Výlety za hranice: Kam o víkendu za nejlepší kávou a jídlem?

5. května 2017
  • Výlety za hranice: Kam o víkendu za nejlepší kávou a jídlem?

    Před námi je prodloužený víkend, který si přímo říká o výlet za hranice – stačí jen kousek a můžete ochutnávat tu nejlepší berlínskou kávu nebo vídeňský tafelspitz. Máme pro vás tipy na restaurace, kavárny a cukrárnu, kde vaše očekávání nezklamou. 

  • Německý kávový svět

    ROAMSTERS, Berlín

    V kavárně Roamers pochopíte, zač je toho berlínský stylV kavárně Roamers pochopíte, zač je toho berlínský stylAutor: Facebook / Roamers

    Kolik obložených chlebů s avokádem, kolik koláčů a kolik kávy může jeden člověk spást na posezení? Na tuhle otázku je nejlepší odpovědět v kavárně Roamsters. Najdete ji ve čtvrti Neukölln a na první pohled nebudete vědět, jestli jde o kavárnu, nebo o městskou džungli plnou sukulentů a pokojových rostlin. Tohle místo je jako reklama na berlínský styl.

    KDE: Pannierstrasse 64, Berlín, Německo
    WEB: www.roasters.cc

  • Rakouská klasika

    PLACHUTTA, Vídeň

    Vyhlášenou specialitou v podniku Platuchtta je Tafelspitz v rendlíkuVyhlášenou specialitou v podniku Platuchtta je Tafelspitz v rendlíkuAutor: archiv restaurací

    I když je Rakousko moderní zemí, což se otiskává i do konceptů nových podniků, nás na něm baví právě jeho úcta k tradici. Klasice, jako jsou Wiener Schnitzel a Sachertorte, se prostě nedá říct ne. A na seznam tradičních pokrmů, které je třeba ve Vídni ochutnat, připisujeme ještě jeden: Tafelspitz. Nejlépe tuhle hovězí květovou špičku vařenou v silném vývaru s kořenovou zeleninou a s morkovou kostí připravují v restauraci Plachutta. Maso se rozplývá na jazyku a podává se s bramborovými rösti, pažitkovou omáčkou a jablkem s křenem, přirozeně včetně servírovacího rituálu v podobě rendlíků.

    KDE: Wollzeile 38, Vídeň, Rakousko
    WEB: www.plachutta.at

  • Slovenský nový vítr

    FACH, Bratislava

    Kavárna s pekárnou, to je bratislavský FachKavárna s pekárnou, to je bratislavský FachAutor: archiv restaurací

    Fach je čtyři v jednom – kavárna s pekárnou, restaurace, bar a juice shop, takže vás uspokojí v jakékoliv denní době. Ať už chcete zažít zdravé ráno s čerstvě vymačkanou šťávou, odpoledne s kávou nebo večer s drinkem a delikátní večeří. Zdejší šéfkuchař Lukáš Hesko má zkušenosti ze zahraničních michelinských restaurací, které teď zúročuje v Bratislavě. On sám Fach popisuje jako „naturální kuchyni, která ztělesňuje autenticitu, jednoduchost a silné chutě”.

    KDE: Ventúrska 10, Bratislava, Slovensko
    WEB: www.fachbratislava.sk

  • Sladké Polsko

    ODETTE, Varšava

    Cukrárna Odette vás překvapí nečekanými ingrediencemiCukrárna Odette vás překvapí nečekanými ingrediencemiAutor: archiv restaurací

    I když je polská kuchyně známá spíš masitými a slanými pokrmy, umí to i s dezerty. V Polsku cukráři rádi používají nečekané přísady, jako jsou růžový džem, sýr či mák. Cukrařinu na vysoké úrovni předvádí v cukrárně Odette. Šéfkuchař Krzysztof Rabek dělá klasiku i sladkosti v moderním duchu. Díky zdejším dezertům můžete přeneseně cestovat třeba do Francie (pokud si objednáte makronky) nebo v podobě báječných vdolků ochutnáte to nejlepší z Poska.

    KDE: Wojciecha Górskiego 6, Varšava, Polsko
    WEB: www.odette.pl

    Článek připravil magazín OK!

Jdi na homepageZpět na začátek
Další příběhy

Horoskopy