Saka

Saka Zdroj: Instagram @sofiaboman @martineakersveen a @slipintostyle

& Other Stories, 149 eur, stories.com
Balzac Paris, 230 eur, balzac-paris.com
H&M, 1199 Kč, hm.com
H&M, 1899 Kč, hm.com
Massimo Dutti, 3995 Kč, massimodutti.com
15
Fotogalerie

Sako jako základ šatníku? Nuda! Letošní jaro ovládnou tyto výraznější kousky

Jestli se taky těšíte, až konečně nastane „blazer weather“, tak nejspíš sako vnímáte jako základ šatníku, bez kterého se na jaře neobejdete. Do této kategorie zpravidla spadají klasické, trochu oversize kousky v odstínech černé, hnědé, šedé nebo třeba s pinstripe vzorem. Pokud jste majitelkou obdobné sbírky, možná se poohlížíte po něčem výraznějším. Tady máte tipy na blejzry, které aspirují na největší hity tohoto jara.

Projmuté

Po letech, kdy se z oversize saka stalo takřka módní zaklínadlo, se do centra pozornosti opět vracejí i projmuté kousky – někdy i do té míry, že doslova kopírují siluetu přesýpacích hodin. Často je doprovázejí i výraznější ramena, které tak ještě více vyniknou. Někdy mohou u takových sak chybět klopy, což přispívá k jejich eleganci. Výstřih totiž může být nejen do V, ale i hranatý, kulatý či ke krku, čímž se stírá rozdíl mezi sakem a topem. Jestli se vám projmutá silueta líbí, ale nechcete investovat do nového kousku, klidně si ji vykouzlete pomocí tenkého pásku.

TIP NA VIDEO: Souboj velikostí S vs. XL. Jak nosit sako?

Video placeholde

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 3

Semišové

Semiš je materiál, který se naposledy těšil velkému zájmu před patnácti lety, tedy v době kulminace trendu boho chic. Ten se totiž výraznou měrou inspiroval v „semišových” sedmdesátkách. Letos se podobné tendence opět vracejí a tento retro materiál o sobě dává vědět hned v prvních jarních kolekcích. Jestli už máte doma klasické kožené sako a víte, že unosíte i další, určitě si na semišové vyhraďte finance. Unosíte ho na mnoho způsobů, ať už ve stylu Rachel Green s džíny a bílým trikem, v duchu aktuálního preppy stylu, anebo třeba kontrastně ke sportovním kalhotám.

Pokračování 3 / 3

Leopardí

Světe div se, ale mezi aktuální hity patří i leopardí saka. Je to logické. Tento vzor se aktuálně těší velkému comebacku, který přišel až se sklonkem zimy. Leopardích kožíšků, které patří ke klasice dámského odívání už od dob Brigitte Bardot a později Kate Moss, jsme si tedy příliš neužili. Leopard navíc tentokrát nechce působit okázale, jako něco, v čem jednou za čas na večírku ukážete svoji divokou povahu, ale naopak se tváří velmi krotce – a spojuje se i s ležérními kousky, jako jsou džíny, jarní halenky, baleríny nebo právě saka. Skandinávky i Francouzsky jsou pro, co vy?

Kde koupit sako v tomto stylu? Podívejte se do fotogalerie v úvodu článku.