Bert & Friends vydávají singl, Jan Černý pořádá vánoční shop-up

Bert & Friends vydávají singl, Jan Černý pořádá vánoční shop-up Zdroj: IG @jansociete a @bertandfriends

Týdenní přehled: Bert & Friends vydávají singl, Jan Černý pořádá vánoční shop-up

Máte pocit, že Vánoce jsou všude kolem vás a vše, kam se jen hnete, je spojené se sváteční tematikou? Chcete si od toho na chvíli odpočinout? Možná pro vás bude ideální návštěva sauny s partou přátel nebo výstava věnovaná opuštěným industriálním budovám. Pokud ovšem patříte mezi ty, kteří Vánoce milují, a nemáte jich nikdy dost, možná byste měli zhlédnout další filmovou klasiku nebo navštívit luxusní shop-up českého návrháře.

Kapela Bert & Friends vydala nový klip a oznámila koncert ve Fóru Karlín

Kapela Bert & Friends vydává po třech letech nový singl s názvem Night Rider. Novinku doplňuje netradičně animovaný videoklip a jde o první singl z připravované desky, která vyjde na podzim příštího roku. Rok 2024 pak bude pro kapelu celkově nabitý: k vydání nového alba se totiž chystá také samostatný koncert v pražském Fóru Karlín. Ten se bude konat 23. listopadu a lístky na něj můžete koupit už teď. Že by dokonalý vánoční dárek?

Vánoční shop-up Jan Société proběhne v Praze a Brně. A bude i pizza!

Pokud sledujete tvorbu návrháře Jana Černého už delší dobu, jistě jste na sociálních sítích zaznamenali občasné shop-upy značky a s nimi také nejrůznější influencery a VIPs skupující Černého oděvy ve velkém. Není důvod, proč byste mezi ně nemohli patřit i vy, a dokonce kvůli tomu ani nemusíte do Prahy. Jan Société shop-up totiž letos proběhne také v Brně, a to v neděli 17. prosince v oblíbené brněnské restauraci MANYA. Těšit se tedy můžete nejen na speciální ceny nejrůznějších must have kousků, ale také na tradiční japonské jídlo. V Praze se o vaše chuťové pohárky postará momentálně velmi populární pizza projekt Slice Slice Baby už o dva dny dříve, tedy v pátek 15. prosince.

Je libo saunu? Pak tu s výhledem na noční oblohu

Kasárna Karlín znovu zve své návštěvníky do sauny. Na místě proběhly drobné i větší renovace, stále ale platí, že se během saunování můžete kochat noční oblohou. Kapacita sauny je šest až osm osob, když se tedy domluvíte v nějaké větší partě přátel, můžete ji mít kompletně pro sebe. Zároveň je k dispozici vše, na co jste při saunování běžně zvyklí: káď s ledovou vodou, sprcha, převlékárna, toalety, ale i odpočívárna a bar. Pokud se tedy chcete pořádně vyhřát a hned na to navázat vánočním shledáním u dobrého svařáku, našli jste ideální místo.

Výstava vzdávající hold chátrajícím budovám

Máte slabost pro industriální stavby? Tak to si nenechte ujít výstavu The Grief of Misfit Cathedrals v pražské galerii Kunsthalle. Audiovizuální dílo se zde zabývá fenoménem opuštěných industriálních objektů, které se po ztrátě původní funkce stávají samotáři v městském prostoru. Budovy, které zejí prázdnotou, ale stále přitahují nadšence do architektury – mezi takové se řadí také Lunchmeat studio, které připravilo výstavu společně s proběhlým Signal festivalem jako poctu chátrajícím objektům. Výstava je ale k vidění až do 14. ledna, a tak pokud si potřebujete už teď odpočinout od všudypřítomných Vánoc, vyrazte do galerie.

Pretty Woman na plátně a se svařákem v ruce? Žádný problém!

Film o velice bohatém muži, jemuž vstoupí do cesty okouzlující mladá prostitutka, asi nemusíme představovat. Jde o jednu z vánočních klasik, na kterou se mnoho z nás těší celý rok. Avšak vidět takový film v kině už může být celkem rarita. Pokud se řadíte mezi ty, kteří by o tento zážitek stáli, je tento tip přesně pro vás. Magické kino Sunset Cinema provozuje vánoční biograf, ve kterém můžete zhlédnout nejen všechny klasiky, ale navíc vám k tomu uvaří kdykoliv během filmu svařák, kakao nebo usmaží hranolky se sýrovou omáčkou. Dovnitř se vchází skrz skříň jako do Narnie, sedí se na pohodlných sedacích pytlech a jídlo či pití se objednává přes QR kód. Program je barvitý, pokud si ale brousíte zuby na Pretty Woman, kupujte lístky na pondělí 11. prosince od 18 hodin.