...

... Zdroj: iStock.com

Nejlepší plážové bary světa. Víme, kde jsou skvělá atmosféra i drinky!

Linie, na níž se stýká vodní živel s pevninou, je ideálním místem pro existenci barů. Zde je šestnáct nejlepších plážových barů světa pro vaše krásné letní příběhy. A abychom nemířili jen za hranice, našli jsme pro vás i tipy v Česku!

Video placeholde

PELICAN BAR St. Elizabeth Island, Jamajka

Lodí se z Jamajky za chviličku převezete na ostrov sv. Alžběty, u jehož břehu stojí ve vodě Pelican Bar. Zvenku sice vypadá jako rákosová chýše, ale tím se nedejte zmást. Dřív to bylo odpočinkové místo rybářů, stala se z něj však přední jamajská atrakce. A uvnitř? Pro začátek třeba pivo a kari z humra.

HULA HULA BEACH BAR Hvar, Chorvatsko

Chorvatsko si spojujeme s rodinnou dovolenou, ale máte-li chuť na divočejší flám, není problém. Zamiřte do plážového baru Hula Hula. Přes den a odpoledne se tu spíš jen tak ležérně popíjí na lehátkách, jakmile však slunce zmizí za obzorem, rozpoutá se taneční party, kterou živí kvalitní DJs.

LOM HŘÍMĚŽDICE Hříměždice, Česká republika

I bez vln je to jediný opravdový surfařský bar u nás – svou podobou, pohodovou atmosférou a hlavně příjemnými lidmi. Nachází se hned u rozeklaného lomu s čistou vodou ke koupání. O vše se tu přes léto stará Kůča, surfař, barman a bavič v jedné osobě, který jinak zimu tráví na vlnách na Bali. Pečlivě sbírá větvičky či listí z čisté, hluboké vody lomu, vodu podle potřeby filtruje a provzdušňuje. Na členitých skalních stěnách lomu jsou označena bezpečná místa ke skákání společně s číslovkou označující výšku v metrech. V srpnu se tu totiž koná mohutná vodněskokanská akce Highjump. Pro odvážlivce je tu skákací houpačka, pro nácvik stoje na surfařském prkně či jen tak k polehávání a blbnutí jsou na vodě dva plováky. U baru je k dispozici hřiště na plážový volejbal a okolní travnaté plochy zvou k ležení či poflakování. V baru tu velmi často někdo něco slaví, někdo na něco hraje, případně tančí. Jediná nevýhoda lomu tkví v tom, že si tu neužijí neplavci, protože od břehu je hned hloubka. Ovšem bar a kryté posezení ani pro ně žádná omezení nepředstavují.

Pokračování 2 / 4

Thajsko, Itálie, USA i Česká republika

...
... | Zdroj: Facebook.com/babanestsripanwa

BABA NEST 88/5 Moo.8, Sakdidej Road, Phuket, Thajsko

Tento bar na Phuketu je v zásadě plošina v nekonečném bazénu, odkud se otevírají úchvatné výhledy na Andamanské moře a okolní ostrovy. Pro romantické selfie při západu slunce lokace jako stvořená! Koktejly nezapřou asijský kolorit (jako například liči martini nebo různé mixy na bázi saké).

WINDY POINT Černá v Pošumaví, Česká republika

Bar na pláži Windy Point na Lipně je unikátní svou polohou na nejširším místě přehrady. Bar provozuje vicemistr Evropy a mistr ČR ve flair bartendingu David Neumann se svým týmem. Návštěvníci Windy Pointu můžou zdarma využít hřiště plážového volejbalu, za poplatek lehátka, šlapadlo, stolní fotbálek nebo také únikovou hru Trosečníci. Každý víkend proběhne koncert, DJ párty, promítání filmů a další program. To všechno je pro návštěvníky zdarma.

LO SCOGLIO Amalfi, Itálie

Technicky vzato se jedná spíš o restauraci (a hotel) na skalnatém útesu nad mořem, ideální je tedy sem zajít na oběd. Majitelé Giuseppe „Peppino“ De Simone s dcerou Antonií se starají o pohodovou atmosféru a božské chuťové zážitky. I personál kuchyně tvoří členové širší rodiny. Veškeré ovoce a zelenina pochází z vlastní farmy, další suroviny ze zdejšího moře. Úžasné jsou zdejší špagety s cuketou a mušlemi.

MOODSHADOWS Malibu, Kalifornie, USA

Bar se nachází na skále a zvukovou kulisu tvoří příboj. Je oblíbený mezi cestovateli i místními, kteří si sem přicházejí vychutnat koktejl po dnu stráveném na pláži. Večer to tady začíná žít ještě víc a není problém tady spatřit nějakou hollywoodskou celebritu.

Pokračování 3 / 4

Španělsko, Německo, Řecko

...
... | Zdroj: Facebook.com/ECCBeach

EXPERIMENTAL BEACH Las Salinas, Ibiza, Španělsko

Velmi šik podnik pro plážové hédonisty. Disponuje luxusními lehátky a v noci tu roztáčí muziku nejlepší DJs na Ibize. Bar se zaměřuje na míchané nápoje, často experimentální, jako jsou například Černá perla, sladkoslaný rumový nápoj s přídavkem čerstvého sépiového barviva, anebo punč servírovaný v mušli.

STRANDBAR MITTE Monbijoustraße 3, Berlín, Německo

V prvním plážovém baru v centru Berlína nechybí palmy ani písek. Na pozadí majestátních budov Muzejního ostrova to sice může vypadat podivně, ale je prostě báječné, že i v německém hlavním městě si můžete užívat jako v banánové republice u rovníku. Položíte se do lehátka, objednáte si ultra cool koktejl, sledujete projíždějící lodě a nasloucháte hovorům ve zvučné a sexy němčině. K večeru si můžete i zatančit salsu, tango či čaču.

BADESCHIFF Eichenstraße 4, Berlín, Německo

A ještě jednou Berlín. Toto je opravdu specialita: Na lodi na řece Sprévě totiž plave plavecký bazén se skvělým výhledem na město. K dispozici je i opalovací pláž. V přilehlém baru se podávají grilované občerstvení a koktejly.

NAMMOS Psarou, Mykonos, Řecko

Hlavní myšlenkou plážového baru Nammos na ostrově Mykonos je navodit atmosféru luxusní jachty kotvící v přístavu. Užijete si zde pohodový den se šuměním moře a bublinek šampaňského. Jídelní menu je dokonale uzpůsobené zdejšímu vybranému stylu – lehké, ale maximálně chutné a výživné. Vybírat můžete ze sendvičů, salátů a hovězího. K pití jsou k dispozici káva, čerstvé ovocné šťávy a bezpočet vynikajících koktejlů. Mírný neklid, který do vašeho bezstarostného dne snad mohou vnést pohledy na zdejší luxusní muže (nebo ženy), snadno rozpustíte skokem do křišťálově čisté mořské vody. Na případné seznamování se je během večerní party času dost.MULINI BEACH BAR Rovinj, Chorvatsko

Pokračování 4 / 4

Chorvatsko, Španělsko, Kostarika

...
... | Zdroj: Facebook.com/montysdogbeach

Z rozjařené atmosféry Ibizy začíná pronikat cosi i do středověkého istrijského městečka Rovinj. Modernistická, bílá promenáda se zatáčí od jachtařského přístavu a pokračuje kolem pláže s tímto barem. Ochutnejte zdejší caipirinhu s mangem. Za pozornost stojí i vinný lístek, zejména bílé Malvazija. Večer nastoupí DJs s elektronickou hudbou podkreslující výhled na moře, staré město a věž kostela sv. Eufemie.

LOLA’S Playa Avellana, Costa Rica

Při sezení (či polehávání v hamace) v tomto baru budete mít nejspíš pocit, že se díváte na nádherný obrázek, jaký si lidé z kanceláří dávají na plochu počítače. Pod palmou si objednejte cuba libre, caipirinhu, margaritu z plodů guanabana nebo prostě pivo. Vaří tu i teplá jídla. Pokud byste snad viděli potulovat se růžové prasátko, nelekejte se: je to místní maskot.

JUAN Y ANDREA Formentera, Španělsko

Pohled z baru a restaurace na menším ostrově na jih od Ibizy připomíná parkoviště superluxusních jachet, z nichž vystupují lidé podobní Leonardu diCapriovi či Naomi Campbell (zamlada) a kráčí po molu do baru. Dostanete se tam totiž jenom pěšky nebo lodí, nikoli autem. A proč ten název? Rybář Juan se zamiloval do místní dívky Andrey a oba si v roce 1972 otevřeli restauraci. Nyní ji vedou jejich tři synové. K obědu si objednejte caldereta de langusta nebo fideua (což je něco jako paella s těstovinami).

SPILIA Mykonos, Řecko

Dlouho byly plážové bary na ostrově Mykonos jakýsi řecký pokus dohnat Ibizu. Nyní se situace mění a bary se mění v kluby, kde se najíte lépe než na Ibize. Restauraci a bar Spilia najdete u pláže Kalafatis a je umístěna v jeskynním výklenku s úchvatným, insta-ready výhledem na Egejské moře. Místní specialita: ježovka. Čerstvá, přímo vylovená z nádrže. Odpoledne si dopřejte koktejl, pak si trochu odpočiňte a večer přijďte na další pití, tanec a kdovíco ještě.

MONTY’S DOG BEACH & BAR Crikvenica, Chorvatsko

Tento podnik se specializuje na psí klientelu, aby si i chlupáči mohli užívat v klidu pobyt u chorvatského pobřeží. Z baru s výhledem na moře mohou psí hosté usrkávat nealkoholické pivo s přídavkem vitaminu B, lízat psí zmrzlinu (například banánovou nebo z burákového másla) či ukusovat psí sušenky. Ovšem bar není všechno – patří totiž k psímu hotelu, kde páníčci mohou své přátele bez obav na pár dnů zanechat.