Capri

Capri Zdroj: Instagram @hannastefansson, @linda.sza a @elenagiadaa

Sako, & Other Stories, 179 eur, stories.com
Capri kalhoty, Zara, 799 Kč, zara.com
Baleríny, Reformation, 8750 Kč, thereformation.com
Sako, Rouje, 280 eur, rouje.com
Top, Reformation, 4850 Kč, reformation.com
12
Fotogalerie

Brzy přijde jejich čas: První inspirace, jak letos nosit nenáviděné kalhoty

Tříčtvrťáky neboli capri kalhoty – jeden z nejdiskutabilnějších módních kousků nultých let si po dvou dekádách jde pro velký comeback. Podaří se mu? Nejspíš ano. V současných outfitech totiž vůbec nepůsobí tak rozporuplně, jako na dobových fotografiích. Pojďte se inspirovat, jak je letos nosit.

Seriózně s blejzrem

Jedním z osvědčených způsobů, jak dodat kontroverzním módním kouskům na vážnosti, je spojení s klasickým blejzrem. Pokud zachováte základní barevnou paletu, čistý design a efektní kontrast mezi přiléhavou siluetou kalhot a oversize linií saka, získáte moderní minimalistický outfit (tento dojem podtrhnou i baleríny s páskem). Na večer jen postačí vyměnit šedé sako za elegantní černé a baleríny za slingback lodičky.

TIP NA VIDEO: Jaké basic kousky by vždy měly tvořit pilíře vašeho šatníku?

Video placeholde

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 4

Ve stylu Francouzek

Mezi prvními, kdo se do tříčtvrťáků znovu zamiloval, patří stylové Francouzky. Nejspíš proto, že jim evokují retro módu padesátých let, kdy začínala i éra slavné sexbomby a nadčasové módní ikony Brigitte Bardot. Když se oba tyto vlivy spojí, může vzniknout třeba kombinace černých capri kalhot, romantického topu s vichy kostkou a červených balerínek, která bude ideální na dovolenou po jižní Evropě, stejně jako po jižní Moravě.

Pokračování 3 / 4

Se vzorem této sezóny

O aktuální sezóně se dá s nadsázkou říct, že není den, aby na vás odněkud nevykoukl leopard. Tento zvířecí vzor se nyní těší masivnímu comebacku, nicméně krátká éra namyšlených mob wives je pasé, nyní je mu vlastní větší lehkost a jako základní vzor se nabízí do páru takřka s čímkoli. Capri kalhoty nejsou výjimkou, a tak může vzniknout třeba jakási Y2K variace na britský rock chic stylbefore Kate Moss made it cool.

Pokračování 4 / 4

S ležérní košilí

Vzpomínáte na jednolitý, jemně žíhaný denim, který se rovněž nosil v éře tříčtvrťáků? Ano, tak ani o ten nebudeme letos ochuzeni. Pořád ale platí, že vše, nad čím nám donedávna cukali koutky, se dá skrze jiné kousky přenést do nového kontextu. Zde je tím kouskem klasická modrá košile s proužkem, která outfitu dodá potřebnou ležérnost. V létě ji navíc můžete nosit rozepnutou přes tílko.

Líbí se vám tahle módní inspirace? Tipy na konkrétní kousky najdete ve fotogalerii v úvodu článku.