Zdroj: Instagram @mayadegraeve @daniellejinadu

Zdroj: Instagram @mayadegraeve @daniellejinadu

Zdroj: Instagram @mayadegraeve @daniellejinadu @giasinatra
& Other Stories, 279 eur, stories.com / Zdroj: archiv firem
Zara, 3399 Kč, zara.com / Zdroj: archiv firem
Sézane, 310 eur, sezane.com / Zdroj: archiv firem
Mango, 1599 Kč, mango.com / Zdroj: archiv firem
36
Fotogalerie

Inspirace Francouzkami i nečekané trendy: 5 typů kozaček, které letos védodí podzimu

Počasí je sice venku stále letní, to se ale už brzy změní. A jak se říká – štěstí přeje připraveným. Pojďte se proto seznámit s pěticí trendy kozaček, které letos doslova zaplaví podzim i následnou zimu. Které se stanou vaším favoritem?

Moto boots

Jejich velký boom jsme předpovídali už delší dobu. Mnohé influencerky se v nich totiž ukazovaly na světových fashion weecích už během jara a svými outfity jasně naznačovaly, že chladná sezóna se ponese na vlně kombinace oversize kožených bund, ryze feminních šatů a sukní (nebo také denimových bermud), které doplní právě tyto těžkopádné kozačky. Jejich hlavním poznávacím znamením je obnošená kůže, useknutá špička a výrazná přezka.

TIP NA VIDEO: Co nosit ke kozačkám na podzim? Tady jsou nápady na tři outfity!

Video placeholde

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 5

Ostré špičky

Čím ostřejší, tím lepší. Pokud hledáte podzimní (potažmo zimní) pár elegantních kozaček, tak vězte, že letošní volbou číslo jedna budou elegantní modely z jemné tmavé kůže, kterým bude dominovat ostrá špička a tenký stiletto podpatek. Unosíte je k midi úpletovým šatům i maxi sukním se zadním rozparkem, který poodhalí celou krásu bot.

Tip: Tyto kozačky skvěle vypadají i v ultra lesklé kůži.

Pokračování 3 / 5

Hnědý krokodýl

Oblíbený model Francouzek – tedy kotníkové croc boots – letos získávají svoji vysokou, kozačkovou podobu. Krásně vyniknou především s trendy džínovými sukněmi ve středně modrém až sepraně černém odstínu a s chunky svetrem nebo vlněným kabátem ve stejném tónu.

Pokračování 4 / 5

Jezdecké kozačky

Poslední rok patřil naplno kovbojkám. Ty sice z módy zatím zcela nemizí, postupně se ale z Divokého západu přesouváme k estetice oslavující britskou královskou rodinu, jež si užívá volna na skotském venkově, kde jezdí na koních. Pokud si potrpíte na pohodlí, podpatky vám nic neříkají, zároveň ale máte rádi nadčasovou eleganci, rovné širší kozačky, které svým tvarem připomínají jezdecké holínky, pro vás budou to pravé.

Pokračování 5 / 5

Krémové odstíny

Že světlé boty a podzim nejdou dohromady? Je načase změnit názor. S příchodem chladnějšího počasí se totiž hned nemusíte halit do temných barev, naopak. Zkuste dát šanci elegantním krémovým kozačkám, jež se letos budou vyznačovat ostrou špičkou a výškou sahající často až ke kolenům. Noste je především ke světlému denimu – moc dobře si budou rozumět jak s midi šaty, tak s džínovými sukněmi.