant, ovšem jeden trend přece jen vykrystalizoval výrazněji – lodičky, muletky či balerínky s mašlí. Postaraly se o něj módní domy Valentino, Balmain či Loewe a ostatní značky bryskně zareagovaly. Často se objevuje ve fúzi se sametem a mašle bývá tak velká, že se při chůzi dotýká země, což je možná nepraktické, ale také frivolně roztomilé. Pojícím prvkem tohoto trendu je uzavřená špička, která se tak stává (i ve spojení s kalhotami) nápadnější.

Loewe podzim/zima 2023
Loewe podzim/zima 2023 | Zdroj: Profimedia.cz

Balmain podzim/zima 2023-4
Balmain podzim/zima 2023-4 | Zdroj: Profimedia.cz

Zajímá vás, kde koupíte (nejen) kousky v tomto party stylu? Podívejte se do fotogalerie na nákupní tipy.