Basic sukně

Basic sukně Zdroj: Instagram @femmeblk, @annelauremais a @marvaldel

& Other Stories, 59 eur, stories.com
& Other Stories, 79 eur, stories.com
& Other Stories, 79 eur, stories.com
& Other Stories, 99 eur, stories.com
& Other Stories, 119 eur, stories.com
20
Fotogalerie

Od pondělí do pátku: 5 základních midi sukní, které s chutí unosíte. S čím je kombinovat?

Počasí už definitivně upřednostňuje sukně před kalhotami, proto si pojďme připomenout, jaké konkrétně se vyplatí mít dlouhodobě v šatníku i jak je nosit. Oblíbená inspirace na pomyslných pět dnů v týdnu je opět tu!

Pondělí: Pouzdrová

Jestli něco může patřit k pondělním jistotám, pak je to bezesporu elegantní pouzdrová sukně, která vás ušetří rozhodování, co na sebe. Navíc v současné době zažívá vlnu popularity, která se opožděně zvedá po zimních kolekcích, ve kterých midi „pouzdrovky“ uvedly módní domy Dior či Prada. A nejspíš jde i o reakci na nedávný preppy girl trend, který prosadil extrémně krátké sukně, pod než si i módní influencerky raději braly elastické šortky. Tady se obdobného diskomfortu bát nemusíte, až na jednu věc – raději zvažte aspoň trochu strečový materiál, ať se vám pohodlně i sedí.

TIP NA VIDEO: Jaké základní kousky by neměly chybět ve vašem šatníku?

Video placeholde

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 5

Úterý: Nabíraná

Nabírané sukně nabízejí zcela jinou siluetu než přiléhavé pouzdrové. Aktuálně se hodí pro ležérnější styling, do kterého můžete zahrnout i volnější košili nebo tenisky. Loni touto dobou byly na vzestupu sněhově bílé modely, kterým nechyběly ani kanýry pro romantičtější dojem. Stále budou v kursu, jen z praktického hlediska se možná nehodí pro pracovní dny, kdy se v případě potřísnění nemůžete rychle převléknout. Klidně proto vsaďte na tmavší odstíny jako jsou chic černá či tmavomodrá. Pro elegantnější efekt je můžete doprovodit přiléhavým kardiganem ve stejné barvě a balerínami.

Pokračování 3 / 5

Středa: Saténová

Saténové sukně jsou láska, protože nejčastěji nabízejí elegantní bias střih, jenž opticky krásně prodlužuje a zeštíhluje postavu. Jemný lesk materiálu navíc poskytuje přiměřenou dávku elegance, která se dá snadno vybalancovat, anebo naopak povýšit směrem k večernímu outfitu. Jestli chcete zůstat u denního, můžete saténovou sukni zkombinovat třeba s chunky kardiganem v pastelových tónech – kontrastní materiály jsou v tomto případě vždycky zárukou dobrého outfitu. Stejně tak vás kardigan zahřeje při ranní cestě do práce, zatímco díky chladivému saténu vám nebude hned horko.

Pokračování 4 / 5

Čtvrtek: Plisovaná

Plisované midi sukně byly velmi populární před zhruba sedmi lety (a ještě pár let poté, kdy nad nimi držel ochrannou ruku módní dům Dior), aktuálně je tedy můžeme vnímat spíše jako nadčasovou volbu. Stejně jako u nabíraných sukní, i zde platí, že jim svědčí spíše uvolněnější styling, nicméně s přesahem do byznysového looku. Toho snadno docílíte kombinací s oversize blejzrem. Protože se blíží pomyslný víkend, můžete tento look příhodně vyvážit ještě ikonickými converskami. Nutno však podotknout, že následující outfit působí elegantně i díky volbě odstínů ve stylu quiet luxury.

Pokračování 5 / 5

Pátek: Džínová

A výčet základních sukní by rozhodně nebyl úplný bez klasické džínové verze. V posledních letech se v tomto směru vyhouply zejména pouzdrové střihy, nicméně častěji jsme se setkávali s maxi délkami. Midi působí elegantnějším dojmem (a čím tmavší denim, tím spíš to bude platit), proto k nim klidně můžete zvolit i sofistikovanější obuv – v tomto případě budou skvěle fungovat slingback lodičky, které opticky prodlužují nohy. Jako top se nabízí řada možností, nicméně jednou z jistot bude vždy klasická bílá nebo modrá košile (může být i s rozhalenkou a bílým tílkem).

Kde koupíte sukně v tomto stylu? Tip najdete ve fotogalerii v úvodu článku. >>>