Váha je jenom číslo, ale vidět pokrok dokáže nakopnout. Jak si vedou účastnice projektu Buď fit s Dietou?

Váha je jenom číslo, ale vidět pokrok dokáže nakopnout. Jak si vedou účastnice projektu Buď fit s Dietou? Zdroj: Profimedia.cz

Rozkvetly! Podívejte se na úžasné proměny účastnic projektu Buď fit s Dietou

I když se nejspíš shodneme, že na změně životního stylu je nejdůležitější přenastavení mysli a vnímání sebe samých, přece jenom jsou okamžiky, kdy chceme vidět čísla. Pokud jste stejně jako my drželi palce účastnicím projektu Buď fit s Dietou, pojďte se podívat, jak si vedou.

Zdá se to jako včera, kdy jsme vám představovali letošní účastnice projektu Buď fit s Dietou – Nicole, Marii a Taťánu. Dva měsíce uběhly jako voda a my už víme, jak dopadla první část projektu nazvaná Super Tělo zaměřená na hubnutí. Naše tři statečné měli po tuto dobu na starosti odborníci z The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan, kteří jim připravili hubnoucí plán na míru jejich potřebám a cílům. Nicole a Taťána hubly pod vedením Lukáše Vrány, Marie pod dohledem Hany Kinštové. Jak se jim shazování přebytečných kil dařilo?

Když jsme se poslední březnový den sešli na focení ve studiu fotografa Ondry Košíka, proměna všech tří nám doslova vyrazila dech. A to mluvíme o situaci, kdy Nicole, Maruška a Táňa dorazily téměř nenalíčené a v civilu. Poté, co si je vzali do parády i make-up artistka Erika a stylista Jano, bylo všem jasné, že z už tak krásných holek jsou teď mega kočky připravené vyrazit do světa.

Ale ta hlavní změna, kterou jsme u všech tří pozorovali, byl přístup k sobě samým, větší sebevědomí a otevřenost. Je to marné – sebedůvěra je zkrátka ten nejlepší recept na krásu. Nejistá pousmání nahradily široké úsměvy, shrbená ramena byla ta tam a najednou bylo jasně vidět rovná záda a suverénní pózování, za jaké by se nemusely stydět ani profesionální modelky.

Co dalšího teď tři účastnice čeká? První a nejdůležitější fázi nastartování hubnutí mají za sebou, teď je na řadě váhu udržet (případně se ještě víc přiblížit vysněné metě), naučit se zdravě jíst, sportovat a pečovat o sebe. A o to se začneme starat na dalších společných workshopech. Takže na viděnou na workshopu vaření s názvem Super Jídlo!

Osobní dojmy a pocity tří statečných najdete na dalších stranách. >>>

Pokračování 2 / 4

Nicole Freibergová

30 let. Počáteční váha byla 75,3 kg (výška 171 cm). Cíl je dostat se na 65 kg (spokojenost) / 60 kg (značka ideál). Aktuální váha Nicole je 67,4 kg (k 3. 4. 2022).

Nicole Freibergová před proměnou.
Nicole Freibergová před proměnou. | Zdroj: Profimedia.cz

Jak se cítíš?

Cítím se skvěle, lehce, sebevědomě. Myslím, že moje dosavadní výsledky jsou úžasné, přece jenom 8 kg za 2 měsíce není vůbec zlé. Pomalu, ale jistě se blížím své vysněné váze a do konce programu Buď fit se tam také zajisté dostanu.

Co tě na hubnutí nejvíc překvapilo?

Žádné pocity hladu a celková změna přístupu k jídlu samotnému.

Setkala ses s něčím, na co jsi fakt nebyla připravená?

Asi ani ne, mentálně jsem se připravila na změnu svého života před začátkem Buď fit s Dietou. Nemá vás co překvapit, když víte, co chcete.

Objevila jsi díky dosavadnímu průběhu Buď fit nějaký nový zvyk? 

Určitě! Když chce člověk vytrvat a udržet si nové návyky, je potřeba více plánovat dopředu, co bude jíst (plánování večeří, nákupů atd.). V pohybu si jedu svoji „híťáckou“ klasiku spojenou s jógou a saunováním – funguje to na mě nejlépe.

Jaké máš plány dál?

Vím, že chci vytrvat, i když to není jednoduché. Už se nikdy nechci vrátit tam, kde jsem byla!

Na jakou další část Buď fit se teď těšíš nejvíc?

Nejvíc se těším na workshopy o vaření a cvičení.

Nicole Freibergová po proměně.
Nicole Freibergová po proměně. | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 3 / 4

Marie Jantošová

Věk 37 let. Počáteční váha byla 100,2 kg (výška 171 cm). Cíl je dostat se na 60 až 65 kg – nebo až se bude cítit dobře a bude se mít ráda taková, jaká je.Aktuální váha Marie je 79,9 kg (k 28. 3. 2022).

Marie Jantošová před proměnou.
Marie Jantošová před proměnou. | Zdroj: Profimedia.cz

Jak se cítíš? A jak vidíš svoje dosavadní výsledky? 

Cítím se skvěle. Mám mnohem víc energie a začínám se mít ráda. Výsledky jsou super, ale ještě mám kus práce před sebou.

Co tě na hubnutí nejvíc překvapilo?

Nejvíc mě překvapilo, že kila jdou pořád dolů a i docela rychle.

Setkala ses s něčím, na co jsi fakt nebyla připravená? 

Asi jsem nebyla připravená na to, že to půjde tak rychle a „jednoduše“.

Změnila se díky účasti v Buď fit s Dietou tvoje pohybová rutina? 

Ano, sport mě začal bavit a stal se každodenní součástí mého života.

Už víš, jak budeš pokračovat? 

Jelikož ještě nejsem na své vysněné váze a hlavně ještě nejsem se svým tělem pořád spokojená, tak prostě jedu dál podle rad své výživové poradkyně Hanky Kinštové.

Na jakou další část Buď fit se teď těšíš nejvíc? 

Těším se na úplně každou část tohoto projektu. 

Marie Jantošová po proměně.
Marie Jantošová po proměně. | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 4 / 4

Taťána Cikánková

Věk 41 let. Počáteční váha byla 86,5 kg (výška 178 cm). Cíl je dostat se na 75 kg. Aktuální váha Taťány je 73,4 kg (k 4. 4. 2022).

Taťána Cikánková před proměnou.
Taťána Cikánková před proměnou. | Zdroj: Profimedia.cz

Jak vidíš svoje dosavadní výsledky?

Cítím se skvěle, fyzicky i psychicky jsem na tom mnohem líp než na začátku, všechny denní aktivity zvládám s větší lehkostí, nejsem tolik unavená jako dříve. Výsledky jsou super, ani jsem nečekala, že se mi podaří tolik zhubnout, ale u mě je to jen začátek, snad se mi váha tentokrát podaří udržet. Řekneme si za pár měsíců.

Co tě na hubnutí nejvíc překvapilo?

Jak to tentokrát opravdu jde. Měla jsem za poslední roky pár pokusů zhubnout, ale asi až teď to mám v hlavě dobře nastavené, tak to najednou jde i bez toho, abych se nějak trápila, překonávala.

Setkala ses zatím s něčím, na co jsi fakt nebyla připravená?

Ani bych neřekla.

Objevila jsi díky dosavadnímu průběhu Buď fit nějaký nový zvyk? 

Vrátila jsem se k pravidelným lekcím v CrossFit Commited plus jsem si začala pravidelně sedat na svoje spinningové kolo. Pustím si spinning lekci a jedu… a klidně i v devět večer, až se mi podaří uspat malého.

Máš v plánu pokračovat?

Sice jsem se již dostala na váhu, kterou jsem si na začátku řekla, že bych chtěla mít, ale ještě budu pokračovat, abych se dostala do normy, co se týká útrobního tuku a taky procenta tuku v těle k mému věku. 

Na jakou další část Buď fit se teď těšíš nejvíc?

Nejvíc na Super Pohyb, snad objevím něco nového, co bych si mohla přidat do každodenní rutiny bez nutnosti návštěvy fitness centra. A taky bych chtěla být tou dobou zase blíž ke svému dalšímu cíli a neschovávat se za volná trička při cvičení.

Taťána Cikánková po proměně.
Taťána Cikánková po proměně. | Zdroj: Profimedia.cz