Jak vypadá 5 největších vlasových trendů?

Jak vypadá 5 největších vlasových trendů? Zdroj: IG @noa_teomi, @sabinasocol, @alyssainthecity

Radikální zkrácení a účes podle Francouzek: 5 vlasových trendů, které budete chtít letos vyzkoušet

Vlasové trendy pro rok 2024 se primárně točí okolo zachování zdravých a kvalitních kadeří. Možná i proto se mezi těmi nejžádanějšími účesy objeví mikádo nebo pixie cut. Zkracování je totiž namístě, zvlášť pokud chcete vlasy odlehčit a osvěžit. Trendy, které budou určovat ráz dalších dvanácti měsíců, jsou skoro až neuvěřitelně jednoduché a nijak nevybočují z osvědčené klasiky, dlouhou hřívu ale mezi nimi nenajdete.

1. Vlnité mikádo

Mikádo s vlnitou texturou bude hlavním trendem roku 2024. Pokud máte vlasy rovné jako hřebíky, není od věci hřívu sestříhat a navrstvit tak, aby účes působil, jako kdyby byl v neustálém pohybu. Na druhé straně, s vlnitými vlasy máte texturu zajištěnou téměř bez práce a věřte, že krátký sestřih sahající po bradu dá vašim vlnám skvěle vyniknout.

TIP NA VIDEO: Jak vytvořit dokonalý plesový drdol?

Video placeholde

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 5

2. Ofina po vzoru Jane Birkin

Klasická postupně sestříhaná ofina. Tak se dá jednoduše popsat trend zvaný Birkin Bangs. Tento snadný klasický střih se silně francouzským vibem se hodí primárně pro majitelky přirozeně vlnitých vlasů, jelikož nejlépe vypadá s patřičnou strukturou vnesenou do jednotlivých vrstev hřívy. Nezoufejte ale ani v případě, že máte vlasy rovné: jen si budete muset vzít na pomoc žehličku na vlasy, se kterou vytvoříte jemné vlnění podél obličeje.

Pokračování 3 / 5

3. Rovné mikádo

Rovně střižené mikádo se stále drží mezi horkými trendy a kdo ví, zda tomu někdy bude jinak. Svůj lví podíl na tom má určitě i světová influencerka a podnikatelka Hailey Bieber, která si ho oblíbila natolik, že ho udržuje ve stejné délce již celý jeden rok. Pokud zkrácení zvažujete už delší dobu, pusťte se do něj právě teď!

Pokračování 4 / 5

4. Zvlněný pixie cut

Klasický pixie cut, kterému se občas ženy s kudrnatými vlasy vyhýbají, projde v roce 2024 výraznou proměnou. Prim bude letos hrát výrazná struktura vlasů a jasně definované vlny. Máte kudrnaté vlasy? Víte, co máte dělat.

Pokračování 5 / 5

5. Kitty cut

Kitty cut je jemnější alternativou k už známému wolf cutu. Nabízí jemné a sofistikované vrstvení, které vlasům dodává strukturu a přirozený pohyb. Délka střihu končí na ramenou u klíční kosti – ve své podstatě jde tedy o delší verzi mikáda. Klíčové je zde ale právě vrstvení, které z účesu dělá velmi svěží a sexy vlasový hit.