Bílé kalhoty

Bílé kalhoty Zdroj: Instagram @madina_mariposa a @lovisabarkman

& Other Stories, 79 eur, stories.com
& Other Stories, 79 eur, stories.com
& Other Stories, 89 eur, stories.com
& Other Stories, 89 eur, stories.com
Arket, 89 eur, arket.com
20
Fotogalerie

Vrací se oblíbené jarní kalhoty: 5 nestárnoucích outfitů, s nimiž je snadno unosíte

Stylistka celebrit Allison Bornstein ve svém nedávném newsletteru představila dvě cesty, kterými se lze ubírat při vymýšlení outfitu. Tu první nazvala „tonal“ a jde o známé kombinování tón v tónu. Tu druhou „graphic“, kde naopak mixujete barevně kontrastní kousky. Protože nyní opět přichází období světlých kalhot a džínů, dají se její rady snadno aplikovat i na to, s čím tyto kousky nosit. Možností by se samozřejmě nabízela celá řada, my se ovšem tentokrát zaměříme na outfity, které nestojí na trendech, ale na pevných pilířích dámského šatníku.

S trenčkotem

Klasický béžový trenčkot s kalhotami v off-white odstínů vytvářejí barevně harmonickou kombinaci, která doslova lahodí oku – příhodně se v tomto případě nabízí paralela s kelímkem kávy, který drží influencerka Lovisa Barkman. Další rozměr může outfitu dodat modrá proužkovaná košile, která ho ještě více prozáří. Jako alternativa trenčkotu bude fungovat i sako v přírodních odstínech včetně semišové kůže. Outfit můžete „ukotvit“ i drobnými černými akcenty v podobě kabelky či špiček na balerínách.

TIP NA VIDEO: Které základní kousky by neměly chybět ve vašem šatníku?

Video placeholde

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 5

S proužky

Bílé kalhoty a pruhy jsou nestárnoucí klasikou už od dob Coco Chanel, která se inspirovala u námořníků a do módy uvedla nadčasový bretaňský proužek. Kombinace založená na barevném kontrastu a současně na harmonii pravidelného vzoru působí chic, luxusně i nadčasově a svět se jí nejspíš nikdy nenabaží. Dopřát si ji můžete třeba v podobě trika, kardiganu nebo klasického svetru, který lze ovázat ležérně přes ramena. Ostrý kontrast mezi černou a bílou pomohou zjemnit hnědé či béžové doplňky.

Pokračování 3 / 5

S „cosy“ svetrem

Bílé kalhoty jsou mimo jiné ideálním kouskem i pro ty dny, které sice slibují takřka letní odpoledne, rána ovšem mají ještě docela chladná. Stačí k nim ráno obléknout hřejivý svetr, popřípadě chunky kardigan a máte ideální kombinaci na ranní cestu do práce i o víkendu na trh. V duchu rady stylistky zde opět funguje spojení dvou světlých odstínů – vedle bílé krásně vyniknou „měkké“ tóny šedého kašmíru i příjemně jarní pastely. Protože mixujete jarní kousek se zimním, není třeba mít v kontrastu i barvy.

Pokračování 4 / 5

S bílým topem

Ultimátní kombinací s bílými kalhotami je ta s bílým topem – ať už se bavíme o klasické košili, romantické blůze, saku k oblekovým kalhotám, anebo třeba kardiganu. Takové outfity působí minimalisticky, elegantně a nesmírně sofistikovaně, už jen z důvodu, že si na ně netroufá kdokoli a kdykoli. Přitom je to to nejjednodušší – bílá s bílou, na tom přece nejde nic nového vymyslet, že? Když se ale zadíváte pozorně, doplňky jako kabelka, pásek nebo boty jsou spíše v odstínu off-white, tedy opět tón v tónu.

Pokračování 5 / 5

Ve vysokém kontrastu

A nakonec kombinace, kterou by Allison Bornstein zařadila do kategorie „graphic“, tedy outfit sestavený z ostře kontrastujících kousků. V případě bílých kalhot se prvoplánově nabízí černá, která bude fungovat v podobě blejzru i křiváku. Roli i v tomto případě hrají i černé doplňky, jež fungují jako kotvící prvek a outfitu dávají jasnou strukturu. Podobně dobře bude fungovat i tmavomodrá nebo tmavě hnědá (ta se nabízí zejména v podobě populárních kožených bund s patinou), které vedle bílé nepůsobí tak tvrdě.

Kde koupíte světlé kalhoty na jaro? Podívejte se do fotogalerie v úvodu článku na naše tipy.