Zdroj: Instagram @inesisaias, @melodiebance a @elodieromy

Arket, 89 eur, arket.com
Arket, 89 eur, arket.com1
Arket, 129 eur, arket.com
Arket, 129 eur, arket.com1
36
Fotogalerie

Rozlučte se s džíny! Na podzim a v zimě se vám nejvíc osvědčí tyto 3 typy kalhot

Podzim je nejen obdobím vlněných, kožených či manšestrových svrchníků, ale také kalhot. Ty se v chladné sezóně stávají plnohodnotnou náhradou za džíny, vedle toho díky nim objevíte nové kombinace, které se mohou stát základem vaší každodenní uniformy. Které modely stojí za to mít v šatníku?

Džíny jsou sice univerzální a věčné, občas ale kvůli nim míváme tendenci v módě ustrnout. Jako řešení se nabízí rozšířit sbírku svetrů, blůz nebo kabátů, nicméně tahle cesta vás může zavést do slepé uličky – oblečení se vám bude kupit, ale vy si budete připadat stále stejní. Jednou z možností, jak doopravdy rozšířit potenciál a variabilitu svého šatníku, je zaměřit se na kalhoty. A právě nyní na podzim se nabízejí kousky, které dokážou outfit pozvednout na novou úroveň – třeba jen tím, že mu dodají jinou texturu, drobný vzor či „luxusní“ barvu.

TIP NA VIDEO: Skinny nebo zvony: Jak správně nosit různé střihy džínů?

Video placeholde

V módě se velké oblibě dlouhodobě těší oblekové kalhoty. Právě nyní přichází čas vlněných modelů (nebo častěji s příměsí vlny), které mívají nejen zajímavou texturu, ale zpravidla také vládnou odstíny, jež outfitům dodávají luxusní šmrnc. Bývají základem monochromních looků, ve kterých je rovněž základem míšení různých druhů látek. Aktuálním hitem jsou all-grey outfity, s postupujícím podzimem jim ale budou šlapat na paty i delikátní odstíny hnědé. Jen pro připomínku: monochromní outfit bývá dobré „rozbít“ nějakým výrazným doplňkem, třeba výraznějším šperkem, páskem nebo kabelkou v jiné barvě.

K dalším oblíbeným stálicím, které nabízejí nezvyklou texturu, patří v posledních letech manšestrové kalhoty. Ty jednak zapadají do oblíbeného módního konceptu nadčasových Pařížanek, které k nim s oblibou nosí černý rolák, a též si rozumí se současným příklonem k preppy stylu. Co se týče střihu, manšestráky kopírují oblíbené střihy džínů v čele s rovnými nebo širokými nohavicemi. Jsou rovněž další cestou, jak do outfitu přidat podzimní hnědé tóny. Dávno neplatí, že černá a hnědá se nemají mísit, tyto kalhoty si naopak přímo říkají o kombinace v duchu 90. let s černými koženými nebo vlněnými kabáty (vzpomenout přitom můžete na styl Carolyn Bessette-Kennedy).

A do třetice mohou vaše podzimní outfity ozvláštnit kožené kalhoty. Zpravidla vyžadují vyšší investici a jsou také náročnější na správný výběr střihu – platí, že nadčasovou volbou jsou klasicky rovné či mírně široké nohavice. Kožené kalhoty dodávají outfitu lesk a spolu s ním i neotřelou texturu. Dobře si rozumí s kvalitními pleteninami, zejména s kašmírem a vlnou. Dají se ale úspěšně vynést i na party – třeba když si k nim vezmete polotransparentní top. Nejde však o žádnou novinku, tento kousek oděvu se v průběhu minulých let osvědčil jako pilíř dámského minimalismu, současně ale nejde o model, který by měl v šatníku každý.

Kde koupíte stylové podzimní kalhoty? Podívejte se do fotogalerie v úvodu článku. >>>