Zdroj: archiv firem, istockphoto.com / Grafika: Dominika Kučinská

21
Fotogalerie

Podzimní paletky očních stínů: Víme, kde nakoupíte ty nejkrásnější!

Líčení očí může být jedním z nejzábavnějších a nejvýraznějších prvků líčení. Můžete použít mnoho různých barev, textur, zdobení i linek, a projevit tak svou kreativitu naplno. Jenže k tomu potřebujete dostatečný arzenál všelijakých produktů. Velmi oblíbené, zejména co se očních stínů týče, jsou paletky, které dokážou pojmout nepřeberné množství odstínů. Jaké jsou ty nejkrásnější a kde je koupíte?

Paletky očních stínů jsou velmi oblíbené, protože nabízejí větší množství produktů v kompaktním balení. Stíny, které v nich najdete, mohou oplývat nejrůznějšími barvami i texturami a často jsou koncipovány tak, aby k sobě jednotlivé odstíny ladily. Máme pro vás návod, jak je využít naplno.

TIP NA VIDEO: Jak hravě zvládnout kouřové oční stíny?

Video placeholde

 

Jak vytvořit dokonalé líčení očí? 

1. Než začnete aplikovat oční stíny, připravte si své „malířské plátno“. Nejprve na celé víčko naneste bázi pod oční stíny, která je pomůže zafixovat, díky čemuž vydrží na svém místě po celý den. Zároveň se nebudou slévat do linek v záhybech očního víčka.

2. Pokud jste se rozhodli, že budete oční víčko stínovat, začněte vždy tím, že na něj nanesete matný stín v neutrálním tónu. Pak vezměte zkosený štětec a vnější koutek víčka vybarvěte tím nejtmavším stínem. Stejným odstínem pak orámujte oko také na dolním víčku. Cílem je vytvořit tvar písmena V, proto linku neprotahujte okolo celého oka. Na středu pak navažte o odstín světlejším stínem a vše zakončete tím nejsvětlejším tónem (může být také v lesklé variantě), který aplikujte do vnitřního koutku.

3. Na závěr sjednoťte barevné přechody. K tomu vám skvěle poslouží tzv. blending brush, tedy štětec přímo určený k míchání očních stínů. Krouživými pohyby rozetřete stíny do ztracena tak, aby přechody ztratily svou ostrost a výsledek působil celistvě. Nakonec už stačí nanést jen pořádnou vrstvu řasenky.

Paleta očních stínů, Anastasia Beverly Hills, 1360 Kč, sephora.cz
Paleta očních stínů, Anastasia Beverly Hills, 1360 Kč, sephora.cz

Paletka vánočního make-upu s 29 stíny s multiefekty a přechody, Sephora, 990 Kč, sephora.cz
Paletka vánočního make-upu s 29 stíny s multiefekty a přechody, Sephora, 990 Kč, sephora.cz

Paleta očních stínů, Makeup Revolution, 295 Kč, notino.cz
Paleta očních stínů, Makeup Revolution, 295 Kč, notino.cz

Další tipy, kde koupíte nejkrásnější paletky očních stínů, najdete v galerii v úvodu článku.