Jak vypadají letošní make-up trendy?

Jak vypadají letošní make-up trendy? Zdroj: IG @ninapark, @cwoodhair a @thebeautyeffect

Nejžádanější make-up trendy 2024: Dejte sbohem očním linkám a pořiďte si hnědou rtěnku

Kosmetické trendy jsou velice proměnlivé a během roku se jich na sociálních sítích vyrojí tolik, že je někdy ani nestíháme sledovat, natož se jimi inspirovat. Některé však mají ambici přijít, zaujmout a už s námi zůstat. A takové jsou nejvýraznější beauty hity letošního roku. Nechte je přijít a užívejte si je, dokud je nenahradí jiné. Jsou totiž snadno nositelné a hodí se pro všechny příležitosti, ale přesto se díky nim budete cítit velice sexy.

Rozpité rty

Pryč s konturovací tužkou a precizně vykreslenými rty. Na piedestal se vrací zdánlivě rozpitá rtěnka, která víc než cokoliv jiného podtrhne vaši jedinečnost. Tato technika vypadá perfektně, a to nejen v klasickém červeném provedení. Zkuste i odstíny zralých švestek nebo mléčné čokolády.

Jak na to? Začněte tím, že produkt nanesete do středu rtů a vyhnete se vnějším okrajům. Pomocí štětečku na rty nebo prstem pak jemně roztírejte barvu po celé ploše. Cílem je rozptýlit pigment směrem ven. Až se dostanete ke kontuře vašich úst, vezměte si na pomoc vatovou tyčinku a jemně vydefinujte přirozenou linku. Takto vytvoříte jemný, ale přesto znatelně rozpitý přechod mezi vašimi rty a okolní pokožkou.

TIP NA VIDEO: Jak vytvořit dokonalou francouzskou manikúru?

Video placeholde

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 5

Balletcore make-up

V letošním roce můžete zapomenout na trendy jako clean nebo vanilla girl. V oblasti líčení nadešel čas hravého make-upu. Pokud ale výraznému líčení neholdujete, i přesto se pro vás něco najde. Balletcore make-up, tedy líčení inspirované baletkami, bude to pravé pro vás. Jedná se o velice elegantní a perfektně provedený pokus o přirozený vzhled: vlasy stažené dozadu do hladkého uzlu v kombinaci s čistou a lesklou pletí, vyčesaným obočím a s odstínem známým pod názvem rosewood na očních víčkách nebo rtech. To vše zakončeno hnědou řasenkou. Nic víc, nic míň.

Pokračování 3 / 5

Ombré rty

Ombré rty ve stylu 90. let zažívají velký návrat. Ačkoliv jsme v první kapitole hlásali heslo „pryč s konturovací tužkou“, tady ji přece jen ještě budeme potřebovat. Ombré rty se totiž vyznačují precizně vykreslenou konturou a plynulým přechodem z jednoho tmavšího odstínu do druhého světlejšího. Jejich velkou výhodou je také fakt, že vám rty opticky zvětší. Kdo by pak potřeboval výplně?

Pokračování 4 / 5

Devadesátkový monochrom

U devadesátek ještě chvíli zůstaneme, jejich trendy totiž nikam neodchází ani v roce 2024. Paleta hnědých a tělových odstínů, ze které vloni vycházel také velice oblíbený latte make up, je stále na pořadu dne. Tentokrát ale sáhněte po hnědých odstínech i v případě rtěnky. To, zda bude matná, nebo lesklá, už necháme na vás.

Pokračování 5 / 5

Sugar Plum Fairy

Co by to bylo za make-up trendy, kdyby minimálně jeden z nich nebyl vytvořen modelkou a majitelkou kosmetické značky rhode Hailey Bieber. Sugar Plum Fairy make-up se u známé influencerky objevil už před Vánocemi, a to jako předzvěst svátečního trendu. Ta se samozřejmě naplnila, beauty nadšenci napříč světem sdíleli videa, ve kterých se snaží líčení napodobit nebo ukázat svou vlastní verzi. Jak jsme již zmínili, původně šlo o tip na vánoční líčení, což napovídal také samotný název odkazující na postavu z Louskáčka, ale… Trendy, které do světa pošle Hailey Bieber, jen tak neutichnou, zvlášť ne ten, který se takdokonale hodí do nynějšího mrazivého počasí. Jak si jej můžete vytvořit i vy, vám ukáže sama Hailey v tiktokovém videu níže.