Jaké kulturní akce vás čekají v Praze na přelomu března a dubna?

Jaké kulturní akce vás čekají v Praze na přelomu března a dubna? Zdroj: iStock.com / Grafika: Anna Vlčková

Kulturní přehled: Zajděte na velikonoční brunch, denní rave nebo veletrh For Beauty

Co dělat v Praze na přelomu března a dubna? Primárně oslavit Velikonoce a přivítat jaro, které už je v plném proudu. Máme pro vás tipy, kam ve městě vyrazit, když se nechystáte nikam do přírody. Čeká nás ale také 5. ročník Comic Conu nebo prodejní kosmetický veletrh For Beauty.

Velikonoce v Praze oslavte v Muzeu Karla Zemana nebo ve Spojce Karlín

Prodloužený velikonoční víkend v roce 2024 vychází na termín 29. až 1. dubna. Možná už máte v plánu využít hezkého počasí a vyrazit z města někam do přírody, pokud ale zůstáváte v Praze, máme pro vás dva tipy, kde si svátky jara nejlíp užít. Pro milovníky dobrého jídla je přichystáno speciální velikonoční menu v karlínské restauraci Spojka. Dobroty ze sezónních surovin vymyslel a připravil šéfkuchar Ondřej Panoš – k ochutnání bude třeba králičí hřbet nebo vajíčková pomazánka s černým česnekem.

Pokud hledáte nějaký více kid friendly program, od pátku 29. do neděle 31. března bude v Muzeu Karla Zemana na Kampě připraven speciální program: malé i velké návštěvníky čeká dobrodružná vesmírná výprava, let na kometě a plnění nejrůznějších úkolů uvnitř muzea i v jeho nejbližším okolí. Na akci si vyhraďte alespoň dvě hodiny času.

Zelené jaro v nově otevřeném Matcha Crew bistru

Milujete matchu na všechny možné způsoby? A víte, že se v březnu v Praze otevřelo speciální bistro – první česká pobočka Matcha Crew shopu? Pokud ne, určitě ji co nejdříve navštivte. Čekají na vás originální studené i teplé nápoje z matchy, zmrzlina, dezerty a samozřejmě si tu můžete pořídit také matchu na doma – včetně doplňků, které potřebujete k její správné přípravě. Obchod najdete na adrese Rumunská 25 na Vinohradech.

Komiks Day Time Rave, 31. března

Chodíte rádi na party, ale nechcete jim obětovat blahodárný noční odpočinek? A už jste někdy byli na denním ravu? Jeden takový se chystá na neděli 31. března v prostorách vršovické továrny Koh-i-noor v produkci Komiksu. Akce začíná v poledne a končí v deset večer, takže v pohodě stihnete víkendovou snídani, pak se můžete v klidu vytančit a ještě se příjemně vyspíte. Někdo jezdí na výlety a někdo chodí šlapat zelí před repráky. Zahrají MCMLXXXV, Pink Concrete, Fatty M, Aláya nebo S.Tian.

Comic Con 2024, 5. až 7. dubna

Další pražský Comic Con se blíží! Tentokrát se v O2 Universu uskuteční od 5. do 7. dubna a fanoušci se mohou těšit třeba na ikonického Arnolda Rimmera z Červeného trpaslíka, britského herce Warwicka Davise, známého například z filmů o Harry Potterovi, nebo na hrdinu dětství všech mileniálů, seriálové Hercula v podání Kevina Sorba. A jelikož se jedná o páté výročí akce, pořádné našlapaný je nejen seznam hvězdných hostů, ale také celý program plný autogramiád, projekcí, přednášek a workshopů. Více detailů najdete na Instagramu.

Kosmetický veletrh For Beauty, 5. a 6. dubna

Nekonečné množství inspirace ze světa krásy i zdraví, odborné rady, skvělé slevy a možnost nákupu těch nejžhavějších novinek, které jaro roku 2024 nabízí. Na to vše a mnohem více se mohou těšit návštěvníci jarní edice kosmetického veletrhu For Beauty, který se uskuteční od 5. do 6. dubna na výstavišti PVA Expo Praha v Letňanech. Jako vždy se představí pestrá škála vystavovatelů a připraven je také bohatý doprovodný program. Více info hledejte na webu akce.