Jaké je tajemství dokonalých červených rtů Pařížanek?

Jaké je tajemství dokonalých červených rtů Pařížanek? Zdroj: Instagram

Rtěnka Rouge Pur Couture The Slim, Yves Saint Laurent, 1190 Kč
Matná rtěnka Rouge Dior Forever, Dior, 960 Kč
Matná rtěnka Powder Kiss Lipstick, MAC Cosmetics, 689 Kč
Matná rtěnka Lip Blush, Sephora, 290 Kč, sephora.cz
Rtěnka, Sisley, 1020 Kč
16
Fotogalerie

Chcete mít rty jako Pařížanka? Vsaďte na tyto rtěnky a jeden malý trik

Těžko byste hledali líčení, které je s pařížským šarmem spjaté víc než rudá rtěnka. Jedná se o ztělesnění francouzské krásy, elegance, sebevědomí i stylu. A není divu, neboť červenou rtěnku můžete nosit k večerní róbě, malým černým, obleku, ale i k džínům a bílé košili či trenčkotu. A zatímco jiné beauty trendy přicházejí a odcházejí, rudá ústa jsou věčná. A Francouzky to vědí moc dobře.

Pro perfektní rty podle Francouzek se ale budete muset držet několika kroků, které dodržují i ony samy. Prvním z nich je příprava dokonalého podkladu. Zaměřte se na exfoliaci, která vaše rty nepoškodí.

TIP NA VIDEO: Jak si správně vybrat červenou rtěnku?

Video placeholde

Následně budou vaše ústa vyžadovat hydrataci. Vyhněte se lesklým nebo lepivým balzámům, které by zbytečně vytvořily vrstvu, na kterou by se rtěnka špatně nanášela. Vhodným produktem bude například Pro Kiss'R Luscious Lip Balm od Fenty Beauty. Zkusit ale můžete i hydratační bázi pod rtěnku. 

Nejdůležitějším bodem je však samotný výběr rtěnky – a to nejen odstínu, ale i textury. Pokud se totiž zaměříte na to, jakým způsobem mají Pařížanky rty nalíčené, všimnete si, že většinou aplikují jemný nános barvy, který ovšem nezakrývá ústa hutnou vrstvou. Zkrátka a dobře, přirozená kontura rtů je pod produktem stále jasně definovaná a rozpoznatelná.

Pro vzhled à la Pařížanka proto vynechejte tekuté nebo velmi hutné rtěnky. Ideální jsou takové, které se dají vrstvit. Stále ale platí, že by produkt měl být matný nebo alespoň polomatný – působí totiž mnohem přirozeněji. Výborně vám poslouží například Sephora Lip Blush nebo Rouge Dior Forever

Pro Francouzky je důležitý i způsob, jakým rty líčí. Začněte spodním rtem, na nějž plynulým pohybem ze strany na stranu nanesete rtěnku. Poté pomocí konečku prstu rtěnku rozetřete. Díky tomu bude výsledek působit mnohem přirozeněji, než kdybyste si vzali na pomoc štětec. Pokud chcete (například na večer) docílit výraznějšího vzhledu, vrstvěte nátěry na sebe. Přebytečnou barvu pak obtiskněte do kapesníčku.

Na jaké rtěnky nedají Pařížanky dopustit? Výběr těch nejlepších produktů najdete v galerii v úvodu článku.