Semišové kabelky

Semišové kabelky Zdroj: Instagram @missy_elz, @annelauremais a @vicmontanari

Arket, 159 eur, arket.com
Arket, 189 eur, arket.com
Arket, 299 eur, arket.com
Bottega Veneta, 2600 eur, bottegaveneta.com
Little Liffner, 13 800 Kč, zalando.cz
23
Fotogalerie

Módní předpověď: Tohle je nenápadná kabelka, po které letos budou všichni toužit

Jestli se letos budou módní expertky poohlížet po nějaké konkrétní kabelce, pak to bude bezesporu semišová. Tento přírodní materiál se chystá ovládnout jaro a jako první si podmaňuje právě doplňky. Podlehnete jeho bohémskému kouzlu?

Semišová kůže aktuálně zažívá velký comeback. Milovníci stylu 70. let tak jistě rádi zainvestují (nebo zaloví v second handu), aby si pořídili třeba ležérně elegantní sako nebo trenčkot. Mileniálky, které pro změnu dospívaly na konci nultých let, zase se slzou v oku zavzpomínají na tehdejší módu zvanou boho chic, jež se neobešla bez semišových kotníkových bot a třásňových kabelek. Letos se obě tyto dekády prolínají a přinášejí i vlastní, často sofistikovanější pojetí. Co se týče blejzrů, objevují se též oversize verze v pánském stylu. A co se týče kabelek, ty i přes bohémský materiál působí elegantně až minimalisticky, což bylo patrné i na nedávných přehlídkách.

TIP NA VIDEO: Top second handy, které byste v Praze neměli minout

Video placeholde

Loewe jaro/léto 2024
Loewe jaro/léto 2024 | Zdroj: Profimedia.cz

Chloé jaro/léto 2024
Chloé jaro/léto 2024 | Zdroj: Profimedia.cz

Chloé podzim/zima 2024
Chloé podzim/zima 2024 | Zdroj: Profimedia.cz

Semišovou kůži si nejčastěji představujeme ve spojení se zemitými odstíny jako jsou rezavě hnědá, písková nebo khaki, a nejinak tomu bude i letos. Aktuální sezóna však přináší i nezvyklé spojení s pastelovými odstíny žluté, fialové či tyrkysové. A v kolekcích narazíte i na červenou semišovou kabelku, což je vlastně fúze dvou největších aktuálních trendů (která značka ji má, zjistíte ve fotogalerii).

Výhodou semišových kabelek bývá jejich praktický tvar, zpravidla nejde o „bonbónky“ do ruky, ale plnohodnotné tašky na rameno typu shopper nebo tote, kam umístíte vše potřebné. Přitom si však ponechávají jednoduchý design, díky kterému se univerzálně hodí k celé řadě outfitů. Inspiraci můžete načerpat z Instagramu níže.

Tipy na krásné semišové kabelky z aktuálních kolekcí najdete v galerii v úvodu článku.