Rychlé, jednoduché, bez stresu. Taková příprava vánočního cukroví zní jako sen! K tomuto (ne)pečení klidně přizvěte i své ratolesti, případně ty, kteří se dosud ke kuchyňské lince raději ani nepřibližovali. Příprava je zábavná a nakonec se po kuličkách jen zapráší.
Ingredience na 5 až 6 kuliček:
50 g ricotty, 35 g křehkých sušenek (kakaovo-kokosové a/nebo citronovo-kokosové), strouhaný kokos na obalování, čerstvé kanadské borůvky nebo mražené maliny (1 ks do každé kuličky)
Postup:
1. Citronové i kakaové sušenky rozmixujte. Do dvou misek si připravte dobře navážený sýr ricotta. V jedné misce ho dokonale spojte s bílými sušenkami a v druhé zase s tmavými.
2. Vzniklá těsta zabalte do potravinové fólie a nechte alespoň půl hodiny v lednici.
3. Připravte si misku s nastrouhaným kokosem a dvě lžičky – pomocí jedné naberte kousek sušenkového těsta a druhou ho setřete do nastrouhaného kokosu.
4. Doprostřed ještě vmáčkněte mraženou malinu nebo borůvku. Vytvořte kuličku a znovu ji obalte v kokosu. Tak pokračujte v různých variacích tmavého a světlého těsta a malin nebo borůvek.
5. Jednotlivé kuličky pokládejte na talíř vysypaný lehkou vrstvou kokosu, aby se nelepily. Pak je nechte uležet v chladničce alespoň půl hodiny. Po vyjmutí z lednice nečekejte příliš dlouho, stačí pár minut.
TIP: Kuličkami se můžete také předzásobit, v lednici vydrží 2–3 dny.
Hotovo!