Jak nosit ponožky v podzimních botách?
Boty Mary Jane, Augusta, 5000 Kč, augustathebrand.com
Mokasíny, Mango, 2299 Kč, mango.com
Mokasíny, Mango, 2299 Kč, mango.com
Mokasíny, Rouje, 260 eur, rouje.com
24
Fotogalerie

Od pondělí do neděle: 6 tipů, jak nosit ponožky a podkolenky v podzimních botách

Dlouhé babí léto nám dává příležitost užít si podzimní sukně a šaty na holé nohy. Přesto je dobré zateplit aspoň chodidla a právě tomu jde naproti aktuální ponožkový trend. Do jakých bot se nejvíc hodí a kdy zvolit raději podkolenky? Máme pro vás pravidelnou dávku módní inspirace na každý den v týdnu.

Pondělí: Mokasíny

Jestli některé boty pomohly ponožkám na módní výsluní, pak jsou to bezesporu mokasíny. Jakmile se z nich stal objekt touhy (především díky chunky modelu Prada, který byl představen v roce 2020), pak už ponožkám nestálo nic v cestě – zejména když se k tomu navíc přidal trend back to school. Od té doby je toto spojení prakticky nerozlučné, jen v posledním roce se rozšiřují možnosti, jaké ponožky k mokasínům nosit. Vedle bílých třeba tlusté vlněné, objevují se ale i červené a nově také sexy transparentní podkolenky.

TIP NA VIDEO: Jak vrstvit oblečení na podzim a v zimě?

Video placeholde

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 6

Úterý: Slingback lodičky

Dávno neplatí, že bychom si do otevřené obuvi neměli brát ani punčocháče. Naopak – v poslední době se i v této kategorii hojně objevují ponožky, díky kterým se jinak spíše letní obuv stává nositelnou i na podzim, kdy už chceme mít nohy v teple. Aktuálním hitem se v této oblasti stávají slingback lodičky (a spolu s nimi i mules na podpatku), které v této kombinaci na první pohled působí nepatřičně, na druhou stranu do módy vnášejí přesně to, co potřebuje – neustálé napětí a balancování na hraně vkusu.

Pokračování 3 / 6

Středa: Tenisky

Asi nejpřirozenější kombinací z hlediska nošení ponožek v botách je ta s teniskami. Většina z nás v létě nosí ty „neviditelné“, protože bez nich to zkrátka nejde, nicméně podzim si naopak rozumí s nápadnými ponožkami. Žádné extra pravidlo neexistuje, noste klidně bílé či krémové nebo šedé s vlněnou texturou, které dodávají i vizuální pocit pohodlí. Ponožky v nízkých teniskách obstojí v ležérních outfitech s midi sukní, stejně tak ale můžete oprášit nepokrytě komfortní athleisure styl a natáhnout – ano – ponožky přes legíny.

Pokračování 4 / 6

Čtvrtek: Mary Jane

Také boty Mary Jane se staly vítanou součástí outfitů inspirovaných školními uniformami. Však také původně na počátku 20. století vznikaly jako obuv pro děti. Jejich roztomilý náboj ještě více umocní spojení s vysokými ponožkami či podkolenkami v elegantním odstínu tmavě šedé. Na jedné straně tato kombinace skutečně vypadá jako ze „školních osnov“, na druhé straně se jedná o vyšší dívčí – spojení lakovek s šedou je zkrátka très chic. Podkolenky navíc můžete kdykoli shrnout ve stylu baletních návleků.

Pokračování 5 / 6

Pátek: „Bačkůrky“

Milovnice ultimátního pohodlí, které si osvojily trend Birkenstock pantoflí nebo nízkých válenek, se bezesporu nezaleknou ani kombinace s ponožkami. Ta je dalším důkazem, že hranice mezi soukromým a veřejným se v módě dávno rozplynula, respektive že komfort patří v módě k nejvyšším hodnotám. Nicméně pokud nechcete vypadat, že jste jen vyběhli z domu kvůli kurýrovi, vyměňte v tomto případě domácí legíny za oblíbenou sukni a doplňte ji oversize svršky v pánském stylu – ať už svetrem, sakem nebo bundou.

Pokračování 6 / 6

Sobota a neděle: Moto boots

A na závěr další důkaz, že vedle ponožek se vyplatí pořídit si i podkolenky – samozřejmě pokud této módě fandíte. Vedle nízkých a otevřených bot se totiž začínají přidávat i vyšší kozačky, konkrétně motorkářského typu. Vyznačují se robustním designem s drsnými přezkami a tvarem, který ponechává u lýtek prostor. O to praktičtější je doplnit je klidně i přiznanými podkolenkami. Nejenže vás boty nebudou škrábat, ale zabráníte i extra nepříjemnému pocitu, když se vám v botě shrne ponožka. A navíc je to trend!