Vyzkoušejte některé z netradičních triků, jak zhubnout.

Vyzkoušejte některé z netradičních triků, jak zhubnout. Zdroj: iStock

Zázračná snídaně! Po tomhle vám začnou tuky mizet před očima!

S tuky svádíme věčný boj. Pohyb a zdravá strava jsou vždy zaručeným receptem, jak se jich zbavit natrvalo. Alfa a omega skvělé postavy jsou snídaně! Co snídat, aby se metabolismus nastartoval, krevní cukr nelítal jako na houpačce a 

Pokračování 2 / 5

Proč ráno nehladovět?

...
... | Zdroj: Shutterstock

Když se ráno zdravě nasnídáte, váš metabolismus se rozběhne na plné obrátky a vy se budete cítit plné energie. Tělo je po noci hladové a baží po živinách. Pokud jeho volání nevyslyšíte, odvděčí se vám únavou a nepřekonatelnými chutěmi na různé nezdravé potraviny a sladkosti. Vrcholem pak bývá večerní či noční plenění ledničky, tzv. bílý sex.

Pokračování 3 / 5

Co je ideální snídat?

...
... | Zdroj: Shutterstock

Ovesné vločky. Jak ukázaly řady výzkumů, lidé kteří posnídají právě je, jsou nasyceni na celé dopoledne a hlady neomdlévají ani cestou na oběd. Takže v poledne spořádají až o 30 procent kalorií méně, než ti, kdo ráno hladověli či snědli misku cornflaků.

Pokračování 4 / 5

Proč právě vločky ovesné?

Spíše než váhu řešte obvody.
Spíše než váhu řešte obvody. | Zdroj: Shutterstock.com

Pokračování 5 / 5

Jak si vločky připravit?

Tráví se pomaleji než vločky kukuřičné, udržují stabilní hladinu cukru v krvi a mají řadu blahodárných účinků na organismus. Jejich součástí je vláknina, která napomáhá k správné funkci trávicího traku a dokáže vyladit hladinu cholesterolu. Vločky ovesné jsou plné vitaminů, jež blahodárně působí na nehty či pleť.

...
... | Zdroj: Shutterstock

To už je jen na vás. Každému chutná něco jiného. Klasikou je teplá ovesná kaše s mlékem a ovocem či vločky nastudeno třeba s jogurtem. Kdo není líný věnovat přípravě snídaně více energie a času, ten se může pustit do pečení. Z jednoduchého a přitom zdravého vločkového těsta lze vykouzlit sušenky, bábovku či ovocný koláč a máte snídani přichystanou hned na několik dní dopředu. Nebo z něj můžete na neomaštěné pánvi připravit lívanečky. Fantazii se meze nekladou.