Jeanne Damas na přehlídce Jacquemus

Jeanne Damas na přehlídce Jacquemus Zdroj: Profimedia.cz

Blazer, Pixie Market, 6050 Kč, pixiemarket.com
Krátký trenčkot, Cos, 150 eur, cos.com
Kalhoty, Sézane, 140 eur, sezane.com
Lněný kabátek, Reformation, 8800 Kč, thereformation.com
Kabelka, Rouje, 375 eur, rouje.com
20
Fotogalerie

Nadčasové i luxusní: 5 delikátních odstínů, které mají aktuálně ve skříni stylové Francouzky

Stylové Pařížanky jsou mistryně nadčasového stylu a jejich outfit, přestože často obsahuje předvídatelné kousky, nakonec vždy působí jaksi luxusnějším dojmem. Dílem za to vděčí vytříbeným střihům, dílem ale také práci s barvami. Pojďte se inspirovat, na které odstíny nedají dopustit v aktuální sezóně.

Butter yellow

Butter yellow neboli máslový odstín žluté patří k jarním trendům číslo jedna. Na paletě se nachází mezi světle béžovou a pastelově žlutou, oproti oběma ale působí delikátněji – asi jako když omáčku zjemníte máslem. Francouzky si ji oblíbily zejména na svrchnících a není divu, tato neutrální, ale současně neokoukaná barva si přímo říká o více prostoru.

TIP NA VIDEO: Jaké základní kousky by vám neměly chybět v šatníku?

Video placeholde

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 5

Čokoládově hnědá

Další z oblíbených odstínů Francouzek rovněž doprovází gurmánský přívlastek. Čokoládová neboli tmavší odstín hnědé vypadá obzvlášť luxusně s jemným lesklým finišem – ať už v podobě kůže či saténu. Francouzky s hnědou nakládají jako se zajímavější alternativou černé barvy, jež outfitu dodává hloubku, a přitom nepůsobí tvrdě.

Pokračování 3 / 5

Klasicky červená

Ani Francouzky neunikly všudypřítomnému trendu červených akcentů. A ani nemají proč, když jsou odnepaměti zakódované do jejich stylu – minimálně ve formě pověstné červené rtěnky. I ony se zamilovaly do červených doplňků v podobě kabelek či balerínek, nově ovšem experimentují i s výraznějšími kousky, jako jsou třeba kožené kabátky či džíny.

Pokračování 4 / 5

Olivová

Další neutrální barva, která není tak úplně basic – to je olivový odstín zelené. Francouzky ho využívají zejména na oblekové kousky, u kterých khaki barva nevyvolává vojenské asociace (jako třeba u bomberu nebo kapsáčů). Všimněte si také, jak pracují s dalšími odstíny – zajímavé je snoubení bílé a barvy roku peach fuzz, nebo živější zelené a rudé.

Pokračování 5 / 5

Námořnická modř

Námořnická modř a Francouzky, to je podobné klišé jako květiny ja jaře. A světe div se, stále funguje. Luxusní dojem v tomto případě nevzbuzuje ani tak samotný odstín tmavě modré, jako jeho spojení se zlatými akcenty v podobě knoflíků či spony na pásku. Další pak barvy můžete ladit v duchu francouzské trikolóry – červená a bílá nikdy nezklamou.